Valabil și la mine pe site :)

Comentatorii întreabă, Radu răspunde

1. Eu sunt un comentator care comentează comentarii des pe aici. Nu țin minte să fi existat o rubrică de dialog cu tine? Care-i faza?
R: Normal că nu există. Eu nu dialoghez cu comentatorii. Nu citesc comentarii. Eu pun întrebările, eu răspund. Chiar nu vreau să dialoghez cu comentatorii.

2. Păi de ce? Ce au comentatorii?
R: A se face distincția între cititor și comentator. Cititori sunt mulți. Comentatori cam 1%. Comentatorul e cel mai prost animal. Omul normal citește un text și, dacă îi place, intră și a doua zi. Dacă nu îi place, apasă pe X și nu mai intră niciodată. Comentatorul, ca animal prost ce e, crede că părerea lui e utilă și necesară. Simte nevoia să exprime acordul sau dezacordul cu cele scrise. Să dea o părere legată de text. Având o părere, el se simte egal cu scriitorul textului. În căpușorul lui are impresia că a contribuit, că se află într-o simbioză cu autorul și că de fapt site-ul ăsta e 50% text, 50% comentarii, ca valoare.

3 Dar toți comentatorii cred că comentariile sunt parte din site și valoare!
R: Da, dar doar comentatorii comentează. E clubul lor mic format din 1% dintre cititori. Restul de 99% nu consumă comentarii decât așa, ca substitut de OTV. Se uită la maimuțe cum se suie pe masă să danseze, dar nu îi consideră oameni. Înțeleg genul ăsta de distracție, să te miri de proști. Dar pe mine asta nu mă mai distrează de ani de zile. De-aia nu citesc comentarii.

4. Cum adică nu citești comentarii?
R: Pe bune

5. Super serios?
R: Super serios.

6: Păi și atunci cum le moderezi?
R: Sistemul e simplu. Dacă mai ai comentarii aprobate, comentariul se aprobă automat. Pe comentariile aprobate automat, mă uit în diagonală. Dacă nu văd multe mui, le las. Uneori se mai iau 2-3 comentatori la pulit între ei. Șterg genul ăsta de interacțiune că bruiază. Dacă omul insistă, intră pe lista de IP-uri banate. Comentariile de la oameni fără comentarii aprobate anterior intră direct la moderare. Ăstea sunt 50% spam și 50% epistole delirante despre cum părerile mele sunt greșite și eu sunt un căcat de om. Rar se aprobă.

7. Aha! Deci ai citit epistola mea de 5 pagini în care îți demonstram că ești un luzăr! Eram sigur! Ai șters-o că te-ai ofticat.
R: Nu. Nu am citit-o. Citesc cam 2-3 propoziții. Înțeleg înspre ce bate omul și șterg tot. De obicei sunt eseuri de 2000 de caractere scrise de agramați, dislexici și incoerenți. citesc maxim 200 de caractere. 90% din epistola ta ajunge la gunoi, unde nu o citește nimeni niciodată. Din tot univesul.

8. Dar totuși te oftic! Ha! De-aia le ștergi! Că am dreptate și că te oftici!
R: Nu. Le șterg din două motive. Unu, că consider că aici e la mine acasă, adică dacă nu-ți place cum am decorat, poți să marș în mă-ta la tine acasă, și doi, cred că modul cel mai bun de a enerva un lătrău care comentează e să nu-i publici comentariul, să nu-i răspunzi și să-l lași să dea F5 în disperare, așteptând confruntarea, ca să se resemneze în final că e ignorat și să facă spume la gură.

9. Dar te oftici! Lasă că știu eu că te oftici! De-aia ai scris textul ăsta, de ofticat!
R: Nu, scriu textul ăsta că mă plictisesc în tren spre Galați și că din contra. Nu numai că nu mă oftic. Dar îmi place să enervez retarzi. Să le dau brânca pe scări. Mă amuză cum dau comentacii mici cu capul de perete, încercând să îl îndooaie, până le dă borșul pe nas. Atât.

10. Ba nu. Știu eu mai bine! Te oftici!
R: Bine. Cum zici tu.

11. Păi și dacă urăști comentatorii, de ce nu închizi comentariile?
R: Pentru procentul ăla de cititori care intră să râdă de retarzi care comentează. Nu am cum să le răpesc amuzamentul gen OTV.

12. N-am înțeles clar care-i diferența dintre cititor și comentator, nu e tot aia?
R: Omule. Să-ți mai explic o data. Cititori sunt jdemii. Comentatori, maxim o sută unici între ei pe săptămână. Statistic nesemnificativi. Nu au nici o legătură cu sistemul articol – cititori. E un ecosistem mic, de oameni mici care se distrează între ei.

13: Păi vrei să zici că toate comentariile sunt de rahat?
R: Nu. Există un tip de comentarii pe care le apreciez. Ălea hazlii. Realmente hazlii. Sunt extrem de rare.

14: Dar ălea de feedback? Eu vreau să-mi dau cu părerea despre părerea ta! Nu poți să spui că ești în așa hal de îngâmfat încât să nu ai nevoie de părerea altora, nu?
R: Majoritatea oamenilor sunt mai proști decât un sac de cartofi și aș prefera să joc solitarie 5 ore decât să stau o oră de vorbă cu unul dintre ei. De ce aș vrea să aud părerea unui necunoscut, probabil idiot? Dacă vreau feedback, întreb oameni pe care îi cunosc și pe care îi știu capabili de o părere relevantă.

15: Dar eu comentez de binee! Vreau să dialogăm și să devenim în ultimul hal de prieteni!
R: Da. Sigur. Am destui prieteni. Nu mulțumesc.

16: Păi și nu vrei să interacționezi deloc cu fanii?
R: Doar cu ăia de sex feminin, care arată bine. În rest nu-s curios.

17: O să comentez foarte rău la articolul ăsta, știi, nu?
R: Și eu nu o să citesc. Fă ce vrei.

Sursa: Pitici Gratis

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *