Există totuși speranță că se poate schimba ceva și la MISA !

Precizări importante cu privire la participarea la MEDITAȚIILE ÎN SPIRALĂ care se vor desfășura în cadrul taberelor spirituale yoghine de vacanțăŸ

Începând cu Tabăra spirituală yoghină de vacanț㟠Costinești 2011 la meditațiile în spirală care vor fi programate să fie realizate în cadrul Taberelor spirituale yoghine de vacanț㟠de la Herculane sau de la Costinești vor putea să fie primiți toți cei care doresc să participe și care au legitimație specială de spirală care este valabilă. Prin urmare, de acum înainte pentru participarea la meditațiile în Spirală YangŸ sau la meditațiile în Spirală YinŸ care au loc în cadrul programului Taberelor spirituale yoghine de vacanț㟠este suficientă legitimația de spirală (care trebuie să fie valabilă), fără să mai fie necesar ca persoanele care doresc să participe doar la meditațiile în spirală să fie necesar să aibă și legitimație de tabără.

Precizăm că în cadrul Taberei spirituale yoghine de vacanț㟠Costinești 2011 au fost programate următoarele meditații în spirală:

1. 08 august 2011, 20:00 – 20:45, meditație în Spirală YangŸ de Comuniune spirituală profundă cu Sufletul Neamului Românesc

2. 13 august 2011, 19:00 – 20:45, meditație în Spirală YangŸ cu inducția stării de Eliberare spirituală prin Miracol divin

3. 15 august 2011, 19:00 – 21:45, meditațiile în Spirală YinŸ, Spirală YangŸ și în Spirală YinŸ și Spirală YangŸ unificate

4. 19 august 2011, 19:00 – 20:45, meditație în Spirală YangŸ cu inducția stării de Eliberare spirituală prin Miracol divin

5. 23 august 2011, 12:00 – 15:00, meditație în Spirală YangŸ cu inducția stării de Eliberare spirituală prin Miracol divin, urmată de Rugă colectivă către Dumnezeu Tatăl

6. 25 august 2011, 18:30 – 20:30, meditație în Spirală YangŸ de comuniune spirituală profundă cu Sufletele popoarelor reprezentate de yoghinii prezenți în această Tabără spirituală

7. 27 august 2011, 23:57 – 03:15, meditație excepțională în Spirală YangŸ realizată cu ocazia momentului de Hiatus anual, urmată de Rugă colectivă către Dumnezeu Tatăl

8. 29 august 2011, 19:30 – 20:15, meditație în Spirală YangŸ cu tema Starea androginală glorioasă (la această meditație participă doar bărbații)

9. 30 august 2011, 12:00 – 15:00, meditație în Spirală YangŸ cu inducția stării de Eliberare spirituală prin Miracol divin, urmată de Rugă colectivă către Dumnezeu Tatăl

10. 31 august 2011, 19:30 – 20:15, meditație în Spirală YinŸ cu tema Starea androginală glorioasă (la această meditație participă doar femeile)

11. 02 septembrie 2011, 12:00 – 15:00, meditație în Spirală YangŸ cu inducția stării de Eliberare spirituală prin Miracol divin, urmată de Rugă colectivă către Dumnezeu Tatăl

La toate aceste meditații în spirală ce vor avea loc în cadrul Taberei spirituale yoghine de vacanț㟠Costinești 2011 accesul se va face doar pe baza legitimației speciale de spirală ce va trebui să fie valabilă.
18 iulie 2011
comentariu rapcea.ro: de când există taberele yoghine de la Herculane și Costinești au existat solicitări repetate din partea cursanților de a se permite accesul la spirale numai pe baza legitimației de spirală. Până acum, aceste cereri au fost în mod sistematic refuzate, iar cei care voiau să vină la meditațiile din spirală trebuiau să aibă și legitimațiile de tabără. Motivul invocat era că ”spiralele fac parte din programul taberei”. Evident, era de bun simț faptul că dacă eu nu vreau să vin în tabără pentru conferințele siropoase, filmele sau concursul de miss shakti si celelalte manifestări artistice, nu are sens să plătesc participarea la toate astea, dacă pe mine mă interesează DOAR meditația !
Acesta este și motivul pentru care atât eu cât și mulți alți colegi am renunțat efectiv să mai venim în tabere cu legitimație de tabără, și venim doar la spirale, pe margine, pentru meditație. De altfel, e și aiurea să îți faci legitimație pe toată perioada taberei, când tu ai concediu – să zicem – doar 10 zile (cum este cazul meu).  Așa s-a ajuns la situația apradoxală că la unele meditații, erau mai mulți yoghini CU LEGITIMAȚIE DE SPIRALĂ care meditau de pe margine, decât cei din spirală.
Faptul că s-a ajuns ABIA ACUM la soluția de bun simț ce trebuia adoptată de la bun început, respectiv ca orice posesor de legitimație de spirală să poată participa la spirale dovedește două lucruri:
– din câte se aude, cei care și-au făcut legitimații pentru tabăra din august din acest an sunt foarte puțini (deci la spirale ar fi fost ridicol de puțini – cum s-a întâmplat și anul trecut – până la jumatea lui august, după care au început să vină mai mulți).
– singura manifestare de tabără unde presa numără oamenii sunt spiralele. Ori, dacă se dorește menținerea imaginii publice a unei școli de yoga cu mii de cursanți, dădea prost la presă o spirală cu câțiva zeci de oameni ținându-se de mâini… așa ca foamea de bani a organizatorilor a cedat în fața nevoii de a ”ține firma”, cum se zice. Asta mă duce la concluzia tristă că, dacă motivele acestei schimbări sunt cele arătate mai sus, până la urmă cei care au decis schimbarea au făcut-o nu pentru că îi durea pipota de propășirea spirituală a mea și a altora (care nu voiau ”la terenul împrejmuit” ci doar la meditații), ci doar pentru că oamenii nu mai vor să plătească pentru show și pălăvrăgeli, ci doar pentru yoga.
 • mari

  Si eu sunt la curs si nu imi plac anumite “sectarisme”, cum ar fi:
  chestia aceea cu testul pt obtinerea materialelor de tabara, e si bizar, si prostesc. L-am luat din prima, cand l-am dat, dar tot parerea asta o am si se va vedea ce repercursiuni va avea, e doAR UN DETALIU IN MOD EVIDENT.

  mai sunt si altele, insa cei care ar trebui sa vada au ochii larg inchisi, cred ca si grieg s-ar cruci sa vada unele aberatii care mai sunt mentinute.

  Cred ca mult ar fi dezvoltata scoala daca s-ar asculta oamenii care au experiente de succes in organizatii sau daca ar fi trimisi la cursuri speciAle, aceia care organizeaza activitatea.

  open your mind!

  Nu pot sa afirm ca invatatura nu este valoare si ca nu mi a fost schimbata viata in mod exceptional de cand sunt la yoga, sau ca maestrul nu ar fi unul autentic.

 • Alibaba

  Normal ca nu poti. Esti inca atat de spalat pe creier, incat pana ce nu iti trimite maestru’ asta al tau pe shakti a ta in Japonia, la produs, nu te vei trezi

 • comic

  Esti comic rau cind spui ca G s-ar cruci sa vada una si alta;au nu stii tu oare ca nimic nu misca in scoala fara ca el sa stie sau sa aprobe?Vorba comentariului precedent ,esti destul de spalat pe creier se pare ca sa vezi una alta

 • Bai @Aliba si @comic, da sunteti culmea, lasati oameni sa se trezeasca in ritmul lor. Ca nici voi nu v-ati trezit instantaneu. Este evident in acest moment pentru voi ca…. In loc sa fiti asa intepati in cur mai bine dati omului linkuri pe care sa le citeasca.
  @mari multi au plecat de la curs datorita unor ciudatenii de la curs. Problema este ca la MISA se aplica strategia strutului, oamenii in loc sa se clarifice cu privire la anumite situatii prefera sa se ascunda dupa “nu e nivelul meu” , “inca nu e cazul sa intreb”, “precis ca exista o explicatie”, “maestrul stie mai bine”.
  Pe http://www.exmisa.org gasesti marturiile unor fost cursanti care povestesc neregulile pe care le-au gasit la curs. Exista marturii adevarate ( de obicei in wiki), exista exagerari, exista si minciunele si reavointa, tine de tine sa citesti si sa separi graul de neghina.

 • chiar asa

  Actiunile anti-misa pot fi impartite in 2 categorii:
  – altceva mai bun
  – corectie/distrugere
  Cum altceva mai bun nu exista in momentul de fata, in sensul ca nu se manifesta, si nimeni nu e in stare sa faca ceva mai bun, e firesc ca Mihai, cu atitudinea civica recunoscuta, sa treaca la “corectie”, iar luminita intensa la distrugere prin “proiectarea adevarului in mintile seduse”.

  Acum, minti “seduse”, care preiau ganduri fara sa le mestece, sunt in ambele “tabere”. Prin natura lui de animal, omul “gandeste fara sa mestece”, vrea sa-i spuna altcineva ce sa faca. N-am vazut pe nimeni sa zica: Totul depinde de mine. Daca asta nu-mi place, EU trebuie sa aflu de ce, si cum sa o rezolv, si nu sa caut pe altcineva sa-mi spuna care e problema si rezolvarea, ca eu sa cred in ele si sa “merg mai departe”.

  Deci, “trezirea” dintr-o tabara si mutarea in alta nu rezolva problema de mai sus, a omului dependent de fast-food, care va continua sa “gandeasca” ce i-au dat ceilaltii; ganduri/domenii/puncte de vedere sunt infinite.

  De aceea, prima varianta (altceva mai bun) mi se pare cea mai “naturala” cale: oamenii au nevoie de ceva, ce numai misa le ofera in momentul de fata. Mai ales cu oamenii “fixati” sau cu copiii mici, nu-i conditionezi sa nu mai faca ceva prin: aratatul cu degetul, insulta sau alte conditionari “bune” gen Portocala Mecanica. Daca ei mananca un pui de fast-food cu E,E,E…, arata-le un mar zemos din care musti cu pofta, ca ei sa guste si sa aleaga dintre cele doua, altfel nu esti decat un aruncator de pietre – un dumnezeu/tortionar – parinte sever, caci bataia e rupta din rai, etc.

  Si ca tot dati articole cu “indieni”, Dolano, intrebata ce poate sa spuna despre lucrurile “nespirituale” care se petrec in ashramul lui Osho, a raspuns ceva de genul: ashramul functioneaza asa cum trebuie sa functioneze, nu va mai pierdeti timpul cu asta daca eliberarea/adevarul este ceea ce cautati.

 • chiar asa

  Ciudat e ca de fiecare data cand “incerc sa gandesc profund”, ajung sa vorbesc/scriu pentru mine. Dau “sfaturi” altora, dar cel mai bun candidat il gasesc in mine.

  Asa ca, ignorati mesajul meu de mai sus, nu trebuie sa-i raspundeti, dar va puteti amuza 🙂

 • Intenselight

  “trezirea” dintr-o tabara si mutarea in alta nu rezolva problema de mai sus”

  Eu in naivitatea mea credeam ca daca oamenii sunt cu adevarat interesati sa practice yoga/tantra, a ii ajuta sa treaca dintr-o tabara unde credeau ca invata “tantra/yoga” dar de fapt invata aiureli new-age-iste scornite de mintea unuia, in “tabara” celor care au fondat treaba asta cu “tantra”, e totusi de ajutor. Insa poate ca ma insel. Poate ca multi de fapt nu vor sa invete tantra/yoga, poate vor doar sa se socializeze si sa faca sex usor.

  Cat despre treaba cu distrugerea prin proiectarea adevarului, si aici am o parere putin diferita. Ma gandeam ca treaba asta cu ajutatul celor de la Misa trebuie facuta in doua faze: 1) trebuie sa inteleaga intai ca nu sunt la o scoala “autentica”, “unica”, si ca NU invata tantra ci aiureli jenante (lucru destul de dificil deoarece Bivolaru le-a spalat la greu creierul, insa nu imposibil),
  si 2) , dupa ce au inteles cu adevarat treaba asta, trebuie sa li se prezinte niste alternative valide, serioase, sau macar niste directii in care sa caute, si ei vor alege singuri.
  Cel putin asa au functionat lucrurile la mine. Momentan inca lucrez la faza 1. Insa urmeaza si faza 2, te asigur. E adevarat ca sunt mai lent, insa asa sunt eu.. in toate 🙂

 • Intenselight

  Ciudat e ca de fiecare data cand “incerc sa gandesc profund”, ajung sa vorbesc/scriu pentru mine.
  Asa ca, ignorati mesajul meu de mai sus, sau va puteti amuza de el

  🙂 Se potriveste si pentru mine

 • RAM

  :))
  Intenselight, ai citit postul meu?? Ti-am raspuns la un momentdat, ti-am dat si o adresa pe care sa poti sa-mi scrii. Hai ca poate o scoatem la capat împreună… đŸ™‚

 • RAM

  Si dude are dreptate, trebuie sa le dam o sansa oamenilor care nu stiu dar au început deja sa-si puna întrebări. Asa ca hai să nu-i mai luam la misto decit pe aroganti (că pe aia nu ma pot abtine si nici nu e cazul) Ca daca ma gindesc bine MISA NU ARE UN FORUM PE CARE SA PERMITA SI ALTE PARERI.
  De exemplu pe yahoo group colegimisa se intra numai cu bilet de la instructor… Cel putin asa era acum 3 ani cind am vrut eu sa intru.

 • mari

  sorry, insa ceea ce citesc aici sunt numai opinii distructive, nimic constructiv, se vede ca rapcea e platit ca sa aiba blogul lui liber si voua va da voie sa scrieti aici, din moment ce numai articolele despre misa au comentarii, iar pe cele cu homosexualii scatofagi sau altele nu le comenteaza nimeni.

  Iar alte minciuni de pe latrine precum exmisa nu le crede nici cel ce le scrie…

  e faina si dulceaga senzatia de putere pe care v-o creeati incurajandu-va in acest fel, insa prea departe dpdv al transformarii de sine cum credeti ca veti ajunge?
  Prin critica ?
  Univesrul este holografic, daca admiteti asta, atunci…
  Cum poti sa critici pe cineva care il marturiseste pe Dumnezeu prin tot ceea ce este, face …
  si apoi sa mai si zici ca esti cautator…

 • Intenselight

  Serios? Si cand s-a hotarat sa faca file porno cu materialele filmate la proba secreta, fara sa aiba bunul simt elementar sa ceara acordul amaratelor filmate, tot pe Dumnezeu l-a marturisit? Si cand trimite (inca!) femei in Japonia, in baruri controlate de Yakuza, si le pune sa jure pe Biblie pe sanatatea lor (!), tot pe Dumnezeu il marturiseste? Vrei dovezi?! O sa ai in curand!
  Stii ce inseamna ca universul e holografic? Ca Bivolaru nu se mai poate ascunde nicaieri! Ca toate minciunile si tertipurile lui ordinare ies la iveala!
  Ca ceea ce se afala intr-un punct se afla pretutindeni, adica ceea ce face Bivolaru pe furis, va fi cunoscut de toti!
  Stii de ce doar articolele cu tema Misa sunt comentate? Pentru ca cei de la curs sunt interesati de informatiile astea! Pentru ca nu sunt atat de idioti cum ati vrea voi sa fie! Pentru ca oamenii se trezesc, si afacerea Misa cade! :)))

  PS. Iar la karma yoga baieti? 🙂

 • Intenselight

  Buna observatie! De ce MISA nu are un forum public? De ce le este frica oare??!!!

 • danutza

  O informatie pe care am auzit-o la curs si pe care nu am cum s-o verific ca fiind adevarata sau nu, cum ca Grig nu ar stii tot ce se intampla in cadul MISA, mi se pare plauzibila gandindu-ma la cate articole si conferinte (am tot participat in tabere la diverse conferinte inregistrate cu vocea lui Grig) scrie si inregistreaza Grig (sper ca el este autorul si nu altcineva, nu vreau sa cred ceva ce nu pot verifica eu insami), la cate bilete, scrisori raspunde (iubitul meu a primit de curand un raspuns amplu inregistrat cu vocea lui Grig, deci sigur el a raspuns), ce spun cei care l-au cunoscut personal pe Grig (eu nu l-am cunoscut dar imi doresc sa-l cunosc personal ca sa-mi pot face propria parere despre el). Imi place sa cred ca nu are timp sa verifice chiar tot, ca doar are incredere in cei de langa el. Nici eu nu sunt de acord cu multe din ce se intampla la MISA si totusi merg in continuare la cursurile lor de yoga (sper ca nu sunt doar un alt strut…) Unde sa gasesc un Yogananda?!

 • danutza

  P.S. Cunosc o fata (este in continuare la curs) careia i s-a propus sa mearga in Japonia si care a refuzat, de ce nu fac toate la fel?!

 • ina

  ia uite cine lupta impotriva pirateriei: http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=6995

 • alexman

  Intenslight ai dreptate cu cele 2 faze.Am un prieten vechi ramas la curs cu care mai avem diverse discutii pe email referitoare la tema MISA. Discutiile nu au nicidecum ca intentie ca eu sa il scot de acolo,ci punand cap la cap argumentele fiecaruia(vazute din “unghiul” lui de vedere), sa ne ajutam reciproc in a avea o viziune mai de ansamblu si sa intelegem mai clar cum stau lucrurile.Pana la urma in fata dovezilor care i le-am adus nu a mai avut alta replica decat sa spuna ca ce sa fac daca nu am gasit altceva mai bun?

 • Pentru Intenselight
  “Serios? Si cand s-a hotarat sa faca file porno cu materialele filmate la proba secreta, fara sa aiba bunul simt elementar sa ceara acordul amaratelor filmate, tot pe Dumnezeu l-a marturisit?”
  Respecta adevarul in timp ce iti cauti o alternativa valida.
  La descinderile din 2004 s-au confiscat, printre multe altele, si filme facute la concursurile de shakti care apoi au fost facute publice de cei care le-au confiscat.Proba secreta ar fi ramas secreta daca nu ar fi existat persoane lipsite de orice scrupule care ataca abject asa cum le este si firea.

 • afroditus

  ptr lorelei
  cum se face ca in anul 2003, cu un an inainte de descinderile din 2004, colegele noastre de la cursul de yoga faceau reclama filmelor respective la Barcelona, la un festival de pornografie? respecta adevarul in timp ce repeti papagaliceste minciunile misanilor de pe yogaesoteric.
  daca nu stii povestea, intra pe exmisa si vezi tot ce iti trebuie sa intelegi.cu dovezi , poze si video.

 • Deria

  Lorelei, sa traiesti tu ca este o simpla coincidenta faptul ca acele filme au fost facute publice taman in Danemarca, terenul de joaca al lui Stoian, via o firma-fantoma din Ungaria?

  Fata, amuz cativa ani eu personal am facut o lista cu toate site-urile unde am gasit de vanzare DVD-urile alea.

  Era ditamai lista…

  Si asta exceptand Barcelona, unde a fost promovat in special Ecstasy Water, “creme de la creme” in privinta pornografiei MISA. Poate ma lamuresti tu, daca tot spui ca l-ai gasit pe Dumnezeu, care este mesajul cadrului in care o droaie de fete se pisa in capul unui preot…

 • Deria

  “Facute publice”… bnagentur a cumparat drepturile de difuzare cu contract… Ia cere tu contractul, vezi, ti-l arata careva?

  Si tot bnagentur a ignorat cu buna stiinta – a ales sa ignore! – plangerea facuta de una dintre fete. Am ajutat-o sa scrie mesajul, asa ca, wtf?

 • gabi

  @danutza
  “O informatie pe care am auzit-o la curs si pe care nu am cum s-o verific ca fiind adevarata sau nu, cum ca Grig nu ar stii tot ce se intampla in cadul MISA, mi se pare plauzibila gandindu-ma la cate articole si conferinte”

  GB ar trebui sa stie tot by default, prin puterile pe care le detine. Sau nu e el cel eliberat?

  “P.S. Cunosc o fata (este in continuare la curs) careia i s-a propus sa mearga in Japonia si care a refuzat, de ce nu fac toate la fel?!”

  Cel mai tare ma uimeste ca pe voi, cei de la curs, nu va socheaza ca cineva, care se considera spiritual, poate sa-ti ceara asa ceva -mergi un pic pana in Japonia dar , fereste-ti capul (vezi yakuza) si fundul daca poti !
  Sorry, e fara avertismente! Surpriza o aveti la sosirea in Japonia in cluburile in care va trimite “scumpi”…