Edward Leedskalnin – Castelul de Coral

Edward Leedskalnin (1886 – 1951), un funcționar modest, imigrant leton, 4 clase, înalt de 1,55 m și cântărind doar 40 de kilograme, bolnav de tuberculoză, afirma cândva „Am descoperit secretele piramidelor. Am descoperit cum egiptenii și constructorii antici din Peru, din Yucatan și din Asia, cu unelte simple, au ridicat piatre cântărind tone” … iar castelul său (pe care l-a construit singur din rocă coraliferă în blocuri de până la 30 de tone) este o dovadă incontestabilă.

Edward Leedskalnin

Edward Leedskalnin

Părăsit de logodnică (Agnès Skuvst) pentru că era prea sărac și prea bătrân, a ajuns în Statele Unite la 34 de ani, în 1920. Eșecul sentimental a devenit o obsesie ce l-a făcut să fie retras și să se dedice în totalitate muncii.
Boala l-a determinat să se instaleze în Florida, în Florida City, unde timp de 16 de ani și-a ridicat capodopera (1920 – 1936).

Cu unelte simple, confecționate de el, mai ales din piese auto recuperate, a ridicat și prelucrat singur blocurile uriașe de piatră lucrând mai ales noaptea, la lumina unei lanterne. Piesele terminate au fost plasate cu o uimitoare precizie, fără nici un instrument.

Cantitatea de rocă folosită s-a estimat la 1.000 de tone, la care se adaugă 100 de tone din care a făcut mobilierul și alte obiecte.
Un alt moment important (1936) este mutarea întregului complex din Florida City în Homestead, la o distanță de 16 km, din cauza construirii unei fabrici în apropierea proprietății sale, și care, a pretins Leedskalnin, i-ar fi amenințat intimitatea. 

Edward Leedskalnin - Castelul de Coral

Totuși, după unii cercetători, el a luat această decizie din cu totul alte motive, și anume că a doua locație i-ar fi permis să profite mai mult de forța telurică a acelei zone !

Și-a deplasat singur imensele blocuri și le-a poziționat cu mare precizie, astfel încât toate reperele să-și reia aceeași poziție în complex. Blocurile nu au fost cimentate, ci s-au îmbinat perfect. Numeroși martori au văzut un camion împrumutat cărând bolovani, dar nimeni nu a remarcat încărcarea sau descărcarea lor. Leedskalnin a lucrat numai la adăpostul întunericului nopții.
Dificila operațiune de mutare a celor peste 1.000 de tone, bucată cu bucată, și reasamblarea lor a durat mai puțin de o lună !

Poarta oscilantă este atât de bine echilibrată încât este suficient un deget pentru a o face să pivoteze în jurul axului.
Zidurile, construite în 1940, sunt înalte de 3 m.
Turnul, singura structură închisă a complexului, în care Leedskalnin nu permitea accesul. În dormitor a construit două paturi pentru copii, un leagăn, o masă cu forma statului Florida ce include o chiuvetă având conturul lacului Okeechobee, un scaun ca de avion agățat de tavan.

 

 

Turnul

Turnul

 

Turnul

Turnul

 

Interiorul turnului

Interiorul turnului

 

Nu există instalații – nici țevi, nici cabluri.

De altfel, Leedskalnin ducea o viață foarte austeră, se hrănea cu sardele, biscuiți, ouă și lapte. Fructele și legumele și le cultiva într-o mică grădină.

În incintă, un spațiu bine definit poartă denumirea de „sanctuar” și cuprinde obiective precum:
– obeliscul de 30 tone, înalt de 12m
– cadranul solar
– un telescopul de 30 tone și înalt de 7m
– grădina de coral
– lucrări cu teme astronomice
– scaune, mese de joc

 

 

Edward Leedskalnin - Castelul de Coral

 

Obeliscul

Obeliscul

 

Obeliscul

Obeliscul

 

Cadranul solar

Cadranul solar

După moartea sa, castelul a rămas în exploatare turistică, deși și-a schimbat în câteva rânduri proprietarul. Anual 65.000 de vizitatori rămân uimiți în fața uriașelor blocuri de piatră domesticite de voinicul Leedskalnin.
Toți se întreabă cum a lucrat, care au fost tehnicile folosite, care a fost descoperirea sa …

Telescopul

Telescopul

 

Edward Leedskalnin - Castelul de Coral

 

Edward Leedskalnin - Castelul de Coral

 

Deși, poate, mai important este să știm de unde provin cunoștințele și cum au ajuns la el. Din Letonia ? Le-a descoperit singur ? Avea 4 clase … I le-a transmis cineva ? Le-a dobândit prin revelație ?

Cert este că unii vecini povestesc că Leedskalnin rostea incantații cu palmele așezate pe suprafața pietrelor și că l-au văzut ridicând-le în aer. Și că acestea se deplasau singure …

A lăsat cîteva caiete cu însemnări, formule și scheme legate de fenomenul magnetismului și al electricității, de punctele și rețelele nodale planetare, energia telurică, forța antigravitațională. Se pare că și-a ridicat castelul chiar pe unul din vortexurile energetice care-i pemitea lui Leedskalnin să mute imense blocuri de piatră.

Nu există informații privind cercetări sau realizări similare. Secretul piramidelor rămâne în continuare un mare secret, iar specialiștii în istorie și arheologie ne explică în continuare cum cărau egiptenii imenși bolovani cu sănii din lemn pe nisipul dogoritor …
Sursa: Energobiologie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *