S-a găsit ”soluția finală” pentru a scăpa de țigani ! Îi facem să plece conform principiului: ”la păduche îi dai cu DDT, la țigani le dai cu… MUNCA”. Sebastian Lăzăroiu vrea să-i pună la muncă pe țigani. SĂ VEDEM CÂȚI VOR ACCEPTA SĂ MUNCEASCĂ !

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, are un plan bine pus la punct, pentru următorii trei ani. Astfel, demitarul a declarat la Bruxelles, în urma întâlnirii cu comisarul European pentru ocupare, afaceri sociale și incluziune, Laszo Andor, că vrea să-i pună pe țigani la muncă întrucât sunt „un rezervor important pentru creșterea ratei ocupării forței de muncă“. Sebastian Lăzăroiu a mai declarat că de la 63 la 70% până în 2020 sunt romii care trăiesc la marginea societății, iar autoritățile trebuie să facă eforturi pentru a-i aduce în centrul societății.
Ministrul Muncii a discutat cu comisarul  Laszlo Andor despre problema romilor și despre strategia pe termen lung pe care România va trebui să o elaboreze, până la sfârșitul anului, pentru incluziunea socială a romilor.
„Eu i-am spus comisarului că voi avea o abordare foarte pragmatică în mandatul meu. Voi porni de la faptul că, începând din 2014, România va trebui să crească rata ocupării de la 63%, cât e acum, până la 70%. Or, în această privință noi nu avem foarte multe opțiuni. Ca să crești rata ocupării cu șapte puncte procentuale ai nevoie de niște rezervoare, de unde să scoți acești oameni și să-i aduci pe piața muncii. Un rezervor important este acela al romilor, care, din păcate, încă trăiesc la marginea societății“, a declarat ministrul Sebastian Lăzăroiu. Demnitarul i-a transmis comisarului european că autoritățile de la București trebuie să facă toate eforturile și să-i aducă de la margine în centrul societății pe cetățenii romi, având în vedere că aceștia au probleme serioase de integrare pe piața muncii. Ministrul a mai spus că în România există deja, pe Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, 90 de proiecte, care sunt destinate romilor ca beneficiari principali sau secundari, și totalul banilor contractați este în jur de 250 milioane de euro. „Sigur că voi supraveghea cu atenție aceste proiecte, pentru că este foarte important cât de eficiente sunt aceste proiecte și în ce măsură își ating țintele. De altfel, am vorbit și de un proiect de integrare al femeilor rome prezentat săptămâna trecută la Alba Iulia. Am fost acolo, mi s-a părut un proiect interesant, legat de un nou concept pentru România, acela de economie socială. E vorba de crearea unor întreprinderi sociale, care să angajeze femei de etnie romă, în principal pe ocupațiile lor tradiționale“, a mai spus ministrul Lăzăroiu.

Sursa: Curentul

  • naayram

    beton Mihai! Sigur o alta vrajeala! Eu as vrea sa muncesc!

  • Rămâne să mai scăpăm și de țiganii care urlă infect cu nesimțire după “fiare” printre blocuri din oră în oră, în fiecare zi.

  • Îi pune oare cineva să urle după “fiare” ? că sunt prea sincronizate zbierătele lor peste tot.