Rezistenta gonococului la antibiotice devine alarmanta. O noua susa a acestei bacterii care provoaca blenoragia a fost identificata recent. Ea s-a dovedit extrem de rezistenta la tratamentul prescris in cazul acestei infectii cu transmitere sexuala.

female1

Descoperirea este datorata cercetatorului suedez Magnus Unemo. Studiile lui. la care au participat si cercetatori japonezi, au fost efectuate pe esantioane prelevate la Kyoto. Rezultatele au fost prezentat recent la a 19-a Conferinta a Societatii Internationale pentru Cercetarea Infectiilor cu Transmitere Sexuala.

De cand antibioticele au devenit tratamentul standard al gonoreelor incepand cu anii ’40, bacteria a dovedit o capacitate extraordinara de a-si dezvolta mecanismele de rezistenta la medicamente, avertizeaza cercetatorul suedez. Intr-un fel descoperirea lui era, asadar, previzibila.El a declarat pentru Reuters ca Japonia este locul traditional de unde gonococul se raspandeste in lume.

Crestere spectaculoasa a infectiilor

Aceasta susa rezistenta la tratamentele standard reprezinta un pericol, in contextul in care aceasta infectie cu transmitere sexuala este intr-o continua raspandire. Din 1996, numarul cazurilor, de exemplu, este in crestere in fiecare an, in Franta. Infectia este mai frecventa la barbati, intre 2008 si 2009, in Franta s-a inregistrat o spectaculoare crestere de 52%: intre 15.000 si 20.000 de barbati, anual, comparativ cu aproximativ 700.000, anual, in SUA.

Un alt studiu prezentat la acelasi eveniment medical, efecutat in SUA, sustine ca rezistenta gonococului la cefalosporine, antibiotice de ultima generatie eficiente la ora actuala, este din ce in ce mai frecventa. Singura solutie cunoscuta pentru a frana evolutia gonococului este folosirea unui cocteil de antibiotice. Dar specialistii spun ca deja aceasta solutie nu mai are efect in cazul susei japoneze a gonococului. In prezent, se fac teste pe noi clase de antibiotice.

comentariu rapcea.ro: ar putea deveni blenoragia ultima arm biologic cunoscut pentru reducerea populației planetei ? Se știe c gonoreea netratat la timp sau n mod corespunztor, DUCE LA INFERTILITATE. Oare nu asta se dorește / Cum se face c din attea boli cu transmitere sexual, taman cea mai comun dintre ele a ”suferit mutații” ? Nu cumva a fost ajutat n vre-un laborator n care era vecin de palier cu SIDA, Ebola și Antrax-ul ?!

 

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *