O tnr de 21 ani din Rusia care a rmas cu jumtate de creier din cauza unui teribil accident de main, s-a trezit din com cu aptitudini de artist, scrie DailyMail.

Taisia Sidorova, din St. Petersburg, a fost victima accidentului acum trei ani. Atunci i-a fost zdrobit partea stng a craniului, iar creierul su a fost strpuns parial de fragmente de oase.

Medicii au nlturat partea distrus a creierului, care ar fi ajutat-o s gndeasc logic i s analizeze, i au ataat o plac de protecie. Chiar i aa, specialitii erau convini c nu se va recupera vreodat i au avertizat-o pemamaei c Taisia va fi invalid pn moare.

Dei trebuia s se odihneasc, pacienta a nceput s picteze ca s nu se plictiseasc. „Nu i-am evaluat talentul artistic nainte, dar pare o alt persoan acum. Are un talentnaturalpentru art. E incredibil”, a spus profesoara de arte a Taisiei.

n ajunul Anului Nou, i-au dat seama c tnra o s triasc pentru c mama ei plngea lng ea, iar Taisa a ridicat mna i i-a ters lacrimile. Mai trziu a nceput s vorbeasc.

„Creierul uman este remarcabil. n cazul ei, partea rmas s-a dezvoltat i a acoperit bucata care lipsea i, totodat, i-a dezvoltat i talentul de a picta, pe care nu-l avea anterior”, explic unul dintre specialitii care au tratat-o pe Taisia.

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares