voiculescu 150x150 Omagiu Conducatorului iubit: Dan Voiculescu ofera romanilor decenii de impliniri mareteCu ocazia implinirii a ║ase ani de la deschiderea postului de televiziune Antena 3, angajatii i-au oferit patronului Dan Voiculescu un veritabil omagiu ceau║ist. La ║ase ani de la deschiderea postului de televiziune Antena 3, angajatii s-a strans intr-un studiou ║i s-au sarbatorit. Pentru fanii acestui post de televiziune, emisiunea ar fi disparut repede din memorie, ea avand ║i multe momente destul de plictisitoare. Ea a intrat insa in antologia mediilor din perioada contemporana printr-un film care il omagiaza pe Dan Voiculescu. Acest film dureaza cinci minute ║i este parca rupt din “Epoca Ceau║escu”. Pe vremea cand era sportiv, hocheistul i║i turna colegii. Dan Voiculescu este prezentat ca o perfectiune. Din primii lui ani de viata se arata faptul ca a jucatáhochei, sugerandu-se ca din aceasta activitate “a inteles ca duritatea nu exista numai in sport”. Profilul lui moral este schitat din cuvinte obosite, sosite neatinse din epoca de aur. Tot din vremurile acelea se imprumuta tehnica de a rascoli viata unui om ║i de a alege singurele aspecte care l-ar putea pune intr-o lumina cat de cat buna.

Cu Ceau║escu, colective intregi de cercetatori s-au chinuit ani de zile pana sa descopere in trecutul lui prapadit cateva cuvinte mai acatarii, cateva poze de tanar revolutionar participant la mitinguri, cateva intamplari din care sa se inteleaga ce rol important a avut prin ilegalitate ║i prin pu║carii. La Dan Voiculescu nu au gasit decat imaginile cu hocheiul. Nimic altceva din zeci de ani de viata. Colectivele care lucrau pentru Ceau║escu erau mai bine pregatite.

In realitate, lucrurile nu stau deloc a║a. Tineretea lui Dan Voiculescu, conform arhivelor CNSAS, cuprinde activitati condamnabile. Turnatoriile lui au fost dezbatute in instante ║i s-a dat un verdict definitiv: “Potrivit CNSAS, Dan Voiculescu ar fi fost recrutat ca informator de Securitatea comunista, in februarie 1970, pri mind numele conspirativ Mircea ║i ar fi relatat verbal despre contactele ║i schimburile de pachete intre sportivii romani ║i cei straini, cu prilejul campionatelor de box din 1969, despre schimburile de valuta ║i apoi, in Republica Socialista Cehoslovaca, unde a insotit ca translator echipele romane║ti de hochei pe gheata” (Hotnews). Aceasta este in realitate tineretea lui ║i aceasta este activitatea sportiva.

Voiculescu este comparat cu contele de Monte Cristo
Se trece apoi la avere. Chipurile, realizatorii filmului evita ║i aici o serie de suspiciuni, daca nu certitudini, care exista la adresa lui Dan Voiculescu. Pentru ca el nu a inventat nimic, nici macar o scobitoare, ║i peste noapte a devenit unul dintre cei mai bogati romani, pentru ca a lucrat in comert exterior, avand acces la banii tarii. Se comenteaza de ani de zile ca el ║i-ar fi insu║it sume mari de bani, rezultati din operatiunile de comert exterior. Voiculescu, insa, conform filmului, este bogat pentru ca are o familie frumoasa cu doua fete mari ║i nepotei. Este adevarat, dar in felul acesta se spune doar o parte din adevar.

Voiculescu este foarte bogat ║i in valori materiale. Tot un bogata║ spunea despre el ca este precum Contele de Monte Cristo. Are o comoara pe o insula. Se duce acolo din cand in cand ║i ia tot ce ii trebuie.

Omagiul continua in acela║i stil ceau║ist. “Carmaciul”, “cel mai iubit fiu” ofera romanilor “decenii de impliniri marete: “7000 de familii din Romania rezista in fata crizei datorita investitiilor facute de Dan Voiculescu”. Un alt mare merit al sau este ca a platit impozite de 100 de milioane de euro.

Angajatii de la Antena 3 l-au facut de ras
Cu siguranta, in viata lui Dan Voiculescu exista o sumedenie de realizari. Chiar faptul ca ║i-a investit banii in media, oferind romanilor publicatii, posturi de radio ║i televiziune, nu poate fi decat un lucru pozitiv. Ca ║i bursele oferite, ca ║i multe alte actiuni ale lui ║i ale partidului pe care l-a fondat. Dar daca toate aceste fapte sunt prezentate intr-un stil ceau║ist, ele iti provoaca greata, se intorc impotriva celui care le-a savar║it.

Ciudat cum realizatorii postului de televiziune Antena 3, in loc sa-i faca un bine patronului lor, il fac de ras, ii transforma viata intr-o bataie de joc. De║i el ║i-a ajutat angajatii, imprumutandu-i cu bani, ace║tia parca vor sa ii faca in ciuda. Dupa cate se pare ║i dupa cum declara Dan Voiculescu, este un adversar al pre║edintelui Traian Basescu.

Cu toate acestea, oamenii platiti de el, in special cei de la Antena 3, ii fac propaganda pre║edintelui Traian Basescu. Criticandu-l de dimineata pana seara, pentru orice declaratie, pentru orice gest, pentru orice pas din prezent ║i din trecut, ei nu realizeaza altceva decat sa ii faca propaganda. In primul rand orice ║ef al unui stat dore║te ca ideile lui politice sa fie dezbatute. Pe vremea lui Ceau║escu, romanii erau obligati sa-i studieze cuvantarile la invatamant politic.

Traian Basescu este foarte popularizat de Antena 3. ¬i pentru ca este greu de crezut ca un om face numai gre║eli, ca are numai trasaturi negative, impinse la extrema, toate aceste critici au un efect invers. Gazetarii de la acest post, in frunte cu patronul lor, nu sunt vanati de actuala Putere. Ei sunt chiar protejati, pentru ca fac o propaganda cu efect pozitiv de dimineata pana seara.

Poate ca filmul-omagiu adus lui Dan Voiculescu ar fi ie║it mai bun sau, in orice caz, plauzibil. Se ║tie insa ca Voiculescu cenzureaza orice ║tire, orice emisiune se difuzeaza pe post. In cazul acesta, se pare ca nu ar fi intervenit. ¬i atunci filmul cu care Mihai Gadea declara ca ii face o surpriza patronului a fost realizat dupa gustul lui Dan Voiculescu. Probabil a║a se in tampla ║i cu emisiunile impotriva Cotroceniului, care sunt o propaganda nepretuita. La ultimele alegeri prezidentiale, speciali║tii au contabilizat cam 20% din voturi pro Basescu “oferite” de Antena 3.

“La ultimele alegeri prezidentiale, speciali║tii au contabilizat cam 20% din voturi, pro Basescu “oferite” de Antena 3″. ……

Sursa:áEvz


Si video-ul:

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares