Comentatorii ntreab, Radu rspunde

1. Eu sunt un comentator care comenteaz comentarii des pe aici. Nu țin minte s fi existat o rubric de dialog cu tine? Care-i faza?
R: Normal c nu exist. Eu nu dialoghez cu comentatorii. Nu citesc comentarii. Eu pun ntrebrile, eu rspund. Chiar nu vreau s dialoghez cu comentatorii.

2. Pi de ce? Ce au comentatorii?
R: A se face distincția ntre cititor și comentator. Cititori sunt mulți. Comentatori cam 1%. Comentatorul e cel mai prost animal. Omul normal citește un text și, dac i place, intr și a doua zi. Dac nu i place, apas pe X și nu mai intr niciodat. Comentatorul, ca animal prost ce e, crede c prerea lui e util și necesar. Simte nevoia s exprime acordul sau dezacordul cu cele scrise. S dea o prere legat de text. Avnd o prere, el se simte egal cu scriitorul textului. n cpușorul lui are impresia c a contribuit, c se afl ntr-o simbioz cu autorul și c de fapt site-ul sta e 50% text, 50% comentarii, ca valoare.

3 Dar toți comentatorii cred c comentariile sunt parte din site și valoare!
R: Da, dar doar comentatorii comenteaz. E clubul lor mic format din 1% dintre cititori. Restul de 99% nu consum comentarii dect așa, ca substitut de OTV. Se uit la maimuțe cum se suie pe mas s danseze, dar nu i consider oameni. nțeleg genul sta de distracție, s te miri de proști. Dar pe mine asta nu m mai distreaz de ani de zile. De-aia nu citesc comentarii.

4. Cum adic nu citești comentarii?
R: Pe bune

5. Super serios?
R: Super serios.

6: Pi și atunci cum le moderezi?
R: Sistemul e simplu. Dac mai ai comentarii aprobate, comentariul se aprob automat. Pe comentariile aprobate automat, m uit n diagonal. Dac nu vd multe mui, le las. Uneori se mai iau 2-3 comentatori la pulit ntre ei. Șterg genul sta de interacțiune c bruiaz. Dac omul insist, intr pe lista de IP-uri banate. Comentariile de la oameni fr comentarii aprobate anterior intr direct la moderare. stea sunt 50% spam și 50% epistole delirante despre cum prerile mele sunt greșite și eu sunt un ccat de om. Rar se aprob.

7. Aha! Deci ai citit epistola mea de 5 pagini n care ți demonstram c ești un luzr! Eram sigur! Ai șters-o c te-ai ofticat.
R: Nu. Nu am citit-o. Citesc cam 2-3 propoziții. nțeleg nspre ce bate omul și șterg tot. De obicei sunt eseuri de 2000 de caractere scrise de agramați, dislexici și incoerenți. citesc maxim 200 de caractere. 90% din epistola ta ajunge la gunoi, unde nu o citește nimeni niciodat. Din tot univesul.

8. Dar totuși te oftic! Ha! De-aia le ștergi! C am dreptate și c te oftici!
R: Nu. Le șterg din dou motive. Unu, c consider c aici e la mine acas, adic dac nu-ți place cum am decorat, poți s marș n m-ta la tine acas, și doi, cred c modul cel mai bun de a enerva un ltru care comenteaz e s nu-i publici comentariul, s nu-i rspunzi și s-l lași s dea F5 n disperare, așteptnd confruntarea, ca s se resemneze n final c e ignorat și s fac spume la gur.

9. Dar te oftici! Las c știu eu c te oftici! De-aia ai scris textul sta, de ofticat!
R: Nu, scriu textul sta c m plictisesc n tren spre Galați și c din contra. Nu numai c nu m oftic. Dar mi place s enervez retarzi. S le dau brnca pe scri. M amuz cum dau comentacii mici cu capul de perete, ncercnd s l ndooaie, pn le d borșul pe nas. Att.

10. Ba nu. Știu eu mai bine! Te oftici!
R: Bine. Cum zici tu.

11. Pi și dac urști comentatorii, de ce nu nchizi comentariile?
R: Pentru procentul la de cititori care intr s rd de retarzi care comenteaz. Nu am cum s le rpesc amuzamentul gen OTV.

12. N-am nțeles clar care-i diferența dintre cititor și comentator, nu e tot aia?
R: Omule. S-ți mai explic o data. Cititori sunt jdemii. Comentatori, maxim o sut unici ntre ei pe sptmn. Statistic nesemnificativi. Nu au nici o legtur cu sistemul articol – cititori. E un ecosistem mic, de oameni mici care se distreaz ntre ei.

13: Pi vrei s zici c toate comentariile sunt de rahat?
R: Nu. Exist un tip de comentarii pe care le apreciez. lea hazlii. Realmente hazlii. Sunt extrem de rare.

14: Dar lea de feedback? Eu vreau s-mi dau cu prerea despre prerea ta! Nu poți s spui c ești n așa hal de ngmfat nct s nu ai nevoie de prerea altora, nu?
R: Majoritatea oamenilor sunt mai proști dect un sac de cartofi și aș prefera s joc solitarie 5 ore dect s stau o or de vorb cu unul dintre ei. De ce aș vrea s aud prerea unui necunoscut, probabil idiot? Dac vreau feedback, ntreb oameni pe care i cunosc și pe care i știu capabili de o prere relevant.

15: Dar eu comentez de binee! Vreau s dialogm și s devenim n ultimul hal de prieteni!
R: Da. Sigur. Am destui prieteni. Nu mulțumesc.

16: Pi și nu vrei s interacționezi deloc cu fanii?
R: Doar cu ia de sex feminin, care arat bine. n rest nu-s curios.

17: O s comentez foarte ru la articolul sta, știi, nu?
R: Și eu nu o s citesc. F ce vrei.

Sursa: Pitici Gratis

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares