Neonazismul din Germania nu mai este asociat cu imaginea unui bărbat brutal deoarece la partidele de extremă dreapta au început să adere tot mai multe femei, scrie publicația germană Die Welt.

În același timp, observă publicația, rolul femeilor în partidele neonaziste a cunoscut o schimbare esențială. În locul prietenelor și mamelor membrilor de partid vin adepte a viziunilor de extremă dreapta care sunt gata să participe activ în viața politică a țării.

“Numărul femeilor care aderă la formațiunile de extrema dreaptă a crescut simțitor”, spune experții pe problemele extremismului Andrea Ropke și Andreas Speit. Potrivitul lui, fiecare al treilea membru al partidelor de extremă dreapta constituie reprezentantele sexului slab. Pe lângă aceasta, a devenit a crescut simțitor numărul femeilor în structurile de partid din Berlin și Brandenburg.

Expertul afirmă că femeile acordă o susținere substanțială structurilor de partid: ele organizează jocurile de fotbal și festivaluri pentru copii. Astfel de activități sunt numite ]n cadrul partidelor “consolidare comunitară”.

“O mamă cu mulți copii atrage mai mulți alegători decât un bărbat cu tatuaje pe tot corpul care scandează lozinci xenofobe”, afirmă Andreas Speit. Mulți oameni tind să creadă că în cazul în care partidul este reprezentat de femei, el nu este atât de rău, observă el. Se pare că strategia naționaliștilor funcționază: în Saxonia-Anhalt extrema dreaptă a reușit să acumuleze un număr impresionant de voturi.

În politica de extrema dreaptă, femeile preferă subiectele legate de problemele sociale și ecologice. Pe lângă aceasta, ele pledează activ pentru valorile familiei tradiționale: în pofida faptului că ocupă posturi importante în cadrul partidelor, ele continuă să se poziționeze ca mame și gospodine, observă publicația germană.

Sursa: AntiMedia

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer