Islanda va recunoate un stat palestinian independent n cadrul frontierelor din 1967, a declarat astzi ministrul islandez de extern, ssur Skarphedinsson. Anunul a fost fcut la Cairo, la sediul Ligii Arabe.

eful diplomaiei islandeze sper ca relaiile dintre faciunile rivale palestiniene Al Fatah i Hamas s se mbunteasc pentru a se aplica acordul de reconciliere interpalestinian, oficializat la 4 mai la Cairo, i a se forma un guvern de unitate naional, relateaz Agerpres.

Skarphedinsson a subliniat importana ridicrii blocadei israeliene impuse Fiei Gaza, preciznd c “poporul islandez i guvernul se adreseaz micrilor Al Fatah i Hamas pentru a le spune c sprijin drepturile poporului palestinian”.

Palestinienii, prin vocea preedintelui Autoritii Palestiniene, Mahmoud Abbas, au reafirmat, luna trecut, c sunt decii s solicite statutul de membru cu drepturi depline la ONU n septembrie.

Statele Unite i mai multe ri europene, printre care Germania i Italia, aliate ale Israelului, se opun acestui demers, n timp ce Frana sau Spania nu au exclus posibilitatea recunoaterii unui stat palestinian.

Sursa:Evenimentul Zilei

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *