Randi Zuckerberg, responsabilă cu marketingul rețelei sociale și soră a fondatorului Facebook, susține că oamenii se comportă mai bine atunci când numele lor adevărat este vizibil.

De ce anonimatul în Internet trebuie să dispară lifeRandi Zuckerberg

“Cred că persoanele se ascund în anonimatși au ideea că pot spune orice le trece prin cap, în spatele acestei porți închise”, spune șefaFacebook.

Randi susține, potrivit Rador, că desființareaanonimatului ar ajuta la combaterea hărțuirii digitale și a spam-ului. În Facebook, deși se solicită numele real, se poate ca cineva să se afișeze, după cum dovedesc conturile, cu nume de mascote sau chiar ca adevărați promotori de spam-uri.

O companie care a luat deja măsuri în acest sens este Google în noua sa rețea socialăGoogle+ nu dorește ca membrii săi să se identifice cu pseudonime sau nume inventate. Vrea să aibă profilurile lor adevărate și a început să șteargă conturile unde detectează că numele folosit la identificarea respectivului membru nu este adevărat. Totuși, această politică este plină de probleme și Google însăși a deschis o pagină de reclamații.

Unul din cazurile cele mai frecvente este atunci când persoana utilizează diminutivul din familie, în loc de numele înregistrat în documentele oficiale. În pagina sa de reclamații, Google însăși dă un exemplu de greșeală proprie. Ar fi cazul cui se numește Charles Jones dar folosește Chuk Jones sau Junior Jones. Google admite că această identificare ar trebui să fie acceptabilă.

Sursa: Ziua Veche

Comentariu rapcea.ro: e de prisos să amintim că autoarea comentariului (donșoara din poză), este la fel de evreică precum proprietarii feisbucului… o fi vre-o coincidență ?!  

Amintind și faptul că același sait de socializare a luat și premiul (neoficial) pentru cel mai bun instrument de culegere a datelor cu caracter personal al utilizatorilor (practic, i-au determinat pe unii fraieri să își facă singuri rapoartele de activitate: unde și cu cine se întalnesc, ce preferințe au, fotografii personale, etc, etc.), e curată obrăznicie (primită fără nici o emoție de goimii spălați pe creier care se apără cu imbecila frază: da să mă urmărească, ce !? am ceva de ascuns !?) să ne mai minunăm că se dorește indetificarea și acelui procent de 0,0001% utilizatori de feisbuc ce doresc să rămână anonimi… știu ei de ce…

Dar asta este noul trend: NU EȘTI PE FEISBUC, NU EXIȘTI ! Stai să vezi când ne vor băga cipurile în mânuță, de nu te mai poți loga fără ele la nici un net ! La americani, deja s-a dat legea, urmează să o pună de la anul în aplicare (le dau americanilor carduri personale de acces pe internet).

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares