Neonazismul din Germania nu mai este asociat cu imaginea unui brbat brutal deoarece la partidele de extrem dreapta au nceput s adere tot mai multe femei, scrie publicația german Die Welt.

n același timp, observ publicația, rolul femeilor n partidele neonaziste a cunoscut o schimbare esențial. n locul prietenelor și mamelor membrilor de partid vin adepte a viziunilor de extrem dreapta care sunt gata s participe activ n viața politic a țrii.

“Numrul femeilor care ader la formațiunile de extrema dreapt a crescut simțitor”, spune experții pe problemele extremismului Andrea Ropke și Andreas Speit. Potrivitul lui, fiecare al treilea membru al partidelor de extrem dreapta constituie reprezentantele sexului slab. Pe lng aceasta, a devenit a crescut simțitor numrul femeilor n structurile de partid din Berlin și Brandenburg.

Expertul afirm c femeile acord o susținere substanțial structurilor de partid: ele organizeaz jocurile de fotbal și festivaluri pentru copii. Astfel de activitți sunt numite ]n cadrul partidelor “consolidare comunitar”.

“O mam cu mulți copii atrage mai mulți alegtori dect un brbat cu tatuaje pe tot corpul care scandeaz lozinci xenofobe”, afirm Andreas Speit. Mulți oameni tind s cread c n cazul n care partidul este reprezentat de femei, el nu este att de ru, observ el. Se pare c strategia naționaliștilor funcționaz: n Saxonia-Anhalt extrema dreapt a reușit s acumuleze un numr impresionant de voturi.

n politica de extrema dreapt, femeile prefer subiectele legate de problemele sociale și ecologice. Pe lng aceasta, ele pledeaz activ pentru valorile familiei tradiționale: n pofida faptului c ocup posturi importante n cadrul partidelor, ele continu s se poziționeze ca mame și gospodine, observ publicația german.

Sursa: AntiMedia

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.