Putini oameni stiu cAsociatia American de Psihiatrie (A.P.A.) a redefinit pedofilia. A.P.A. amodificat semnificativ criteriile pentru diagnosticarea pedofiliei, exact cum au fcut i n cazul homosexualitii.

Potrivit celei mai noi versiuni a “Manualul de Diagnostic si Statistici” (DSM IV), o persoan nu mai prezint o afectiune psihologic doar pentru faptul c molesteaz copii. Pentru a fi diagnosticat ca bolnav, el trebuie s manifeste o tulburare n legtur cu molestarea sau s fie afectat n activitatea sau relatiile sale sociale.

Astfel A.P.A. a aranjat lucrurile pentru pedofilul “normal” din punct de vedere psihologic.
Studiu a fost realizat de unul dintre autorii publicatieiJournal of Homosexuality.
Documentul intitulat “A Meta-Analytic Examination of Assumed Properties of Child Sexual Abuse Using College Samples “a fost publicat in Psychological Bulletin in iulie 1998.

Autorii articoluluiBruce Rind, Philip Tromovitch, si Robert Bauserman le propun psihologilor s nceteze a mai folosi expresii ca “abuz asupra minorului”, “molestare” sau “victime”, ci s foloseasc n schimb termeni neutri gen “sex adult-copil.” La fel, ei afirm c nu ar trebui s vorbim despre “severitatea abuzului”, ci despre “nivelul de intimitate sexual.”

Autorii concluzioneaz c acel comportament numit de psihoterapeuti “abuz” poate reprezenta doar o violare a normelor sociale. Stiinta, afirm ei, trebuie s se delimiteze de terminologia social-moral. Religia si societatea, argumenteaz autorii, sunt libere s judece comportamentul cum doresc, dar psihiatria trebuie s evalueze comportamentul dup propriile standarde.

De fapt, autorii articolului propun ceea ce ei consider a fi un mijloc mai bun de ntelegere a pedofiliei: ar trebui considerat “abuz” numai dac copilul se simte ru n urma relatiei.Ei sugereaz de fapt o repetare a pasilor prin care a fost normalizat homosexualitatea.

Primul pas ctre scoaterea homosexualittii din”Manualul de Diagnostic i Statistic” s-a realizat atunci cnd A.P.A. a declarat aceast stare ca normal att timp ct persoana nu sufer din cauza ei.

Etapa urmatoare vine de la sine ,dac psihologia recunoaste pedofilia consensual ca nevtmtoare, atunci legile civile si normele sociale vor fi presate s urmeze directia indicat de “stiintele” sociale, ntocmai cum au fcut si n problema homosexualittii. Atunci cnd psihiatria a declarat homosexualitatea ca” normal”, instantele de judecat si “teologii” au nceput s rescrie legile si teologia moral n functie de ce spunea psihiatria c s-a descoperit prin intermediul stiintei empirice.

La fel sa intamplat si atunci cnd psihiatrii au decis s redefineasc homosexualitatea ca normal,trecerea din categoria “indezirabil” n categoria “dezirabil” a fost facut din condei.

Inevitabilul s-a produs. De cnd Asociaia American de Psihiatrie (APA) a eliminat homosexualitatea ca boal din ”Manualul de Diagnostic si Statistici (DSM-III)n 1973, muli s-au ntrebat de ce respectiva asociaie continu s listeze pedofilia, exhibiionismul, sadismul i masochismul, mpreun cu alte deviaii sexuale, ca tulburri.

Premiza de la care s-a plecat cnd s-a efectuat modificarea din 1973 cu privire la homosexualitate a fost aceea c comportamentul sexual nu are un scop intrinsec sau inerent. Sexul este un impuls ce trebuie satisfcut, iar obiectul respectivei satisfaceri nu are important att timp ct nu eti afectat grav de impulsurile tale sexuale.

Iat c acum APA a modificat semnificativ i criteriile pentru diagnosticarea pedofiliei, exact cum au fcut i n cazul homosexualitii.

n versiunea anterioarDSM-III-R, pedofilia era catalogat ca tulburare dac “persoana a acionat n baza acestor impulsuri sau este vizibil tulburat de ele” (pagina 285, par. B din criteriile de Diagnostic pentru 302.20 Pedofilia).

nDSM-IV, paragraful B din aceeai seciune (pag. 528) devine: “Fanteziile, impulsurile sexuale sau comportamentele genereaz o tulburare semnificativ din punct de vedere clinic sau afecteaz latura social, ocupaional sau alte aspecte importante ale vieii.”

A aciona pur i simplu n baza acestor impulsuri nu mai constituie un motiv pentru care pedofilia s fie considerat o tulburare/boal. Dac individul nu este tulburat sau afectat de ceea ce face, atunci, pentru psihiatri, acesta este un comportament sntos.

Treaba e clara ,o sa-i vedem in strada si pe pedofili , vor proceda ca poponarii, vordori si ei drepturi.

Pedofilii folosesc deja spaiul virtual pentru a se organiza si militeaz pentru dreptul lor la … dragoste!

In SUA au o organizaie,NAMBLA (North American Man/Boy Love Association), care editeaz i o revist ce se poate comanda on-line.

In Olanda exist un post de radio on-line pentru boyloveri, “Your Boylove Pride Station”, dar i o revist lunar, OK Magazine.

In Danemarca exist, de asemenea, o asociaie care militeaz pentru recunoaterea lor ca “minoritate sexual”.”Legea cunoate limite, dragostea – nu”, aa sun sloganul campaniei.In Danemarca, discriminarea sau njosirea unei persoane pentru orientarea ei sexual este interzis.

http://mihailandrei.wordpress.com

PS: interesant este c homosexualii de la paradele ”libertții” și ”mndriei” declar n fața camerelor de luat vederi: NOI NU SUNTEM CU EI, EI NU NE REPREZINT. Observați-le ns zmbetele perverse… oare vorbesc serios ?

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *