n urm cu o sptmn și ceva, realizatoarea emisiunii Acces Direct m-a contactat telefonic s m ntrebe dac aș fi de acord s particip la emisiunea ei de pe Antena 1, pe tema MISA – Gregorian Bivolaru, dat fiind provocarea/rugmintea lansat acestuia din urm, pe blogul meu, de a demonstra practic miestria n practica yoga, eventual prin obiectivarea n condiții de control, a stpnirii anumitor capacitți dezvoltate prin practica yoga. Am declinat elegant invitația, cu motivarea c nu doresc s mi mai asociez vizual, n ochii telespectatorilor, imaginea personal cu cea a MISA sau Gregorian Bivolaru, datorit deserviciilor pe care mi le aduce – n primul rnd pe plan profesional. Oamenii nu prea fac distincția ntre pro și contra, iar atunci cnd imaginea ți este asociat cu practici mistice ciudate, sex n grup sau butul de urin, poți pierde ntr-o zi ceea ce ai construit n ani de munc. Blogul este altceva. Substanța ideii scrise este receptat distinct de imaginea vizual, are loc o intelectualizare a mesajului, care m salveaz (mcar parțial) de asocieri de imagine eronate.

 

 

 

Revenind la chestiunea Emisiunii Acces Direct, am fost ntrebat de realizatoare dac știu cum ar putea da de urma unui reprezentant (purttor de cuvnt oficial) al MISA, pentru a-l invita n emisiune, fapt pentru care i-am furnizat numrul de telefon fix, de la Biblioteca MISA. Ulterior, realizatoarea a revenit cu un telefon, plngndu-mi-se c nu a reușit s dea de nici un reprezentant MISA care s fie de acord s participe la emisiune și s prezinte poziția școlii de yoga n raport cu subiectul supus dezbaterii. Aceast doleanț a revenit și n emisiunea din seara aceasta, n care invitatul serii a fost Cecilia Tiz, celebr prin poziția ei critic mpotriva lui G.B. pe forumul ex-misa, prezentatoarea plngndu-se de faptul c nici unul dintre liderii MISA nu i-a rspuns mcar la numerele de telefon pe care a reușit cu greu s le obțin.

 

 

 

n aceste condiții, argumentul att de des uzitat n trecut de ctre conducerea MISA (cnd se realizau astfel de emisiuni), cum c nu ni se permite s ne prezentm propria versiune asupra acuzelor ce se aduc școlii de yoga, nu mai st n picioare.

 

 

 

Cred c s-a ajuns n etapa n care conducerea școlii tace n mod culpabil pentru c nu are rspunsuri valide, corecte și de bun simț, la acuzele ce se aduc: plagiat, cultul personalitții, excrocherie, exacerbarea sexualitții – sub paravanul unor practici așa-zis spirituale.

 

 

 

Eu n-am fost pe faz și nu am prins emisiunea la ora difuzrii ei, dar am vazut nregistrarea pe net. Și m-a surprins plcut poziția onest a Ceciliei, și NEPLCUT lipsa oricror explicații din partea conducerii MISA.

 

  

Am nțeles c emisiunea va avea și o parte a doua, mine dupamiaz, tot n direct. Deci, lansez și eu invitația ”factorilor de rspundere” din MISA, s se prezinte frumușel la emisiune și s dea explicațiile ce se impun. Pe care le așteptm cu toții. Cu aceeași sinceritate ca și d-na Tiz. Fr temerea c se va tia ceea ce vor spune (cci va fi n direct !), sau c nu vor fi primiți n emisiune. Cum spuneam, prezența lor chiar este dorit de realizatoare – care are de altfel și obligația, potrivit normelor Consiliului Național al AudioVizualului, s prezinte opiniile pro și contra asupra subiectului. Deontologie profesional, cu alte cuvinte.

 

 

 

Dac nu se va prezenta nimeni s nfrunte versiunea Ceciliei, nseamn c i se d dreptate, cci, așa cum bine spuneau latinii ” qui tacit consentire videtur” (cine tace, consimte).

 

 

 

 


CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares