╬n acest an, ţn Europa urmeazŃ a fi constituit Parlamentul Evreiesc European – un organ reprezentativ alcŃtuit din 120 de deputați, care va avea drept scop reunificarea comunitŃților evreiești de pe continent, se spune ţntr-un comunicat al Uniunii Europene a Evreilor (UEE).

“Despre ideea ţnființŃrii unui organ reprezentativ, capabil sŃ reprezinte gÔndurile și aspirațiile evreilor europeni, precum și sŃ declare interesele sale liderilor mondiali și europeni se discutŃ de mai mult timp ţn lumea evreiascŃ, se spune ţn anunțul UEE.

Inițiativa creŃrii Parlamentului European al Evreilor a aparținut acum cÔțiva ani președintelui Israelului Shimon Peres.

Așa-numitul Parlament va reprezenta interesele comunitŃților evreiești din Europa de Est, CentralŃ și de Vest, va propune soluții novatoare la problemele existente și va constitui un garant al respectŃrii, afirmŃ UEE.

Evreii care locuiesc ţn statele membre ale UE, indiferent de viziunile sale politice, vor avea dreptul de a alege și a fi ales membri ai organului legislativ.

Parlamentul va fi alcŃtuit din 120 de deputați. ╬n componența acestuia vor intra personalitŃți publice, lideri neformali, muzicanți, scriitori și autoritŃțile religioase care se identificŃ drept evrei și care sunt gata sŃ apere și sŃ promoveze interesele evreilor la nivel mondial.

Parlamentul European Evreiesc ţși va duce ședințele la Bruxelles. Regulamentul de funcționare a acestuia va fi pregŃtit de un Comitet Constituțional timp de un an, urmÔnd sŃ fie aprobat odatŃ cu alegerae membrilor noului organ legislativ.

Alegerile pentru Parlamentul European Evreiesc vor avea loc prin intermediul web-site-uluiáwww.eju.org. Tot aici vor fi publicate toate datele și procedurile de alegere. ╬n acest fel, la alegeri vor putea participa toți evreii europeni. Doritorii de a candida la funcția de deputat sunt invitați sŃ se ţnregistreze la adresa indicatŃ.

Sursa: AntiMedia

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares