Gold Corporation: Hai la Hunoriada! Kelemen Hunor vrea sa distruga Rosia Montana

Clujenii sunt chemati, miercuri, 20iulie, de la ora 13.00, la unprotestinPiata Uniriiimpotriva ministrului Culturii,Kelemen Hunor, acuzat ca vrea sa distrugaRosia Montana.

Avem motive intemeiate sa credem ca ministrul nu mai are de mult nici rusine, nicicoloana vertebralasi aurul i-a intunecat mintile. Toate declaratiile sale recente indica uncazclasic de dedublare,Kelemen Hunortrecand de la ministru al culturii laavocatal proiectului miniercanadian, expert ininvestitiieconomice si clarvazator al unui viitorexclusivminier laRosia Montana. (Se pare ca ministrul s-a uitat in globul chel al lui Razvan Teodorescu si a gasit raspunsul la sperantele RMGC de a exploata in sfarsitaur.)“, se arata intr-unprotestcare circula pe retele de socializare.

Organizatorii manifestarii sustin ca “trebuie sa aratam ca guvernarea nu poate lega si dezlega dupa bunul ei plac, in functie de interesele personale si de partid, si ca societatea civila e inca treaza!“.

Protestul de laClujeste precedat de un altul laBucuresti, programat, marti, la ora 12.00, in fata Ministerului Culturii si PatrimoniuluiNational. Organizatorii manifestarilor iicerdemisia luiKelemen Hunor.

ComisiaNationalade Arheologie se intrece zilele acestea cu ministrul Culturii pentru primul loc in distrugerea patrimoniului de laRosia Montana. Comisia de arheologie a validat strategia RMGC de a minimaliza importanta si valoarea patrimoniala de exceptie a masivului Carnic, ce gazduieste 7 km de galerii romane si pre-romane, zeci de kilometri de galerii moderne, cu valoare arheologica si arhitecturala deosebita, elemente de patrimoniu natural si imaterial. Complexitatea patrimoniului cultural al masivului Carnic, ca parte integranta a patrimoniului cultural
al Rosiei Montane, ii confera unicitate la nivelnational, european si mondial, fapt confirmat de numerosi expertiromanisi internationali si de institutii cu prestigiu dincolo de orice dubiu.

Aceasta initiativa deschidedrumulcatre inlaturarea Carnicului din Lista Monumentelor Istorice de Clasa A (cu valoarenationalasi internationala); cel putin asa declara cu seninatateKelemen Hunor, cel ce ar trebui sa fie
primul care se ingrijeste de bunastarea mostenirii culturale si istorice“, se mai arata inprotest.

Dupa manifestarea de laBucuresti, protestul continua miercuri laCluj-Napoca, de la ora 13.00, inPiata Unirii, sub sloganul “Hai inPiata Uniriila Hunoriada! Vino inarmat cu orice forma legala deprotestsa ceremdemisialuiKelemen Hunor!

 

Ministrul Culturii a semnat, joi, 14iulie, avizul de avizul de descarcare de sarcina arheologica pentrumuntele CarnicdinRosia Montana. Actiunea a fost laudata de un grup de academicieni, in frunte cuPSD-situl Razvan Teodorescu, dar si criticata de mai multi reprezentanti ai societatii civile.

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares