Vimana este o ma║inŃ zburŃtoare din mitologie ce apare descrisŃ ţn poemele sanscrite. ╬n cŃr■ile lui Srila Prabhupada ele sunt men■ionate ca fiind “avioane” sau “avioane spirituale”.

╬n UFOlogie

Unii entuzia║ti moderni ai OZN-urilor au indicat vimanele ca dovadŃ a existen■ei ţn trecutul ţndepŃrtat a civiliza■iilor avansate din punct de vedere tehnologic sau ca sprijin pentru teoria paleoastonauticŃ. Al■ii au legat ma║inile zburŃtoare de legenda celor nouŃ oameni necunoscu■i.
Entuziasmul pentru “OZN-urile vedice” pare sŃ-║i aibŃ originea odatŃ cu publicarea ţn 1973 a Vaimanika Shastra, un a║a zis text strŃvechi despre aeronauticŃ, recep■ionat prin tehnica vederii la distan■Ń ţn perioada 1918-1923.

Shastra Vaimanika este un text sanscrit de la inceputul secolului 20 despre aeronautice, pretins a fi obtinut prin canalizare mentala, despre constructia vimānas, “carele zeilor”.

Existenta textului a fost descoperita in 1952 de catre G.R. Josyer, conform caruia, acesta se datoreaza unui Pandit Subbaray Shastry, care l-a dictat in 1918-1923. O traducere in hindi a fost publicata in 1959, textul sanscrit cu o traducere in engleza in 1973. Are 3000 de shlokas (versete) in 8 capitole si a fost atribuit de catre Shastry lui Maharishi Bharadvaja, (unul dintre cei sapte mari sfinti hindusi), ceea ce o face de pretinsa origine “antica”, si prin urmare are o anumita notabilitate in teoriile astronautice antice.

Un studiu realizat de ingineria mecanica si aeronautica de la Institutul Indian de Stiinte Bangalore in 1974 a concluzionat ca aeronava descrisa in text a fost „poveste nascocita” si ca autorul a dat dovada de totala lipsa de cunostinta despre aeronautice.

Un simpozion pe tema “¬tiin■Ń ║i tehnologie ţn India anticŃ” a fost organizat ţn decembrie 1990 la Institutul de ¬tiin■Ń ║i Tehnologie Birla din Hyderabad, India. Au fost discutate multe subiecte despre aeronautica anticŃ indianŃ. Vaimanika Prakaranam din Vimana Vignana se ocupa de intrumente ca Guha Garbha Darsha Yantra ce putea localiza obiecte ascunse subpŃmÔnt direct din aeronavŃ. Un semiconductor de feritŃ numit Chumbaka emitea semnale de microunde ║i detecta obiectele ascunse.
Ufologul italian, Roberto Pinotti, a prezentat o lucrare pe tema AeronauticŃ ţn India anticŃ la Conferin■a MondialŃ a Spa■iului organizatŃ ţn Bangalore. El le-a spus celor prezen■i la conferin■Ń cŃ acele aeronave sunt similare cu aeroplanele moderne cu reac■ie. El a fost de acord cŃ acestea au cel mai complex ║i sofisticat design. A■ii precum Dileep Kumar Kanjilal ţn lucrarea Vimana in Ancient India: Aeroplanes Or Flying Machines in Ancient India (n.t.: Vimana ţn India anticŃ: aeroplane sau ma║ini zburŃtoare ţn India anticŃ) (1985) prefera propulsia cu ioni.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares