Cazul incredibil al unei tinere rusoaice: Si-a pierdut jumatate de creier intr-un accident, dar s-a ales cu talent la pictura

O tânără de 21 ani din Rusia care a rămas cu jumătate de creier din cauza unui teribil accident de mașină, s-a trezit din comă cu aptitudini de artistă, scrie Daily Mail.

Taisia Sidorova, din St. Petersburg, a fost victima accidentului acum trei ani. Atunci i-a fost zdrobită partea stângă a craniului, iar creierul său a fost străpuns parțial de fragmente de oase.

Medicii au înlăturat partea distrusă a creierului, care ar fi ajutat-o să gândească logic și să analizeze, și au atașat o placă de protecție. Chiar și așa, specialiștii erau convinși că nu se va recupera vreodată și au avertizat-o pe mama ei că Taisia va fi invalidă până moare.

Deși trebuia să se odihnească, pacienta a început să picteze ca să nu se plictisească. „Nu i-am evaluat talentul artistic înainte, dar pare o altă persoană acum. Are un talent naturalpentru artă. E incredibil”, a spus profesoara de arte a Taisiei.

În ajunul Anului Nou, și-au dat seama că tânăra o să trăiască pentru că mama ei plângea lângă ea, iar Taisa a ridicat mâna și i-a șters lacrimile. Mai târziu a început să vorbească.

„Creierul uman este remarcabil. În cazul ei, partea rămasă s-a dezvoltat și a acoperit bucata care lipsea și, totodată, i-a dezvoltat și talentul de a picta, pe care nu-l avea anterior”, explică unul dintre specialiștii care au tratat-o pe Taisia.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *