Vimana este o main zburtoare din mitologie ce apare descris n poemele sanscrite. n crile lui Srila Prabhupada ele sunt menionate ca fiind “avioane” sau “avioane spirituale”.

n UFOlogie

Unii entuziati moderni ai OZN-urilor au indicat vimanele ca dovad a existenei n trecutul ndeprtat a civilizaiilor avansate din punct de vedere tehnologic sau ca sprijin pentru teoria paleoastonautic. Alii au legat mainile zburtoare de legenda celor nou oameni necunoscui.
Entuziasmul pentru “OZN-urile vedice” pare s-i aib originea odat cu publicarea n 1973 a Vaimanika Shastra, un aa zis text strvechi despre aeronautic, recepionat prin tehnica vederii la distan n perioada 1918-1923.

Shastra Vaimanika este un text sanscrit de la inceputul secolului 20 despre aeronautice, pretins a fi obtinut prin canalizare mentala, despre constructia vimānas, “carele zeilor”.

Existenta textului a fost descoperita in 1952 de catre G.R. Josyer, conform caruia, acesta se datoreaza unui Pandit Subbaray Shastry, care l-a dictat in 1918-1923. O traducere in hindi a fost publicata in 1959, textul sanscrit cu o traducere in engleza in 1973. Are 3000 de shlokas (versete) in 8 capitole si a fost atribuit de catre Shastry lui Maharishi Bharadvaja, (unul dintre cei sapte mari sfinti hindusi), ceea ce o face de pretinsa origine “antica”, si prin urmare are o anumita notabilitate in teoriile astronautice antice.

Un studiu realizat de ingineria mecanica si aeronautica de la Institutul Indian de Stiinte Bangalore in 1974 a concluzionat ca aeronava descrisa in text a fost „poveste nascocita” si ca autorul a dat dovada de totala lipsa de cunostinta despre aeronautice.

Un simpozion pe tema “tiin i tehnologie n India antic” a fost organizat n decembrie 1990 la Institutul de tiin i Tehnologie Birla din Hyderabad, India. Au fost discutate multe subiecte despre aeronautica antic indian. Vaimanika Prakaranam din Vimana Vignana se ocupa de intrumente ca Guha Garbha Darsha Yantra ce putea localiza obiecte ascunse subpmnt direct din aeronav. Un semiconductor de ferit numit Chumbaka emitea semnale de microunde i detecta obiectele ascunse.
Ufologul italian, Roberto Pinotti, a prezentat o lucrare pe tema Aeronautic n India antic la Conferina Mondial a Spaiului organizat n Bangalore. El le-a spus celor prezeni la conferin c acele aeronave sunt similare cu aeroplanele moderne cu reacie. El a fost de acord c acestea au cel mai complex i sofisticat design. Aii precum Dileep Kumar Kanjilal n lucrarea Vimana in Ancient India: Aeroplanes Or Flying Machines in Ancient India (n.t.: Vimana n India antic: aeroplane sau maini zburtoare n India antic) (1985) prefera propulsia cu ioni.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *