America s-a întors la sclavie. Oare ce etnie or avea stăpânii de sclavi moderni ? 10 puncte pentru răspunsul corect…

Pe 19 iunie s-au împlinit 149 de ani de la abolirea sclaviei în Statele Unite ale Americii. Ocazie pentru presa de peste ocean de a scrie despre o nouă forma de sclavie, cea a datoriilor, ajunse la un nivel apocaliptic, pentru economia țării.

“Ceea ce le-am facut generațiilor viitoare, în ultimii 30 de ani, este ceva criminal. În urmă cu trei decenii datoria SUA era sub 1.000 de miliarde de dolari, iar acel moment a fost considerat o criza națională fără precedent. Astăzi, datoria țării este de 14 ori mai mare”, se spune pe blogul economic StandStrongResearch, preluat de www.stirileprotv.ro.

“Anii urmatori par apocaliptici. Pur li simplu am vândut libertatea copiilor și a nepoților noștri pe un soi de sclavie perpetuă. Am acumulat cel mai mare munte de datorii din istoria lumii, iar copiii și nepoții noștri se vor lupta cu ea toată viața lor”, continuă comentariul pe blog.

StandStrongResearch prezintă o serie de statistici incredibile despre cum arată cea mai “dezvoltată” țară din lume, statul cu cea mai mare economie din lume, cunoscut publicului larg ca “țara tuturor posibilităților“.

Președintele Barack Obama atrăgea atenția săptămâna aceasta că un eșec al negocierilor din Congres privind majorarea plafonului datoriilor Statelor Unite, care au atins limita maxima legală, ar putea pune în pericol redresarea economică și să declanșeze o nouă criza financiară.

Sursa: ZiuaVeche

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *