Imi permit sa raspund la acest mesaj. In primul rand: singurul motiv pentru care lui Gregorian Bivolaru i s-a cerut sa isi demonstreze aptitudinile paranormale (capacitatea de a se face invizibil) intr-un laborator este pentru ca el insusi s-a ludat de mai multe ori cu faptul ca poate face asa ceva!  Chiar si pe casetele cu cursurile de Svara, Gregorian Bivolaru povesteste cum a scapat de cativa securisti facandu-se invizibil! Aceasta relatare a fost ascultata de mii de cursanti Misa. Singura problema este ca nimanui, niciodata, nu i-a trecut prin cap sa il verifice, deoarece asa au fost “educati” in cadrul Misa. In lumea “reala”, oricine se lauda in gura mare cu astfel de realizari, este invitat sa le demonstreze, astfel este inevitabil considerat escroc sau bolnav psihic. Binenteles, unii se vor intreba: nu este cam exagerat sa ii ceri cuiva sa isi demonstreze nivelul pe care pretinde in gura mare ca il are, manifestand astfel de capacitati “parnormale”? Aceasta a fost si ideea care s-a imprimat mereu in mintea cursantilor Misa!  Insa realitatea istorica este total diferita! Chiar si in Biblie se precizeaza ca Ilie a participat la un astfel de “concurs paranormal”, din care a iesit invingator! Exista chiar si un sfant crestin care a trecut un astfel de test, atunci cand a fost provocat de catre musulmani! Insa in cadrul traditiei crestine acest gen de “dovezi” sunt de multe ori asociate cu lucrarea “diavolului”, prin urmare se evita pe cat posibil astfel de manifestari. Insa in cadrul traditiei tantrice lucurrile stau complet diferit! Niciodata practicantii tantrici  seriosi nu au dat inapoi in fata unor astfel de provocari, invocand scuze penibile gen “umilinta” sau faptul ca “Dumnezeu nu permite asa ceva”, mai ales daca s-au laudat in gura mare cu asa ceva! Dimpotriva.

Am aratat deja in celelalte articole, ca la ora actuala Dalai Lama a fost de acord sa “extraga” din pesterile  si manastirile din Himalaya diversi yoghini avansati si sa ii trimita in diverse laboratoare ale lumii pentru a isi demonstra capacitatile exceptionale, si rezultatele au fost de-a dreptul uimitoare! Deja, tot cu permisiunea liderilor spirituali budisti, un institute de cercetare occidental studiaza cu mare atentie cea mai inalta realizare a sistemului Dzogchen: disolutia corpului fizic si dobandirea asa zisului “corp de lumina” (“Jalu”) (deoarece se presupune ca acelasi proces s-a produs si in cazul lui Isus) . Deja in Tibet exista cercetatori care cauta un astfel de practicant, care sa fie in pragul acestei realizari exceptionale, si se urmareste filmarea intregului process! Din pacate insa, probabil sunt doar cativa yoghini intr-o generatie care ating acest nivel ultim de constiinta, asa ca pana in prezent nu s-a reusit inca realizarea unei astfel de inregistrari video (desi s-a ratat la mustata un astfel de caz). Insa cercetarea continua.

In plus, am sa accentuez din nou o situatie destul de actuala, despre care am mai vorbit, care este asemanator cu cel al lui Gregorian Bivolaru. Este vorba despre un lama budist (de origine americana) care a afirmat in public ca detine anumite capacitati paranormale.

Este vorba despre Michael Roach, primul american care a obtinut titlul de geshe, dupa 22 de ani de studiu in cadrul manastirii Sera in India. Geshe Michael Roach si-a luat la un moment dat legamintele de calugar, unul dintre acesta fiind acela de a nu intra in uniune fizica (sexuala) cu nici o femeie.Insa brusc, desi era considerat un practicant serios pana in acel moment, geshe Michael Roach a facut niste afirmatii foarte interesante. El a afirmat ca, in jurul varstei de 22 de ani, a realizat “vacuitatea ultima” si “marea compasiune”, acestea fiind doua dintre cele mai mari realizari spirituale din cadrul budismului tantric. Maestrii din cadrul budismului tibetan nu fac aproape niciodata astfel de afirmatii in mod public, din motive evidente..

Ulterior, Michael Roach a intrat intr-o retragere stricta, insa, suspriza,  impreuna cu o femeie, in scopul desfasurarii unor practici sexuale tantrice!

Problema este ca, in linia tantrica  din care face parte (Gelugpa) un calugar nu are voie sa aiba (in general) nici un fel de contact sexual. Doar daca a atins un nivel spiritual extrem de inalt, poate utiliza astfel de metode sexuale. Altfel, este obligat sa renunte la roba de calugar pentru a aborda astfel de practici sexuale. Insa Geshe Michael Roach a afirmat in diverse scrisori trimise catre Dalai Lama si alti diversi lamasi, ca a atins un nivel foarte inalt de realizare spirituala si ca prin urmare are dreptul de a aborda practicile sexuale tantrice fara a renunta la roba de claugar. Practic Michael Roach a afirmat ca el este capabil sa abordeze practicile sexuale fara a incalca legamintele de calugar, ceea ce, conform traditiei tantrice budiste, implica automat ca el a atins cel putin al 8 – lea Bhumi, un nivel extrem de inalt de realizare. (Bhumi-urile sunt o clasificare foarte precisa a diverselor grade de realizare spirituala).

Problema este ca nivelul de realizare pe care Michael Roach pretindea ca l-a atins, este extrem de inalt, foarte foarte putini practicanti atingand acest grad de evolutie spirituala.

Stiti care a fost raspunsul comunitatii tantrice? I s-a cerut la modul cel mai clar, sa demonstreze la modul cel mai obiectiv, nivelul spiritual atins, prin demonstrarea in public a unor puteri paranormale specfice acelui nivel de constiinta extreme de inalt, pe care a afirmat ca l-a atins!

Iata ce i-a scris de exemplu celebrul Lama Zopa, directorul spiritual al retelei internationale de centre budiste FPMT:

“Draga Geshe Michael,

Acesta este raspunusl meu la scrisoarea ta. Daca comportamentul tau/conduita ta, va fi asa cum ai explicat in scrisoare, atunci acesta nu este in regula din punct de vedere monastic.

Cand necesitatea este mai importanta decat ceea ce trebuie abandonat, atunci, impreuna cu aceasta, trebuie sa fi capabil sa demonstrezi puteri miraculoase, sa dovedesti ca ai un control si o libertate asemanatoare cu cea a lui Milarepa sau a altor yoghini, precum Dukpa Kunley. Astfel, in acest fel, oamenii pot sa vada nivelul de realizare atins, si puterea spirituala  dobandita, si devotiunea va creste in ei.

Chiar daca au inseles in mod gresit aparentele (aici se face referire in mod direct la practicile lui sexuale, care pot fi gresit interpretate de catre oameni), oamenii vor vedea calitatile speciale  si nivelul inalt de realizare atins de tine, astfel ca acest lucru nu va distruge credinta oamenilor!

Gelongma Palmo, in scopul de a elimina erezia oamenilor, care credeau ca si-a incalcat legamintele spirituale, si pentru a ii inspira si a ii aduce pe calea iluminarii, si-a taiat singura capul, pe care apoi l-a pus in varful unei sulite, si a dansat cantand: “Daca este adevarat ca nu sunt  pura, ca nu sunt o calugarita care si-a respectat toate legamintele, atunci ar trebui ca capul meu sa nu se ataseze la loc, insa daca este adevarat ca sunt pura, atunci capul meu ar trebui sa se ataseze la loc, de corp”. Atunci, capul ei s-a lipit din nou de corp, si acest lucru a demonstrat oamenilor din acel asezamant ca vorbele ei sunt adevarate, ca nu a facut nici o greseala si ca este intr-adevar pura, ceea ce a dat nastere la o incredibila devotiune in inima lor.

Pentru a clarifica cele de mai sus:  nu afirm ca trebuie sa fi complet Iluminat pentru a aborda astfel de practici (sexuale). Din povestirea de mai sus, se poate trage concluzia ca asa stau lucrurile. Nu. Tot ceea ce spun este ca trebuie sa ai realizari spirituale foarte inalte, si trebuie sa le arati celorlalti  prin intermediul unor manifestari miraculoase exterioare. Demonstrand astfel de puteri miraculoase, oamenii vor genera devotiune si nu erezie. Vazand astfel de manifestari  paranormale, de natura externa, oamenii vor avea incredere in realizarile inalte de natura spirituala, si vor vedea ca ai control si ca esti liber,si  astfel vor sti ca orice tip de comportament/conduita  ai aborda, nu esti deloc atins de dorinte/”pete” Samsarice.

Daca cineva realizeaza astfel de miracole petru a trezi devotiunea oamenilor, trebuie sa stie ca nu este necesara realizarea doar a unui miracol obisnuit, ci a unui tip special de miracol, de exemplu cum este cel realizat de cel de-al 6 –lea Dalai Lama, care a urinat de pe varful palatului Potala, si chiar inainte ca urina sa atinga solul, a resorbit-o  inapoi in Vajra (penis)

Cu multa dragoste

Lama Zopa”

 Chiar si Dalai Lama, prin intermediul secretarului sau i-a cerut acest lucru! Iata traducerea scrisorii originale:

“Drag rev. Michael Roach

Iti multumim pentru scrisoarea pe care ne-ai trimis-o. Am citit cu atentie explicatia ta, si cu toate acestea nu suntem de acord cu venirea ta la Dharmsala. Daca ai atins cu adevarat nivelul  pe care pretinzi ca l-ai atins in scrisoarea ta, atunci ar trebui sa fi capabil sa demonstrezi puteri extraordinare, si sa realizezi miracole, precum Siddhasi din trecut.  Doar atunci cei care urmeaza practicile budismului tibetan te vor putea crede si vor putea accepta afirmatiile tale.  Multi s-au plans deja la  Sfintia Sa Dalai Lama, care este este liderul temporar si spiritual al Tibetului, si care este raspunzator de bunastarea si pastrarea traditiei budismului tibetan, ca ar trebui sa fie mai strict cu cei care nu adera la normele de comportament ale traditiei noastre. Astfel,  venirea ta la Dharmsala va fi vazuta de multi drept o dovada a treceri cu vederea a comportamentului tau de catre Dalai Lama.

Tenzin Geyche Tethong

Secretarul lui  Dalai Lama”

Binenteles ca geshe Michael Roach nu a putut demonstra in public nici o putere paranormala, ca dovada a nivelului sau spiritual “foarte inalt”, si prin urmare la ora actuala credibilitatea sa s-a dus pe apa sambetei. Ca urmare, Dalai Lama i-a refuzat accesul la invataturile sale si si-a pierdut respectul intregii comunitati budiste. Interesant este ca in scrisoarea sa, Lama Zopa a precizat clar: trebuie sa fie vorba despre niste manifestari paranormale “exterioare”, si suficient de convingatoare incat sa nu  fie puse pe seama unor posibile coincidente!

Aceasta este o atitudine normala. Cand cineva afirma ca are anumite puteri paranormale, normal este sa ii ceri sa demonstreze la modul cel mai obiectiv acest lucru! Nu sa inghiti mereu scuze penibile. Nici in trecut si nici la ora actuala astfel de scuze nu au tinut! Mai ales daca asupra lui planeaza atatea indoieli, precum in cazul lui G. Bivolaru.

Niciodata G. Bivolaru nu a demonstrat la modul obiectiv nici o putere paranormala, gen levitatie, invizibilitate, capacitatea de a transcende legile clasice ale fizicii, etc. Singura “demonstratie” a fost un truc absolut penibil cu magneti, (filmat in Suedia si prezentat o singura data la Simpozionul de Yoga de la Herculane), pe care il poate invata in cateva minute orice pusti care studiaza o carte banala de iluzionism. Acea filmare este insa  importanta, pentru ca arata faptul ca Gregorian Bivolaru doreste sa isi demonstreze in mod obiectiv, in public,  capacitatile paranormale. Tot ceea ce ii cerem noi, este sa demonstreze acest lucru intr-un laborator, si cu un siddhi “mai special”,  cel de invizibilitate sau chiar si de levitatie,  pentru a evita astfel orice posibila frauda.

De asemenea, o alta scuza jenanta care fost adusa de mai multe ori pe forum, este acest citat din Biblie:

1.      Atunci Iisus a fost dus de Duhul în pustiu, ca să fie ispitit de către diavolul.
2. Şi după ce a postit patruzeci de zile şi patruzeci de nopţi, la urmă a flămânzit.
3. Şi apropiindu-se, ispititorul a zis către El: De eşti Tu Fiul lui Dumnezeu, zi ca pietrele acestea să se facă pâini.
4. Iar El, răspunzând, a zis: Scris este: “Nu numai cu pâine va trăi omul, ci cu tot cuvântul care iese din gura lui Dumnezeu”.
5. Atunci diavolul L-a dus în sfânta cetate, L-a pus pe aripa templului,
6. Şi I-a zis: Dacă Tu eşti Fiul lui Dumnezeu, aruncă-Te jos, că scris este: “Îngerilor Săi va porunci pentru Tine şi Te vor ridica pe mâini, ca nu cumva să izbeşti de piatră piciorul Tău”.
7. Iisus i-a răspuns: Iarăşi este scris: “Să nu ispiteşti pe Domnul Dumnezeul tău”.
8. Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte înalt şi I-a arătat toate împărăţiile lumii şi slava lor.
9. Şi I-a zis Lui: Acestea toate Ţi le voi da Ţie, dacă vei cădea înaintea mea şi Te vei închina mie.
10. Atunci Iisus i-a zis: Piei, satano, căci scris este: “Domnului Dumnezeului tău să te închini şi Lui singur să-I slujeşti”.

 

Frumos citatul, insa este vorba despre un context total diferit! Aceasta abordare se aplica in contextul crestin. Insa MISA,  asa cum a afirmat de mii de ori Bivolaru, este o scoala  TANTRICA “traditionala”. Prin urmare nu se aplica acest gen de abordare!  Asa cum am aratat mai sus, abordarea este TOTAL diferita, chiar si la ora actuala! Si ca sa fie si mai clare lucrurile, sa luam de exemplu in considerare  atitudinea crestinismului in fata raului/diavolului.

Ei bine, in traditia crestina, atitudinea este clara: lupta,  expulzarea lui, oropsirea lui, condamnarea lui, etc! In traditia tantrica insa, uneori lucrurile stau complet diferit. De exemplu, una dintre cele mai importante practici tantrice – Chod – implica invocarea demonilor, diavolilor, entitatilor inferioare, etc, si oferirea propriului corp acestora, drept sacrificiu, din pura compasiune ! Deoarece, se precizeaza foarte clar in Chod, ca la modul fundamental exista doar un singur demon: propriul egoism, si aceasta practica este cea mai rapida modalitate de distrugere a lui! Sau, asa cum spunea si Milarepa in invataturile  sale:  “Realizeaza faptul ca demonii sunt manifestarea propriei tale minti si vei fi liber de ei”. Prin urmare este vorba despre sisteme total diferite, cu abordari complet diferite!

Cererea noastra este total indreptatita, deoarece la Misa cica se practica “tantra”. Prin urmare, nimeni de pe acest blog sau de pe exmisa nu este obligat sa demonstreze nimic, deoarece nu a fost atat de prost incat sa se laude cu capacitatile sale paranormale! Insa Gregorian Bivolaru da! Daca Gregorian Bivolaru nu s-ar fi laudat cu asa ceva, nu s-ar fi ajuns la cererea noastra. Insa atata timp cat a facut acest lucru, ar fi bine sa poate sa sustina prin fapte vorbele sale.

 

In final, vreau sa mai fac o completare. Destul de multe persoane din cadrul Misa i-au spus in ultimul timp la Mihai ceva de genul: “da, e adevarat ceea ce se scrie la tine pe site,  insa degeaba, caci nu avem alta alternativa in afara de Misa in Romania, si decat nimic, mai bine la Misa, asa cum e ea.”

Tocmai din aceasta cauza am sa postez curand un material in care am sa prezint diverse alternative reale, yoghine, accesibile si romanilor, si care depasesc enorm prin seriozitate si prin rezultatele ce pot fi obtinute, tot ceea ce poate oferi Misa la ora actuala.

 

Intenselight

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer