Pe 19 iunie s-au mplinit 149 de ani de la abolirea sclaviei n Statele Unite ale Americii. Ocazie pentru presa de peste ocean de a scrie despre o nou forma de sclavie, cea a datoriilor, ajunse la un nivel apocaliptic, pentru economia rii.

“Ceea ce le-am facut generaiilor viitoare, n ultimii 30 de ani, este ceva criminal. n urm cu trei decenii datoria SUA era sub 1.000 de miliarde de dolari, iar acel moment a fost considerat o criza naional fr precedent. Astzi, datoria rii este de 14 ori mai mare”, se spune pe blogul economic StandStrongResearch, preluat de www.stirileprotv.ro.

“Anii urmatori par apocaliptici. Pur li simplu am vndut libertatea copiilor i a nepoilor notri pe un soi de sclavie perpetu. Am acumulat cel mai mare munte de datorii din istoria lumii, iar copiii i nepoii notri se vor lupta cu ea toat viaa lor”, continu comentariul pe blog.

StandStrongResearch prezint o serie de statistici incredibile despre cum arat cea mai “dezvoltat” ar din lume, statul cu cea mai mare economie din lume, cunoscut publicului larg ca “ara tuturor posibilitilor“.

Preedintele Barack Obama atrgea atenia sptmna aceasta c un eec al negocierilor din Congres privind majorarea plafonului datoriilor Statelor Unite, care au atins limita maxima legal, ar putea pune n pericol redresarea economic i s declaneze o nou criza financiar.

Sursa: ZiuaVeche

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.