In anul 2005 un detinut incarcerat la penitenciarul Jilava a depus o plangere penala impotriva numitului Dumnezeu, care urma a fi citat la adresa Rai sau Gradina Eden, pentru savarsirea infractiunii de inselaciune in conventie iar pe latura civila urman a fi obligat sa restituie suma de 50 ron pusa in repetate randuri in cutia milei de la Biserica Izvorul Tamaduirii.

Pavel Mircea, condamnat la 20 de ani de puscarie pentru omor, l-a chemat, in octombrie 2005, in instanta pe Dumnezeu deoarece, contrar “contractului” facut in timpul botezului, nu a fost aparat de rele.

Solicit deschiderea actiunii penale impotriva numitului Dumnezeu, domiciliat in cer (…), pentru comiterea infractiunilor prevazute de art. 215 (inselaciune – n.r.), 221 (tainuire – n.r.), 246 (abuz in serviciu contra intereselor persoanelor – n.r.), 256 (primire de foloase necuvenite – n.r.) si 257 (trafic de influenta – n.r.). In fapt, prin botezarea mea la biserica s-a facut un contract cu paratul pentru a-l indeparta pe diavol de mine si a ma feri de necazuri. Pana acum, paratul nu si-a onorat contractul. Dimpotriva, a pretins si primit de la mine in cursul vietii diferite bunuri si rugaciuni, in schimbul iertarii pacatelor

In fapt, partea vatamata a reclamat faptul ca invinuitul i-ar fi promis, prin mandatar ( a se citi preot) ca nu va mai face inchisoare depund ca proba inscrisul angajament cu textul “si nu ne duce pre noi in ispita”.

Partea vatamata, la indemnul preotului, a depus in repetate randuri sume de bani in cutia milei ca si contravaloare a promisiunii “si ne izbaveste de cel viclean”.

Evident ca citatiile la adresa invinuitului se intorceau cu mentiunea “domiciliu necunoscut”, iar Institutul Național pentru Evidența Persoanei a confirmat inexistenta identitatii partii si a domiciliului in baza de date.

Dupa ce plangerea a fost inregistrata la Parchet, la mijlocul lui octombrie 2005, solutia pusa de anchetatori a fost aceea de neincepere a urmaririi penale, sub motivatia ca Dumnezeu nu este o persoana reala si nu are domiciliu.

ps… Dumnezeu nu are domiciliu, dar oare cu cine face banking? :))

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares