Dup cum știți, de profesie sunt avocat. n meseria mea, am de-a face cu tot felul de oameni. n cazul de faț, reprezentam ntr-un dosar penal familia unui țigan ucis de un ”stol” rival. Ca de obicei, la tribunal, știa vin n crd, cu mic cu mare. Iat ce mi povestește unul dintre ei, pe care l cunosc de ani buni, i știu familia, mi este client fidel ntr-un alt dosar.

Personajul respectiv muncește (spre deosebire de alții din etnia lui !) ca șef de echip peste un grup de sortatori de deșeuri (plastic, hartie, metal), la groapa de gunoi de lng Giurgiu.

Acum cteva zile, ntr-o dimineaț, se trezesc cu ”mascații” peste ei, la groapa de gunoi. I-au strns laolalt pe muncitori, i-au ntrebat cine e șeful, apoi comandantul polițiștilor respectivi i-a spus ca de acum nainte s urmreasc fiecare mașin care descarc gunoi la groap, și s noteze numrul de nmatriculare și modelul. S desfac fiecare sac de gunoi și s verifice dac nu conține rmșițe umane. Li s-a comunicat c numai n ultima sptmn, de pe raza județului, au fost rpiți 6 copii, cu vrste cuprinse ntre 6 și 10 ani. Unul dintre ei a fost deja gsit ntr-un sac de gunoi, i se recoltaser toate organele interne.

ntr-un alt sat, de la o grdiniț din comuna Curcani, 2 indivizi cu o mașin cu numere de Bulgaria, au ncercat s fure un copil care ieșea de la grdiniț. La țipetele acestuia, s-a alertat lumea, iar respectivii au lsat copilul și au fugit. Toate cursele de transport (ratele ntre localitți) și poliția i-au cutat n ziua aceea, dar nu i-au mai prins.

Poliția și presa nu fac prea mare caz de aceste rpiri, ancheteaz pe tcute, penru a nu-și strica imaginea de ”siguranț și ncredere”, dar cic sunt multe rpiri care sunt nregistrate drept ”dispariții”, din lips de probe. Multe dintre ele ajung cel mult AN-uri (dosare de infracțiuni cu autor necunoscut), asta numai n cazul n care se gsește cadavrul copilului.

Pn acum, despre modul de operare, se știe c respectivii acționeaz cte 2 (de obicei brbat și femeie). Abordeaz copilul pe strad, la ieșirea de la grdiniț sau de la școal, sau unde are obiceiul s se joace. l ntreab ceva, o adres sau altceva despre care copilul ar trebui s știe, l cheam mai aproape de mașin, iar acolo ncearc s l urce nmașin fie cu vorba bun (s i conduc s le arate adresa, care este aleas deliberat aproape), fie cu forța, dac nu e nimeni prin preajm.

l anesteziaz imediat cu o crp nmuiat cu cloroform – pus pe gur, apoi l transport la ”baza de operațiuni”, de obicei o dub, n care urc copilul leșinat. Acolo, un mcelar anesteziaz copilul și mai puternic, l taie, i scoate rapid toate organele care pot fi folosite la transplant, apoi copilul mort este bgat ntr-un sac de gunoi și aruncat la o ghen de gunoi sau la groapa de gunoi. Organele sunt pstrate la gheaț și duse peste graniț, unde sunt vndute pe piața neagr de organe.

De obicei, operațiile au loc n clinici private din Israel, unde legislația nu pune prea multe ntrebri privind proveniența organelor de transplant.

Pentru un astfel de organ, se pltește ntre 3 și 30 de mii de euro, n funcție de gradul de compatibilitate (și raritatea organului respectiv n bazele de organe) cu pacientul la care se face transplantul.

Deci, SFAT PENTRU PRINȚI: NU V MAI LSAȚI COPII NESUPRAVEGHEAȚI ! NICI LA GRDINIȚ, NICI LA ȘCOAL, NICI LA JOAC, NICI LA CUMPRTURI, chiar dac este la doi pași de voi.

Au trecut vremurile cnd lsai copilul afar, la joac, cu cheia de gt.

Exist o bnuial a anchetatorilor c majoritatea copiilor rpiți nu au fost aleși aleatoriu, ci anumite organe au fost ”comandate” n funcție de grupa de snge și alte caracteristici. Dac acești hoți de organe (și de vieți) pot avea aces la datele medicale ale copiilor, nseamn c rețelele de traficanți de organe sunt mult mai bine organizate dect se credea. Implementarea noului sistem electronic de sntate, n care datele medicale ale fiecruia dintre noi vor figura ntr-o baz de date digital, ne pune pe gnduri. Eu personal, nu voi accepta pentru nici un membru al familiei mele noul card de sntate electronic, rețeta electronic sau nregistrarea ca pacienți n sistemul nașional de sntate al fișei electronice de sntate (cu toate datele medicale). Acestea vor creea n timp, pentru cei bogați și puternici, o baz de date de unde s și poat recolta, ori de cte ori au nevoie, victimele ce dețin organele de care ei au nevoie. Și noi le vor putea lua fie ”legal”, nscenndu-ne un accident și prelevnd organele pacientului ”ne-viabil”, fie prin furt (ca și n cazul rpirilor descrise mai sus).

iat mai jos cteva linkuri ctre statistici și cazuri oferite de diverse asociașții sau organizații privind copii dispruți. Observați ct de puțini dintre ei mai sunt gsiți.

http://www.igpr.ro/urmariti/urmariti.aspx?type=cd

Asociația Copii Dispruți: http://www.copiidisparuti.ro/ro/statistica

http://copiidisparuti.wordpress.com/


S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.