Toat ara se cac pe sine cu bacul asta care a fost trecut doar de 45% dintre elevi. Am ateptat s ce cace pe ei toi, ca s pot s-mi dau i eu o prere linitit, fr s mai aud preri referitoare la prerea mea.

A fost o ocazie bun pentru toi oamenii trecui de 20j de ani s se simt inteligeni. „C tia mici sunt proti. Noi eram detepi. nvam i eram culi i mecheri i cu mintea crea. n ce hal a ajuns omenirea i ara i educaia dom’le! E de la etnobotanice i futut de mici i dubstep, v spun io!”.

Asemenea bini intelectuale au n cap toi mediocrii care de 3 zile se simt mai detepi pentru c au gsit oameni mai proti dect ei. De parc cu ct pic mai muli bacul cu att le cresc lor mai muli neuroni. Buun. Un suav „sugei pula” celor mai sus descrii. S o lum pe subpuncte.

Sunt tia din generaia actual de 19 ani mai proti dect noi la 19 ani? Pe scurt, nu. Fiind o lepr imatur, umblu cu destui oameni de clasa a 12pea nct s v spun cu mna pe inim c sunt la fel cum era oricine la vrsta aia. Sincer, chiar oleaca mai dumirii dect alii. Eu aveam capul nfipt n cur la 19 ani n aa hal nct mi vedeam cerul gurii.

Sunt ei mai inculi?

Da. Sunt. Da, citesc mult mai puin dect orice alt generaie. Dar nu e din cauza lor. E din dou motive.

1. Exist mult mai multe lucruri interesante pe care poi s le faci acum dect acu 20 de ani. Nu sunt inculi pentru c ar fi mai proti. Sunt inculi pentru c oricine ar avea TV, net, baruri, droguri i alte veselii existente acum nu s-ar mai ocupa cu culturalizatul. Degeaba se cac pe el tataie c el citea 3 cari pe sptmn. Fcea asta c nu avea nimic mai distractiv de fcut, nu c i plcea lui s se dezvolte armonios.

2. Al doilea motiv, i aici o s v doar puin capul, e c ce percepem noi ca a fi, n mod tradiional, cultur, nu are relevan n adaptarea social n mediul n care trim. Nu, nu te ajut cu nimic dac l-ai citit pe Kant n momentul actual. Ai o ans mai mare s ctigi la LOTO dect s ajungi ntr-o situaie n care e util s-l fi citit pe Kant. Acum o s spunei „herp, derp, dar nu e vorba numai de adaptare social, trebuie s te i dezvoli mldios ca persoan, herp, derp”.

Nu, coaie, nu e aa. Pn la 20 de ani singurul tu scop n via ar trebui s fie adaptarea social. Dac o sacrifici pe asta pentru a acumula cunotine ajungi un labagiu trist. Te poi ocupa de dezvoltarea armonioas a sfeclei DUP ce i-ai gsit un loc confortabil n societate.

Deci da. Sunt mai inculi. ia care vin o s fie i mai inculi. Partea bun pentru ei e c asta e irelevant pentru bunstarea lor i a societii. E relevant pentru clubul la mic de oameni care l-au citit pe Kant. Un club din ce n ce mai mic, care n 10 ani o s fie mai mic dect cel al oamenilor care i-au bgat o sticl n cur. Degeaba v simii voi mai detepi dect ei. Ei sunt mai muli, ei sunt mai adaptai, ei fac societatea. i n societatea lor n care nu conteaz absolut deloc ci ani a domnit tefan cel Mare e la fel de justificat s te simi tu detept c tii cum e justificat s se simt la anterior menionat detept c i-a bgat o sticl n cur.

i atunci ce s-a ntmplat anul sta?

Foarte simplu. Corectare mai serioas, camere de filmat. A fost cel mai apropiat de realitate BAC din ultimii ani. Din 60% care il luau anul trecut, 30% l luau pe bune, 30% pe copiat, corectat la mito i alte glume de sistem prost. Anul sta a mers cu mica ciupeal ceva mai greu.

Sunt sigur c la un bac complet corect si ideal, doar 30% dintre elevi ar promova. i acum, i in 2005, i n 1995 i oricnd vrei voi. Anul sta a fost doar un bac mai aproape de realitate.

i acuma o s plng 55% dintre elevii care au terminat a 12pea. C frate, coaie, gen, de ce s se se apropie de corectitudine cu noi, gen, i nu cu ia de dup, sau cu ia de dinainte? De ce gen, frate, coaie, am fost noi ia primii de ne-am luat-o pe napa, i nu ia de anul trecut, care copiau cu crile pe mas i acuma rd de noi?

Pi, trebuie s nceap de undeva, nu? Hai, gata cu moda asta. Toat lumea ia bacu’ i face o facultate. Toate vnztoarele de chioc de col de bloc cu salariu de 7 milioane sunt masterande n comunicare i toate chelneriele sunt anul 3 la relaii internaionale. Mai puin coal degeaba i mai mult munc b, lsai vrjeala. C dac termin toat ara o facultate asta nu nseamn c brusc o s apar 23 de milioane de slujbe de intelectuali. Sau c o s vrea vreodat vreun partid s trimit un ambasador n japonia i brusc o s existe dialogul sta absurd ntre doi parlamentari:

– Coaie, pe cine trimitem ambasador n Japonia, pe vru Gic care cotizeaz?
– Nuu, hai s gsim un om care a terminat facultatea de relaii internaionale!

Serios, b? Cre-c suntem ara cu cei mai muli osptari cu studii superioare. Nu e muncitor la McDonalds care s nu fi terminat o facultate.

Uite, vrei un bac pe care s-l treac toat lumea? E unul la Galai. 2 lei de persoan.

 

sursa: Pitici Gratis

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *