Infertilitate prin blenoragie – sau noua armă biologică pentru reducerea populației

Rezistenta gonococului la antibiotice devine alarmanta. O noua susa a acestei bacterii care provoaca blenoragia a fost identificata recent. Ea s-a dovedit extrem de rezistenta la tratamentul prescris in cazul acestei infectii cu transmitere sexuala.

female1

Descoperirea este datorata cercetatorului suedez Magnus Unemo. Studiile lui. la care au participat si cercetatori japonezi, au fost efectuate pe esantioane prelevate la Kyoto. Rezultatele au fost prezentat recent la a 19-a Conferinta a Societatii Internationale pentru Cercetarea Infectiilor cu Transmitere Sexuala.

De cand antibioticele au devenit tratamentul standard al gonoreelor incepand cu anii ’40, bacteria a dovedit o capacitate extraordinara de a-si dezvolta mecanismele de rezistenta la medicamente, avertizeaza cercetatorul suedez. Intr-un fel descoperirea lui era, asadar, previzibila.El a declarat pentru Reuters ca Japonia este locul traditional de unde gonococul se raspandeste in lume.

Crestere spectaculoasa a infectiilor

Aceasta susa rezistenta la tratamentele standard reprezinta un pericol, in contextul in care aceasta infectie cu transmitere sexuala este intr-o continua raspandire. Din 1996, numarul cazurilor, de exemplu, este in crestere in fiecare an, in Franta. Infectia este mai frecventa la barbati, intre 2008 si 2009, in Franta s-a inregistrat o spectaculoare crestere de 52%: intre 15.000 si 20.000 de barbati, anual, comparativ cu aproximativ 700.000, anual, in SUA.

Un alt studiu prezentat la acelasi eveniment medical, efecutat in SUA, sustine ca rezistenta gonococului la cefalosporine, antibiotice de ultima generatie eficiente la ora actuala, este din ce in ce mai frecventa. Singura solutie cunoscuta pentru a frana evolutia gonococului este folosirea unui cocteil de antibiotice. Dar specialistii spun ca deja aceasta solutie nu mai are efect in cazul susei japoneze a gonococului. In prezent, se fac teste pe noi clase de antibiotice.

comentariu rapcea.ro: ar putea deveni blenoragia ultima armă biologică cunoscută pentru reducerea populației planetei ? Se știe că gonoreea netratată la timp sau în mod corespunzător, DUCE LA INFERTILITATE. Oare nu asta se dorește / Cum se face că din atâtea boli cu transmitere sexuală, taman cea mai comună dintre ele a ”suferit mutații” ? Nu cumva a fost ajutată în vre-un laborator în care era vecină de palier cu SIDA, Ebola și Antrax-ul ?!

 

 • micul auriu

  problema cu teoria conspiratiei care zice ca francmasonii vor sa omoare 6 miliarde de oameni, este urmatoarea : daca chiar ar fi vrut , ar fi avut de mult mijloace eficiente sa faca asta. exista, in lumea noastra boli cumplite, cum ar fi ciuma, holera, ebola si altele, mult mai eficiente decat sida sau orice alta boala care se transmite sexual. daca ar fi dorit , acei oameni ar fi creat o pandemie atat de extinsa , incat ar fi omorat cele 6 miliarde intr-un an. in schimb, nimic de genul asta nu se petrece, si de fiecare data cand mai apare cate o mutatie, sau un virus necunoscut pana atunci, hop conspirationistii de meserie care prezinta situatia respectiva ca pe o dovada a intentiei criminale a francmasonlior. pana acum eu nu am intalnit o astfel de dovada. nu am gasit nicaieri unde am citit, dovada clara a faptului ca cineva chiar intentioneaza sa omoare 6 miliarde de oameni.de fiecare data se fac speculatii, si se prezinta un ,,adevar” ca fiind demonstrat, al intentiei criminale a francmasonlior, din pacate lipseste dovada palpabila. cand o aveti, mai discutam.

 • RAM

  micul auriu says:
  14/07/2011 at 09:05

  Asta sa i-o spui maestrului….:)

 • micul auriu

  maestrul le stie pe toate cel mai bine, credema, el isi cunoaste discipolii la nivel de intentie.