Pe 19 iunie s-au ţmplinit 149 de ani de la abolirea sclaviei ţn Statele Unite ale Americii. Ocazie pentru presa de peste ocean de a scrie despre o nouŃ forma de sclavie, cea a datoriilor, ajunse la un nivel apocaliptic, pentru economia ■Ńrii.

“Ceea ce le-am facut genera■iilor viitoare, ţn ultimii 30 de ani, este ceva criminal. ╬n urmŃ cu trei decenii datoria SUA era sub 1.000 de miliarde de dolari, iar acel moment a fost considerat o criza na■ionalŃ fŃrŃ precedent. AstŃzi, datoria ■Ńrii este de 14 ori mai mare”, se spune pe blogul economic StandStrongResearch, preluat de www.stirileprotv.ro.

“Anii urmatori par apocaliptici. Pur li simplu am vÔndut libertatea copiilor ║i a nepo■ilor no║tri pe un soi de sclavie perpetuŃ. Am acumulat cel mai mare munte de datorii din istoria lumii, iar copiii ║i nepo■ii no║tri se vor lupta cu ea toatŃ via■a lor”, continuŃ comentariul pe blog.

StandStrongResearch prezintŃ o serie de statistici incredibile despre cum aratŃ cea mai “dezvoltatŃ” ■arŃ din lume, statul cu cea mai mare economie din lume, cunoscut publicului larg ca “■ara tuturor posibilitŃ■ilor“.

Pre║edintele Barack Obama atrŃgea aten■ia sŃptŃmÔna aceasta cŃ un e║ec al negocierilor din Congres privind majorarea plafonului datoriilor Statelor Unite, care au atins limita maxima legalŃ, ar putea pune ţn pericol redresarea economicŃ ║i sŃ declan║eze o nouŃ criza financiarŃ.

Sursa: ZiuaVeche

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer