Primul stat american a intrat în shut down, după ce problemele financiare au blocat pur și simplu bugetul, iar Republicanii s-au opus singurei soluții de redresare.

Este vorba despre Minnesota, care va avea, cel putin pentru o perioadă de timp, o serie de servicii publice blocate, pentru că, pur și simplu, nu sunt bani.

Practic, întreg aparatul de guvernământ a preferat să-și dea demisia pentru că guvernatorul democrat al statului s-a declarat depășit de problemele bugetare ale statului.

Republicanii n-au acceptat propunerea de creștere a taxelor pentru acoperirea deficitului de 5 miliarde de dolari, aruncând sistemul public în haos din momentul în care aparatul de guvernământ și-a pus demisia pe masă.

Mai multe agenții guvernamentale ale statului, parcuri și instituții își vor înceta activitatea din lipsă de fonduri.

Chinezii au spus: America e în faliment

Chinezilor începe să le fie teamă că suma uriașă pe care au împrumutat-o americanilor nu va mai fi recuperată. Teama și îngrojările au crescut în ultima vreme, după ce datoria Statelor Unite a depășit limita legal admisă.

O agenție de rating financiar din China a exprimat temerile țării privind datoria americanilor, arătând că Statele Unite au intrat deja în incapacitate de plată.

“În opinia noastră, Statele Unite ale Americii au intrat deja în faliment”, spune Guan Jianzhong, președinte al Dagong Global Credit Rating Co. Ltd., singura agenție de rating financiar din China.

Premieră: Standard & Poor’s ar putea retrograda SUA la “selective default”

Ratingul ‘AAA’ atribuit Statelor Unite ar putea fi redus imediat la nivelul ‘selective default’ dacă guvernul american nu va reuși să onoreze obligațiunile care ajung la scadență în data de 4 august, a anunțat marți un director de la agenția de evaluare financiară Standard & Poor’s citat de Reuters.

Obligațiunile Trezoreriei americane cu scadență în 4 august vor primi un rating ‘D’ dacă guvernul nu va reuși să le onoreze, a afirmat John Chambers, director în cadrul agenției de evaluare financiară.

‘Dacă guvernul SUA nu reușește plata, va avea un rating ‘D’. Asta se va întâmpla imediat după 4 august, când e scadența obligațiunilor, deoarece ele nu au o perioadă de grație’, a precizat directorul S&P.

Sursa: Capital.ro

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares