Sordida afacere a „revoluionarilor“ de profesie, sinecuriti pe via i profitori privilegiai ai combinaiilor lui Ion Iliescu din decembrie 1989 este o tem scandaloas n sine, nu doar dac avem n vedere sumele de bani aruncate n buzunarele acestei cete – sume ce ating aproape un miliard de euro – cåt o tran FMI, pe ultimul deceniu doar, fr a mai lua n calcul alte tipuri de foloase obinute imediat dup 1990.
Cel mai mizer aspect al combinaiei cu „revoluionarii“ este acoperirea cårdiei lui Iliescu cu Moscova. Iliescu a format o categorie similar cu „ilegalitii“ de pe vremuri ai Partidului Comunist, cei care, „revoluionari“ i ei, s-au ales pe via cu diverse privilegii pentru participarea la komplotul rusesc de preluare a Romåniei.
i acum Iliescu se bazeaz pe o gåsc de aproape 30.000 de oameni, muli dintre ei miliieni securiti etc, care au primit certificate de revoluionar, ce le confer privilegii speciale inclusiv i mai ales de natur pecuniar. Sute de euro pe lun, pmånt, scutiri de taxe i impozite etc. Exact ca i fotii ilegaliti comuniti, acetia constituie o mas de manevr, de fripturiti aflai la dispoziia lui Iiescu, cel care le-a semnat i nmånat valoroasele certificate.
Din timp, Iliescu i-a pregtit astfel, pentru cazul c va ajunge n instan, un numr de mercenari gata de scandal, folosii de altfel i pån acum n diferite ocazii. n timp, numrul acestora s-a mai rrit, de la epoca tipografiei de certificate marca Bebe Ivanovici. Soacra lui Geoan, beneficiar ca urmare a unui astfel de certificat, eliberat la mito pe motiv de bubi la picior de la o navet cu sticle goale, a unei adevrate averi imobiliare, este nc pe poziii i multe alte „personaliti“ de acelai calibru beneficieaz de menul certificatelor.
Miza real, ns, pentru Ion Iliescu cel puin, a meninerii acestei mase de pseudo-revoluionari, este alta. Acum, dup 20 de ani, s-au adunat destule probe ce demonstreaz c „revoluia“ nu a fost altceva decåt o operaiune ruseasc de la un cap la altul. Iliescu ncearc s foreze logica public, instituind corpul revoluionarilor pentru a autentifica i legitima o „revoluie“ care nu a avut loc de fapt, ci dimpotriv, s-a pus n lucrare un plan moscovit de „captare“ a statului romån, utilizåndu-se vechea agentur komiternist, care a aplicat un program de demantelare a averii naionale i distrugere pas cu pas a Romåniei, exact pe principiile Manualului NKVD.

Adevraii eroi i lupttori ai Romniei, ignorai i batjocorii

n realitate, ultimii eroi romåni care ar fi meritat Recunotin din plin nu sunt haidamacii lui Ilici, ci acei romåni adevrai care au murit luptånd cu arma n mån mpotriva sovieticilor. Cei care au luptat n muni ani de zile, pe cånd familiile lor erau schingiuite de comuniti, cei ca Ion Gavril Ogoranu au fost tratai n scårb de statul romån, n cazul Ogoranu fiind de menionat n mod aparte atitudinea de fost procuroare comunist a lui Monica Macovei, cea care a refuzat ca ministreas a Justiiei, pån s-i i rspund lui Ogoranu cånd acesta a solicitat Ministerului condus de ea s anuleze infamanta sa condamnare ca deinut de drept comun, etichet sub care Securiatatea ascundea „dumanii poporului“.
Un curent falsificator izvoråt direct de la Ion Iliescu, Tartorul-ef i comilitonii si, „tovarii de drum de teapa pupincuristului pentru eternitate Vladimir Tismneanu, a ntors pe dos sensul ideii de dreptate – cei care au luptat pentru dreptate, cu arma n mån ca nea Gavril Ogoranu de exemplu, adevraii eroi ai acestei ri sunt pui la index. O operaiune foarte scårboas tipic kaghebist, iar membrii acestui centru ideologic falsificator au ca sarcin, ca obiectiv, „prelucrarea istoriei“ noastre recente, printr-o aa-zis „normare“ a temei comunismului. Normativ impus de ei i de grupul lor care are target ascuns. Ascuns pentru marele public i mai ales pentru noile generaii.
Pentru specialiti, aceste proiecte tenebroase ale gruprii neo-kominterniste nu mai reprezint nite necunoscute. Miculaiile membrilor acestor grupri au determinat atitudinea reprezentanilor statului romån care n atåia ani au ignorat sau chiar au tratat ostil fotii lupttori cu arma din muni. Nici mcar meritele ca veterani de rzboi nu le-au fost recunoscute – onoare pe care o meritau pe drept, deoarece misiunea oricrui soldat era s lupte mpotriva ocupantului cu arma n mån. Un numr de cåteva mii de brbai adevrai au luptat ani de zile n muni, cu sprijinul a zeci de mii de locuitori ai satelor din jurul munilor. Cea mai are parte a populaiei a respins regimul bolevic care s-a impus prin ntemniarea a 2.800.000 de romåni, dintre care mai mult de 300.000 au murit nainte de a putea fi eliberai.
Romånii au purtat acest rzboi de aprare aproape zece ani dup ocuparea rii de ctre rui. Cu toate acestea, despre romåni s-a afirmat deseori c nu au protestat, c nu au luptat pentru libertate, c au consimit comunismului. Romånii care au luptat n muni atåia ani fac proba c acestea nu sunt adevrate. Membrii partidului comunist n Romånia la data de 23 august 1944 nu depaeau cifra sutelor. n toate rile din jur, membrii partidului comunist erau mult mai numeroi. La noi, comunismul a fost respins organic, din toate puterile i cu toat fiina. Au fost ncarcerai sute de mii de intelectuali, elita rii, elita satelor de asemenea, au fost nimicite principalele instituii care adposteau stålpii de rezisten ai neamului – coala, Biserica, Armata. Cei care au luptat pe bune cu bolevicii, ntre care i femei eroine ca Ecaterina Rizea, au fost fie ignorai, fie chiar batjocorii de toate regimurile
post-decembriste.

Operaiunea „Complotul de Fum“

Aa-zisa Revoluie din 1989 a fost exact inversul unei adevrate micri de eliberare naional. Am scpat de un drac – Ceauescu, pus tot de rui, care l-au „retras“ punånd un loc un alt drac nc mai negru i mai scårbos – Ion Iliescu, atåt de obedient fa de stpånii si ncåt i-a lichidat proprii prini adoptivi, deoarece familia Ceauescu l-a crescut i adoptat pe Ion Iliescu de mic.
Momentul 1989 a fost un schimb de piese i atåt. Citez din studiile unui tånr istoric romån, Constantin Corneanu, care i-a dedicat multe analize contextului pre-revoluionar moscovit. „n partida sa de ah pentru dobåndirea dominaiei mondiale, Kremlinul i-a sacrificat stpånirea asupra Europei de Est, a efectuat un schimb de piese pentru a-i asigura o mai bun penetrare a economiei i tehnologiei Europei occidentale“, afirma Lev Nevrozov n lucrarea „The Kremlin and the Western Politico-Cultural Establishment“, iar Jean-Francois Deniau, om politic i diplomat francez, afirma c Uniunea Sovietic i propusese drept scop acela de „a pleca pentru a rmåne“.
Renuvelat, acum, Rusia revine cu for pe arena internaional, cu noi inte geopolitice, respectiv scoaterea Europei de sub controlul SUA (NATO) i consolidarea legturilor de integrare cu Europa Central sub semnul axei Moscova-Berlin, axa de baz a politicii externe ruse.
Premizele Noii Rusii de astzi s-au pus nc din anii ‘70, cånd o eminent comisie de experi ai KGB-ului a ajuns la concluzia c dac evoluia Uniunii Sovietice continua conform programului, atitudinilor, mentalitilor i prejudecilor existente, baza economic prin care se dorea dominarea lumii avea s se prbueasc.
Prognozele realizate de Mihail Liubimov, eful Seciei Prognoze din Direcia principal I a KGB (Primul Directorat Suprem, astzi Serviciul de Informaii Externe al Federaiei Ruse), vizånd totala catastrof economic i politic a URSS, au ntrit credina c era nevoie de ceva nou i hotråtor atåt n arena relaiilor internaionale, cåt i n interior.
Cu puin timp nainte s moar, n 1984, Secretarul general al CC al PCUS, Iuri Vladimirovici Andropov, fost preedinte al KGB, a aprobat, n form definitiv, cu numele de cod „Golgota“, planul generalului KGB Mihail Liubimov. Operaiunea „Golgota“ urma s aib patru etape eseniale: 1) dezorganizarea sistematic a rånduielilor politice i economice din URSS; 2) introducerea forat a sistemului capitalist n varianta lui slbatic; 3) prelungirea direcionat a haosului; 4) revoluia socialist. Avea s urmeze n istoria Uniunii Sovietice i a lumii ceea ce poate fi denumit operaiunea „Complotul de Fum“.
Ion Iliescu a fost una din piesele locale ale specialitilor KGB. Iar „revoluia“ sa nu este alteva decåt o parte a Complotului de Fum. i tot de fum sunt i „revoluionarii“ si, sordida gac de menari, cu care ncearc s se legitimeze n van.

Sursa: Curentul

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *