Islanda va recunoa║te un stat palestinian independent ţn cadrul frontierelor din 1967, a declarat astŃzi ministrul islandez de extern, Íssur Skarphedinsson. Anun■ul a fost fŃcut la Cairo, la sediul Ligii Arabe.

¬eful diploma■iei islandeze sperŃ ca rela■iile dintre fac■iunile rivale palestiniene Al Fatah ║i Hamas sŃ se ţmbunŃtŃ■eascŃ pentru a se aplica acordul de reconciliere interpalestinian, oficializat la 4 mai la Cairo, ║i a se forma un guvern de unitate na■ionalŃ, relateazŃ Agerpres.

Skarphedinsson a subliniat importan■a ridicŃrii blocadei israeliene impuse FÔ║iei Gaza, precizÔnd cŃ “poporul islandez ║i guvernul se adreseazŃ mi║cŃrilor Al Fatah ║i Hamas pentru a le spune cŃ sprijinŃ drepturile poporului palestinian”.

Palestinienii, prin vocea pre║edintelui AutoritŃ■ii Palestiniene, Mahmoud Abbas, au reafirmat, luna trecutŃ, cŃ sunt deci║i sŃ solicite statutul de membru cu drepturi depline la ONU ţn septembrie.

Statele Unite ║i mai multe ■Ńri europene, printre care Germania ║i Italia, aliate ale Israelului, se opun acestui demers, ţn timp ce Fran■a sau Spania nu au exclus posibilitatea recunoa║terii unui stat palestinian.

Sursa:áEvenimentul Zilei

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares