Ultimele date oficiale a Ministerului Sănătății din China publicate în ziarul China Daily, face dezvăluiri șocante. Fiecare al treilea bărbat chinez infectat cu HIV este gay sau bisexual, relatează ProChurch.info  

Potrivit aceleași surse, aproximativ 5% dintre homosexuali sunt infectați cu HIV. Iar riscul de a se îmbolnăvi cu HIV pentru gay, este de 88 de ori mai mare, decât răspândirea acestui virus la nivel național, care este de 0,05%.

Portalul Vse Novosti relatează că situația este critică, în special în centrele urbane. Potrivit lor, în centrele urbane nivelul de infectare presupune un risc mai ridicat, până la 20%. De situația alarmantă a fost sesizat și directorul executiv al ONU, responsabil de HIV/SIDA UNAIDS, Michel Sidibe. În cadrul unui seminar despre influența HIV, organizat sâmbătă în Chengdu, capitala provinciei Sud-Vest din China, el a afirmat: „Orașele mari stau la baza progresului Chinei, și acestea ar trebuie să acționeze pentru a stopa acest fenomen dramatic în China”.Aproximativ 10% din bărbații homosexuali și bisexuali din Chengdu sunt purtători de HIV. Datele au fost publicate de directorul Biroului de Sănătate din China, Ian Xiung.

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares