Video – ATENTIE MARE LA MANEVRE: Cica pe „26 iunie 2011 – Mobilizare nationala la Sfantu Gheorghe”. NU MERGETI

Iata si ce aflam din articolul Diversiune a serviciilor secrete maghiare: O mineriadă a asociațiilor patriotice românești la Sfântu Gheorghe, pe 26 iunie. Toate asociațiile dezmint apelul:

Asociațiile românești menționate în “Mobilizarea nationala la Sfantu Gheorghe”, un mesaj video postat pe Youtube care cheamă românii la un protest masiv în orașul Sfântu Gheorghe pe 26 iunie a.c. de Ziua Drapelului, dezmint faptul că au organizat acest eveniment sau că vor participa la el.

Printre asociațiile menționate în clipul mobilizator se află Forumul Civic al Românilor din Harghita, Covasna și Mureș, Federația Româna a Foștilor Deținuți Politici Luptători Anticomuniști, Asociația Culturală Sarmisegetuza (care administrează publicația NapocaNews.ro), Dacii Liberi, Eternul Maramureș, Vatra Românească, Noua Dreaptă, Axa Neamului sau Noii Românii.

Deja Asociația Noii Românii a infirmat participarea la acest eveniment printr-un comunicat de presă. La fel au făcut asociațiile Noua Dreaptă, Axa Neamului și Eternul Maramureș, care au confirmat pentru NapocaNews faptul că nu se organizează nicio acțiune de tip “mobilizare națională” la Sfântu Gheorghe și au menționat faptul că clipul este o provocare și o diversiune făcută, cel mai probabil, de serviciile secrete din Ungaria.

Președintele fundației culturale Sarmisegetuza și directorul editor al NapocaNews, Ionuț Țene, a precizat: “Este evident vorba de o diversiune ordinară, menită să atragă românii la Sfântu Gheorghe, pentru a se pune la cale o acțiune violentă de tip mineriadă, pentru destabilizarea situației din zonă. Astfel, ungurii vor avea pretext pentru pregătirea unui nou Kosovo, cu sprijinul unor state vecine, probabil impresionate de eventualele violențe provocate care ar putea avea loc. Asociația pe care o conduc nu are nicio legătură cu acel mesaj, nu a participat la organizarea unui miting în Sf. Gheorghe și nu va participa la acest eveniment. Doar faptul că am fost menționați ca organizatori, fără să știm, dovedește faptul că totul este o făcătură, o provocare. Fac un apel către românii de bună credință să nu răspundă provocărilor “.

Bogdan Țicală, președ. Asociației Eternul Maramureș: “Cu privire la filmulețul “Mobilizare generală” care este postat pe internet și care instigă la violență în data de 26 iunie 2011, la Sfântu Gheorghe. ÎN CALITATE DE PREȘEDINTE AL ASOC. ETERNUL MARAMUREȘ, NOI NE DEZICEM TOTAL DE ASTFEL DE MANIFESTĂRI ȘI INFORMĂM PE CEI INTERESAȚI CĂ NU FACEM PARTE DINTRE ORGANIZATORII ACESTEI ‘MOBILIZĂRI ANTIUNGURI”. DE ASEMENEA NU SUNTEM NICI DE ACORD CU ASTFEL DE MANIFESTĂRI.”

Pe fondul tensiunilor provocate de intenția de reorganizare administrativă a României, provocatorii maghiari au profanat morminte vechi de sute de ani la Cluj și au înscenat agresarea unui rector al unei universități romano-catolice din Alba Iulia, cu scopul de a atribui majorității românești unele acte violente și șovine, pentru a sensibiliza opinia internațională cu privire la soarta minorității ungurești din România.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer