China dezvoltă arme cu puls electromagnetic pe care ar putea să le folosească împotriva portavioanelor americane, într-un eventual conflict pe tema Taiwanului.

 

China dezvoltă arme cu puls electomagnetic armata 2China dezvolta arme cu puls electomagnetic

 

Fragmente ale studiului Centrului Național pentru Informații privind efectele letale ale armelor cu pulselectromagnetic (EMP) și ale celor cu microunde de mare putere (HPM) au arătat că aceste arme fac parte din arsenalul chinez numit “buzduganul asasinului”, care ar permite Chinei, inferioară din punct de vedere tehnologic, să învingă forțele militare ale SUA, scrie Washington Times.

Armele cu puls electromagnetic copiază pulsul de raze gamma cauzat de o explozie nucleară, care distruge toate echipamentele electronice, inclusiv computerele și automobilele, pe suprafețe vaste.

Raportul declasificat, redactat în 2005 și obținut de Arhiva Națională de Securitate, o organizație privată, oferă detalii despre armele EMP deținute deChina și planurile pentru folosirea lor, transmite Mediafax.

“Pentru utilizarea împotriva TaiwanuluiChina ar putea detona la o altitudine mult mai mică (30-40 de kilometri) pentru a limita efectele EMP la Taiwan și imediata vecinătate a sa”, arată raportul. “Racheta balistică cu rază medie de acțiune DF-21 a fost menționată ca platformă pentru un atac cu EMP împotrivaTaiwanului“, adaugă textul.

Conform raportului, China a efectuat teste cu EMP pe șoareci, șobolani, iepuri, câini și maimuțe, care au suferit probleme la ochi, creier, oase, măduvă și alte organe. “Este clar că adevăratul scop al experimentelor medicale chineze este să afle potențialele efecte umane ale expunerii la EMP puternice și la radiații (cu microunde de mare putere)”.

Sursa: Ziua Veche

 

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares