Adevărul despre ”eliberatorii” americani: Donald Trump: “Să le luăm petrolul” libienilor

Nu este prima dată când Trump spune într-o manieră foarte directă că Statele Unite trebuie să ia pur și simplul petrolul altor state

Miliardarul american a declarat că americanii ar trebui să pună mâna pe petrolul libian.

 

Omul de afaceri american credea, nu demult că prețul benzinei din Statele Unite va înregistra o creștere în perioada următoare, motiv pentru care și-a pregătit o strategie de a reduce prețul acesteia. Care este aceasta? Trump a făcut, la vremea aceea, declarații care i-au șocat și pe jurnaliștii de la ABC News.

Soluția acestuia? Să ia petrol pentru America din Irak, argumentul suprem adus fiind acela că Statele Unite au cheltuit 1.500 de miliarde de dolari acolo, fapt pentru care sunt îndreptățite să ia de acolo petrol în valoare de această sumă.

Întrebat de moderatorul ABC News dacă sugerează că Statele Unite trebuie să fure petrol, Trump a spus că nu se pune problema de furat, întrucât acel petrol i se cuvine Americii.

Sursa: Capital

Câtă nevoie aveau de ”eliberatorii” americani și de ”eloiberarea” de sub regimul Gadaffi, o spune următorul post, de pe blogul lui SACCIV:

Iata un mesaj primit pe e-mail:

LIBIA- Ce nu va fi publicat de masmedia niciodata Citeva <fapte> despre dictatorul insingerat Gadafi, care isi chinuieste poporul.

-Poporul Libian primeste credit fara dobinda

-Elevii primesc salariul mediu al acelei profesii, pe care o invata.

-Daca cineva nu-si gaseste de munca statul ii da salariu plin parca ar lucra.

-Tinerii casatoriti primesc casa gratis de la stat.

-Orice tinar libian daca se inscrie la orice facultate din lume,primeste 2500 euro de la stat plus intretinere + o masina.

-Masinile sint vindute la pret de fabrica.

– Libya nu are datorii fata de nimeni in lume. -Invatamintul si spitalizarea sunt gratis.

-25% din populatie are facultate.

-Pe strazi nu sint cersetori, toata lumea are locuinta.

-15 centi costa o paine.

Deci e rau de tot. Nu e de mirare ca pentru cei ce conduc lumea asta din umbra, Libya e o <problema>. Gaddafi nu a fost de acord cu dobinzile mari aplicate de Banca Mondiala. Deci e dictator. Libya a fost o tara L I B E R A asta-i adevarul despre razboiul din Libya .

Comentariu saccsiv:

Am incercat sa verific cifrele de mai sus, dar n-am prea reusit. Pe enciclopedii sau in mass-media n-am gasit decat o recunoastere a faptului ca Libia are un foarte ridicat nivel de trai a locuitorilor sai, deoarece este un mare exportator de petrol. Ca a fost declarata ca avand populatia cu cea mai mare speranta de viata din Africa si anume 74 de ani. Ca are cam 1,7 milioane de studenti, la o populatie de 6,420 milioane de locuitori.

Țara este una dintre cele mai bogate din Africa. PIB nominal per capita în 2010 a fost de 12.062 dolari (locul 48 în lume), conform FMI. PIB per capita după paritatea puterii de cumpărare a fost de 14.878 în 2010. HDI (Indicele dezvoltării umane), un indicator alternativ ce ia în seamă și accesul la educație și alte elemente legate de nivelul de trai, pune Libia în fruntea celor mai dezvoltate țări africane. PIB nominal a fost de 77,9 miliarde dolari în 2010, conform aceleași surse, după o creștere economică de peste 10%.

Citind in diagonala multe articole din mass-media, am aflat cu greu printre randuri ca toate familiile au o locuinta, o masina, televizor si telefon. Spitalele si liceele sunt la standarde ridicate. Toti locuitorii au acces la doctori, clinici, medicamente, gratuit.

Cam atat. Dar suficient cat sa putem considera ca cifrele din e-mail pot fi reale.

Cand au motivat invazia Libiei, analistii o tot tineau intruna cu bietul popor chinuit, impotriva caruia Gaddafi a pus aviatia. Daca insa erau cu adevarat atat de saraci, sigur mass-media venea cu cifre si imagini cutremuratoare. Dar pentru ca ele nu exista, s-au multumit sa ascunda cat mai mult adevarul …

 

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *