Astzi, la emisiunea Acces Direct de pe Antena 1, a mai czut un mit, demn de un episod din MitBusters de pe Discovery: anume c dac ieși din MISA, ți se vor ntmpla chestii nașpa.

 

Pentru cei care nu nțeleg despre ce e vorba, o s explicm un pic cronologia fenomenului:

nc de la momentul la care cursantul de anul nti intr pe porțile acestei școli de yoga, odat cu informațiile despre tehnicile yoghine (cursurile propriuzise) vine și un adaos cu iz de superioritate spiritual. n primul rnd, nc de la conferința de deschidere a cursului, ți se spune c ”suntem cea mai mare și mai valoroas școal de yoga din Romnia și chiar din Europa, cu zeci de filiale n toat lumea”. Dup care, afli din ce n ce mai uimit c unele tehnici spirituale ”au fost revelate pentru prima dat pe acest Pamnt, n premier mondial, n cadrul MISA”, ceea ce deja ți umfl pieptul de mndrie și te umple de bucurie c ți-a pus Dumnezeu mna n cap și ai avut puhoi de karm bun s dai de asemenea raritți.

Apoi, odat cu ”revelațiile” plagiate din crți aprute n strintate (pe care desigur, un novice ca tine nu are de unde s le cunoasc), vine și ideea patronajului spiritual excepțional și al misiunii spirituale a școlii și a maestrului ei. Nu zic c nu o fi așa. Timpul o va lmuri și pe asta. Dar pn una alta, chestia asta te marcheaz. n toat degringolada din societatea modern, simți c ai și tu o direcție, un scop n viaț. Ți-ai gsit locul. Și ești mulțumit de asta, pentru c TU faci parte din cei puțini, dintre cei ALEȘI s salveze lumea. Ai o misiune spiritual, ești un nger pe Pmnt, un spirit superior menit s trezeasc lumea din ignoranț, s poarte pretutindeni mesajul Maestrului, s lase s se manifeste liber prin el energia și inspirația divin. Frumos, nu !? Mortal de seductor aș spune eu. Cine ar putea rezista tentației ”asumrii” unui astfel de destin de excepție !?

Desigur, bunul simț al unui om matur spiritual l-ar face s se ntrebe pe bun dreptate: n-ar fi mai bine s fim o școal de oameni normali, unii chiar josnici și extrem de pctoși (ca Milarepa) la intrarea pe porțile școlii, ce devin excepționali prin practica yoga, adevrați sfinți n viaț, obținnd efectele spirituale transformatoare ale acestor practici, devenind modele și exemple vii pentru ceilalți, veritabile ncarnri ale umilinței, bunului simț, druirii, iubirii, compasiunii, etc ?!

Toate astea vin nsoțite de ”stri spirituale model”, n fapt o stare de ”grație” specific abordrii oricrui domeniu nou, amorsat de entuziasmul nceputului, toate pe fondul faptului c practica yoga chiar funcționeaz și se obțin unele efecte psiho-somatice.

Care este corolarul acestor lingușeli persuasive turnate n urechile cursanților ?! Pi, dac pleci din ashram sau din școala de yoga (abandonezi cursul de yoga), pierzi ”cmpul spiritual excepțional”, și riști s ”decazi” la nivelul ”ființelor umane obișnuite”, unde mai pui și frmntarea c ți ”ratezi misiunea spiritual” !?

Și ți se vntur pe la ureche tot felul de bau-bauri cu foști cursanți care acum o duc ru, sau care s-au mbolnvit dup ce s-au lsat de curs, sau mai ru, au nnebunit, etc., de ajungi s te ntrebi serios ngrijorat: OARE MAI EXIST VIAȚ DUP MISA ?!

Ei bine, emisiunea din seara aceasta a dovedit c exist viaț și dup ce se iese din MISA. Mai bun sau mai rea, nu știu, ntrebați-i pe cei care au fcut pasul. Dar fetele care au aprut n seara asta n emisiune mi-au prut mult mai normale la cap, inteligente, cu bun simț, calme, fericite, mplinite, sntoase – și cum mai vreți voi, dect mulți colegi (sau colege) de la curs.

Evident, observația mea este subiectiv și poate fi contrazis. Fiecare are dreptul la opinie. Iat ns c Cecilia Tiz nu a nnebunit dac a ieșit din MISA – cum i-a ”profețit” Grieg n mesajul lui de adio, ba chiar se ncpțneaz s rmn sntoas tun, spre necazul celor care așteapt s vad pedeapsa divin cznd asupra ei. La fel și cu fetele care au rupt omerta (legea tcerii din Mafia italian), nclcnd jurmintele pe ”viața, sntatea și evoluția lor spiritual” și dezvluind modul penibil – conspirativ n care au fost plimbate prin Paris cu ochelari de cal pentru ntlnirea cu Grieg. Acu, stau și m gndesc: dac Dumnezeu a ajuns s fie fcut cu forța prtaș la șantajul ordinar asupra unor femei – fcut prin intermediul unor jurminte – cu nimic mai cumplite dect cele din masoneria att de blamat la MISA, toate cu unicul scop de a obliga la TCERE, de ce nu m mir c pedeapsa divin ntrzie s vin asupra acestor persoane ? Oare Dumnezeu doarme ? Probabil cu un ochi rde cu lacrimi de prostia celor ce se las intimidați de caracterul sacru al jurmntului, iar cu cellalt plnge de mila celor ce și adun pedeapsa prin folosirea unor astfel de tactici manipulatorii abjecte.

 

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares