Persoanele care s-au vaccinat Ómpotriva gripei AH1N1 au un risc foarte mare s„ sufere de o tulburare rar„ de somn (narcolepsie), drept pentru care Agenția European„ a Medicamentului Ól mai recomand„ doar Ón situații cu adev„rat excepționale. Tinerii par s„ fie cei mai vulnerabili.

őn Marea Britanie, zece cazuri suspecte de narcolpsie au fost asociate cu vaccinul Pandemrix, produs de GlaxoSmithKleine. Alte cazuri suspecte au fost semnalate Ón Finlanda, Suedia și Islanda. őn total, au fost raportate 335 de cazuri de narcolepsie de la Ónceputul lui iulie anul acesta, toate asociate cu vaccinul.

Studiile efectuate†au relevat un risc de narcolepsie cu 13% mai mare Ón cazul copiilor și tinerilor vaccinați Ómpotriva gripei AH1N1. Persoanele care sufer„ de narcolepesie adorm brusc, pe neașteptate, ceea ce poate fi fatal.

Vaccinul obișnuit nu prezint„ riscuri

„Vaccinul uzual Ómpotriva gripei sezoniere nu a fost blamat pentru apariția narcolepsiei. Este†sigur†și poate fi Ón continuare administrat. Este posibil ca riscul de narcolepsie s„ fie dat și de factorii de mediu. Momentan, factorii de mediu care ar fi putut, Ón combinație cu vaccinul, s„ provoace narcolepsie r„m‚n necunoscuți”, este poziția Agenției Medicamentului din Marea Britanie.

Potrivit†Organizației Mondiale a S„n„t„ții, 31 de milioane de persoane au fost vaccinate Ón timpul pandemiei de grip„ din 2009-2010. Stocurile urmeaz„ s„ fie distruse Ón aceast„ toamn„.”

Sursa: Evenimentul Zilei

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares