Liderul Partidului Social-Democrat din Germania (SPD), Sigmar Gabriel, a cerut interzicerea Partidului Naional-Democrat German (NPD), cea mai mare formaiune politic naionalist din ar. Aceast iniiativ “democratic” nu are ns sprijinul prea multor politicieni.

“De mult vreme sunt pentru interzicerea NPD-ului”, a spus social-democratul pentru ziarul Bild am Sonntag.

Vicepreedintele SPD, Olaf Scholz, s-a declarat i el pentru scoaterea n afara legii a NPD-ului, considernd partidul ca fiind “necompatibil” cu Constituia.

n trecut au fost mai multe tentative de interzicere a NPD-ului, dar care au euat pe rnd. Aceast tem de discuie a revenit ns dup atentatele din Norvegia, puse att de convenabil pe seama “extremismului de dreapta”.

Propunearea social-democratului a fost criticat n acest sfrit de sptmn chiar de ministrul de interne, Hans-Peter Friedrich. Acesta a declarat c “oricine ridic problema interzicerii NPD-ului dup incidentele din Norvegia, nu face dect s exploateze acest eveniment tragic pentru propriile interese politice”.

Ultima tentativ guvernamental de interzicere a partidului, fondat n 1964, a fost n 2003, atunci Curtea Suprem de Justiie respingnd cazul pe motiv c multe dintre acuzaii se bazau pe date i declaraii oferite de informatori infiltrai n funcii de conducere, care numai de obiectivitate nu puteau fi bnuii.

Sursa:FrontPress.ro

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares