În Nigeria părinții ce refuză să vaccineze copiii împotriva poliomielitei riscă să facă pușcărie, a declarat Tajuddeen Gambo, ministrul sănătăți provinciei Kano.

Această inițiativă a autorităților nigeriene a survenit odată cu declanșarea săptămâna trecută a campaniei de vaccinare ce ar trebui să cuprindă șase milioane de copii nigerieni.

Provincia Kano este situată în regiunea de nord a Nigeriei având o populație mult mai săracă decât în restul țării. Potrivit declarațiilor lui Tajuddeen Gambo, cazurile de refuz a vaccinelor nu sunt prea numeroase, iar cei care refuză vaccinarea ar sabota toată campania de luptă contra poliomielitei.

Eu personal nu știu ce conțin vaccinele date și de ce atâta stăruință din partea autorităților, cert este ca prea mult zel din partea lor.

În primul rând, persoanele care refuză să-și vaccineze copiii prezintă pericol doar pentru ei înșiși și pentru alții, care la fel au refuzat să se vaccineze în cazul unei epidemii și nicidecum nu pot sabota reușita campaniei în întregime.

Dacă e să ne conducem după principiile democratice, evocate atât de des de apărătorii drepturilor omului, fiecare în parte hotărăște ce tratament, cum și când să urmeze, iar părinții hotărăsc în locul copiilor pe care i-au născut și îi educă până la vârsta majoratului. În mod surprinzător, în astfel de cazuri așa-numiții “apărători ai drepturilor omului” iau apă în gură, favorizând tratamentul inuman față de popoarele non-occidentale.

Astfel de campanii de vaccinare forțată a populației țărilor lumii a treia, susținute de UNICEF, amintesc de măsurile dictatoriale din URSS.

Țin să amintesc că anterior trei miliarde de euro au fost alocate către GAVI -“Global Alliance for Vaccines and Immunization” pentru vaccinarea copiilor în țările în curs de dezvoltare, dintre care Bill Gates a donat și el  un miliard de euro din fondurile personale.

Anterior în cadrul unei conferințe organizate pe 1 martie, Bill Gates a declarat ca “dacă acționăm pentru crearea de noi vaccinuri în domeniul sănătății și al avorturilor, vom putea limita creșterea populației cu 10-15 la sută”, lăsând să se înțeleagă că vaccinurile despre care vorbește au ca efect sterilizarea populației.

În februarie acest an și șeful Serviciului Sanitar al Federației Ruse Ghenadie Onișcenco a declarat că în viitorul apropiat dreptul părinților de a refuza să vaccineze copiii poate fi limitat.

de Ion TCACI

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares