Paul Krugman, analist, eseist și publicist, câștigător al premiului Nobel pentru economie în 2008, a declarat într-o intervenție televizată că un atac extraterestru ar obliga acum forțele economice suverane să se coalizeze și să depășească situația economică mondială.
“Dacă am descoperi că, de exemplu, extratereștrii plănuiesc să ne atace și este nevoie de construcții de apărare pentru a contracara amenințarea anti-pământeană, iar inflația și deficitul bugetar vor ocupa locul al doilea al preocupărilor noastre, criza s-ar sfârși în 18 luni,” a spus Krugman.

Acesta a discutat despre măsurile necesare la nivel mondial pentru îmbunătățirea situației financiare împreună cu economistul Ken Rogoff de la Universitatea Harvard în cadrul emisiunii “Fareed Zakaria GPS” pe postul britanic de televiziune CNN.

Krugman a vorbit despre aceleași rezolvări pe care le-a considerat mereu valabile. El a declarat că cel de al Doilea Război Mondial a dus la încetarea Marii Crize și a glumit că și astăzi este nevoie de ceva similar.

“Era un episod crepuscular ca acesta în care oamenii de știință inventează un atac extraterestru pentru a reda pacea în lume” a susținut acesta pentru a-și argumenta poziția pro-keynesiană.

Business Insider, prin vocea jurnalistului său Eric Falkenstein, scrie în replică:
“Dacă într-adevăr nu le pasă pe ce sunt cheltuiți banii, de ce nu reduc taxele în mod egal pentru toată lumea? Ar fi mult mai simplu și mai rapid. Bănui că adevăratul obiectiv este redistribuirea, iar valori mai scăzute ale taxelor pentru toată lumea în mod egal ar fi o măsură regresivă pentru unii, chiar dacă ar părea proporțional egală. Din păcate,aceasta confirmă maxima pe care am învățat-o în timpul proceselor mele – o dispută nu este niciodată despre ceea ce spune cel mai zelos adept al ei că este. În acest caz, adevărata dorință a keynesienilor este să redistribuie bogăția prin intermediul puterii de guvernământ, dându-le birocraților mai multă putere asupra burghezilor. Dacă lucrurile ar sta diferit, ar fi prea ușor să stimulăm economia pe termen scurt după modelul lor de economie.”
Paul Krugman a făcut referire la o invazie extraterestră doar ca exemplu, însă au fost unii oameni (adepți ai unei teorii conspiraționiste numită “Project Blue Beam” care susține că guvernământul american va creea impresia unui atac extraterestru fals pentru a ocupa întreaga lume,în așa-numitul “One World Government”) să-i considere comentariile ca parte a unei conspirații care dorește înrobirea lumii prin intermediul unui fals atac extraterestru.

Sursa: Romania Liberă

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares