Video – ATENTIE MARE LA MANEVRE: Cica pe „26 iunie 2011 – Mobilizare nationala la Sfantu Gheorghe”. NUMERGETI

Iata si ce aflam din articolul Diversiune a serviciilor secrete maghiare: O mineriad a asociaiilor patriotice romneti la Sfntu Gheorghe, pe 26 iunie. Toate asociaiile dezmint apelul:

Asociaiile romneti menionate n “Mobilizarea nationala la Sfantu Gheorghe”, un mesaj video postat pe Youtube care cheam romnii la un protest masiv n oraul Sfntu Gheorghe pe 26 iunie a.c. de Ziua Drapelului, dezmint faptul c au organizat acest eveniment sau c vor participa la el.

Printre asociaiile menionate n clipul mobilizator se afl Forumul Civic al Romnilor din Harghita, Covasna i Mure, Federaia Romna a Fotilor Deinui Politici Lupttori Anticomuniti, Asociaia Cultural Sarmisegetuza (care administreaz publicaia NapocaNews.ro), Dacii Liberi, Eternul Maramure, Vatra Romneasc, Noua Dreapt, Axa Neamului sau Noii Romnii.

Deja Asociaia Noii Romnii a infirmat participarea la acest eveniment printr-un comunicat de pres. La fel au fcut asociaiile Noua Dreapt, Axa Neamului i Eternul Maramure, care au confirmat pentru NapocaNews faptul c nu se organizeaz nicio aciune de tip “mobilizare naional” la Sfntu Gheorghe i au menionat faptul c clipul este o provocare i o diversiune fcut, cel mai probabil, de serviciile secrete din Ungaria.

Preedintele fundaiei culturale Sarmisegetuza i directorul editor al NapocaNews, Ionu ene, a precizat: “Este evident vorba de o diversiune ordinar, menit s atrag romnii la Sfntu Gheorghe, pentru a se pune la cale o aciune violent de tip mineriad, pentru destabilizarea situaiei din zon. Astfel, ungurii vor avea pretext pentru pregtirea unui nou Kosovo, cu sprijinul unor state vecine, probabil impresionate de eventualele violene provocate care ar putea avea loc. Asociaia pe care o conduc nu are nicio legtur cu acel mesaj, nu a participat la organizarea unui miting n Sf. Gheorghe i nu va participa la acest eveniment. Doar faptul c am fost menionai ca organizatori, fr s tim, dovedete faptul c totul este o fctur, o provocare. Fac un apel ctre romnii de bun credin s nu rspund provocrilor “.

Bogdan ical, preed. Asociaiei Eternul Maramure: “Cu privire la filmuleul “Mobilizare general” care este postat pe internet i care instig la violen n data de 26 iunie 2011, la Sfntu Gheorghe. N CALITATE DE PREEDINTE AL ASOC. ETERNUL MARAMURE, NOI NE DEZICEM TOTAL DE ASTFEL DE MANIFESTRI I INFORMM PE CEI INTERESAI C NU FACEM PARTE DINTRE ORGANIZATORII ACESTEI ‘MOBILIZRI ANTIUNGURI”. DE ASEMENEA NU SUNTEM NICI DE ACORD CU ASTFEL DE MANIFESTRI.”

Pe fondul tensiunilor provocate de intenia de reorganizare administrativ a Romniei, provocatorii maghiari au profanat morminte vechi de sute de ani la Cluj i au nscenat agresarea unui rector al unei universiti romano-catolice din Alba Iulia, cu scopul de a atribui majoritii romneti unele acte violente i ovine, pentru a sensibiliza opinia internaional cu privire la soarta minoritii ungureti din Romnia.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.