Omagiu Conducătorului iubit – sau cum îl pupă în fund angajații Antenei 3 pe devalizatorul banilor lui Ceaușescu

voiculescu 150x150 Omagiu Conducatorului iubit: Dan Voiculescu ofera romanilor decenii de impliniri mareteCu ocazia implinirii a șase ani de la deschiderea postului de televiziune Antena 3, angajatii i-au oferit patronului Dan Voiculescu un veritabil omagiu ceaușist. La șase ani de la deschiderea postului de televiziune Antena 3, angajatii s-a strans intr-un studiou și s-au sarbatorit. Pentru fanii acestui post de televiziune, emisiunea ar fi disparut repede din memorie, ea avand și multe momente destul de plictisitoare. Ea a intrat insa in antologia mediilor din perioada contemporana printr-un film care il omagiaza pe Dan Voiculescu. Acest film dureaza cinci minute și este parca rupt din “Epoca Ceaușescu”. Pe vremea cand era sportiv, hocheistul iși turna colegii. Dan Voiculescu este prezentat ca o perfectiune. Din primii lui ani de viata se arata faptul ca a jucat hochei, sugerandu-se ca din aceasta activitate “a inteles ca duritatea nu exista numai in sport”. Profilul lui moral este schitat din cuvinte obosite, sosite neatinse din epoca de aur. Tot din vremurile acelea se imprumuta tehnica de a rascoli viata unui om și de a alege singurele aspecte care l-ar putea pune intr-o lumina cat de cat buna.

Cu Ceaușescu, colective intregi de cercetatori s-au chinuit ani de zile pana sa descopere in trecutul lui prapadit cateva cuvinte mai acatarii, cateva poze de tanar revolutionar participant la mitinguri, cateva intamplari din care sa se inteleaga ce rol important a avut prin ilegalitate și prin pușcarii. La Dan Voiculescu nu au gasit decat imaginile cu hocheiul. Nimic altceva din zeci de ani de viata. Colectivele care lucrau pentru Ceaușescu erau mai bine pregatite.

In realitate, lucrurile nu stau deloc așa. Tineretea lui Dan Voiculescu, conform arhivelor CNSAS, cuprinde activitati condamnabile. Turnatoriile lui au fost dezbatute in instante și s-a dat un verdict definitiv: “Potrivit CNSAS, Dan Voiculescu ar fi fost recrutat ca informator de Securitatea comunista, in februarie 1970, pri mind numele conspirativ Mircea și ar fi relatat verbal despre contactele și schimburile de pachete intre sportivii romani și cei straini, cu prilejul campionatelor de box din 1969, despre schimburile de valuta și apoi, in Republica Socialista Cehoslovaca, unde a insotit ca translator echipele romanești de hochei pe gheata” (Hotnews). Aceasta este in realitate tineretea lui și aceasta este activitatea sportiva.

Voiculescu este comparat cu contele de Monte Cristo
Se trece apoi la avere. Chipurile, realizatorii filmului evita și aici o serie de suspiciuni, daca nu certitudini, care exista la adresa lui Dan Voiculescu. Pentru ca el nu a inventat nimic, nici macar o scobitoare, și peste noapte a devenit unul dintre cei mai bogati romani, pentru ca a lucrat in comert exterior, avand acces la banii tarii. Se comenteaza de ani de zile ca el și-ar fi insușit sume mari de bani, rezultati din operatiunile de comert exterior. Voiculescu, insa, conform filmului, este bogat pentru ca are o familie frumoasa cu doua fete mari și nepotei. Este adevarat, dar in felul acesta se spune doar o parte din adevar.

Voiculescu este foarte bogat și in valori materiale. Tot un bogataș spunea despre el ca este precum Contele de Monte Cristo. Are o comoara pe o insula. Se duce acolo din cand in cand și ia tot ce ii trebuie.

Omagiul continua in același stil ceaușist. “Carmaciul”, “cel mai iubit fiu” ofera romanilor “decenii de impliniri marete: “7000 de familii din Romania rezista in fata crizei datorita investitiilor facute de Dan Voiculescu”. Un alt mare merit al sau este ca a platit impozite de 100 de milioane de euro.

Angajatii de la Antena 3 l-au facut de ras
Cu siguranta, in viata lui Dan Voiculescu exista o sumedenie de realizari. Chiar faptul ca și-a investit banii in media, oferind romanilor publicatii, posturi de radio și televiziune, nu poate fi decat un lucru pozitiv. Ca și bursele oferite, ca și multe alte actiuni ale lui și ale partidului pe care l-a fondat. Dar daca toate aceste fapte sunt prezentate intr-un stil ceaușist, ele iti provoaca greata, se intorc impotriva celui care le-a savarșit.

Ciudat cum realizatorii postului de televiziune Antena 3, in loc sa-i faca un bine patronului lor, il fac de ras, ii transforma viata intr-o bataie de joc. Deși el și-a ajutat angajatii, imprumutandu-i cu bani, aceștia parca vor sa ii faca in ciuda. Dupa cate se pare și dupa cum declara Dan Voiculescu, este un adversar al președintelui Traian Basescu.

Cu toate acestea, oamenii platiti de el, in special cei de la Antena 3, ii fac propaganda președintelui Traian Basescu. Criticandu-l de dimineata pana seara, pentru orice declaratie, pentru orice gest, pentru orice pas din prezent și din trecut, ei nu realizeaza altceva decat sa ii faca propaganda. In primul rand orice șef al unui stat dorește ca ideile lui politice sa fie dezbatute. Pe vremea lui Ceaușescu, romanii erau obligati sa-i studieze cuvantarile la invatamant politic.

Traian Basescu este foarte popularizat de Antena 3. Și pentru ca este greu de crezut ca un om face numai greșeli, ca are numai trasaturi negative, impinse la extrema, toate aceste critici au un efect invers. Gazetarii de la acest post, in frunte cu patronul lor, nu sunt vanati de actuala Putere. Ei sunt chiar protejati, pentru ca fac o propaganda cu efect pozitiv de dimineata pana seara.

Poate ca filmul-omagiu adus lui Dan Voiculescu ar fi ieșit mai bun sau, in orice caz, plauzibil. Se știe insa ca Voiculescu cenzureaza orice știre, orice emisiune se difuzeaza pe post. In cazul acesta, se pare ca nu ar fi intervenit. Și atunci filmul cu care Mihai Gadea declara ca ii face o surpriza patronului a fost realizat dupa gustul lui Dan Voiculescu. Probabil așa se in tampla și cu emisiunile impotriva Cotroceniului, care sunt o propaganda nepretuita. La ultimele alegeri prezidentiale, specialiștii au contabilizat cam 20% din voturi pro Basescu “oferite” de Antena 3.

“La ultimele alegeri prezidentiale, specialiștii au contabilizat cam 20% din voturi, pro Basescu “oferite” de Antena 3″. ……

Sursa: Evz


Si video-ul: