Departamentul american al Apărării caută specialiști care să identifice modalități de depistare și contracarare a propagandei care poate apărea în rețelele sociale, relatează AFP, citând un anunț publicat de agenția pentru cercetare și tehnologie militară Darpa.

Rețelele sociale, un pericol pentru SUA? Pentagonul vrea să oprească propaganda pe Twitter, Facebook și YouTube

Darpa caută experți care să poată dezvolta “o nouă știință a rețelelor sociale”, pentru a anticipa apariția unor campanii de propagandă în rețele cum sunt Twitter sau Facebook.

Scopul programului este de a detecta “mesajele voit înșelătoare și dezinformarea” în rețelele sociale și de a le contracara, potrivit unui anunț publicat de Darpa.

Proiectul răspunde îngrijorării exprimate de mai mulți comandanți militari americani în legătură cu rapiditatea schimbărilor politice produse în Orientul Mijlociu, unde rețelele sociale au catalizat protestele împotriva unor guverne aliate ale Statelor Unite. Mai mulți oficiali americani au adus în discuție necesitatea unui sistem de detectare a mobilizărilor prin intermediul rețelelor sociale și de găsire a unor modalități de a influența rezultatul acestora prin utilizarea Twitter, Facebook sau YouTube.

“În sfera rețelelor sociale se desfășoară tot mai multe evenimente de importanță strategică și tactică pentru forțele noastre armate”, se arată într-un comunicat al Darpa, care adaugă că Pentagonul trebuie să fie la curent, în timp real, cu acest tip de evenimente.

Agenția americană va aloca 42 de milioane de dolari pentru acest program și intenționează să subcontracteze activitățile de testare a algoritmilor în rețele experimentale.

Sursa: Mediafax

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares