Nu este prima dat„ c‚nd Trump spune Óntr-o manier„ foarte direct„ c„ Statele Unite trebuie s„ ia pur și simplul petrolul altor state

Miliardarul american a declarat c„ americanii ar trebui s„ pun„ m‚na pe petrolul libian.

 

Omul de afaceri american credea, nu demult c„ prețul benzinei din Statele Unite va Ónregistra o creștere Ón perioada urm„toare, motiv pentru care și-a preg„tit o strategie de a reduce prețul acesteia. Care este aceasta? Trump a f„cut, la vremea aceea, declarații care i-au șocat și pe jurnaliștii de la ABC News.

Soluția acestuia? S„ ia petrol pentru America din Irak, argumentul suprem adus fiind acela c„ Statele Unite au cheltuit 1.500 de miliarde de dolari acolo, fapt pentru care sunt Óndrept„țite s„ ia de acolo petrol Ón valoare de aceast„ sum„.

őntrebat de moderatorul ABC News dac„ sugereaz„ c„ Statele Unite trebuie s„ fure petrol, Trump a spus c„ nu se pune problema de furat, Óntruc‚t acel petrol i se cuvine Americii.

Sursa: Capital

C‚t„ nevoie aveau de ”eliberatorii” americani și de ”eloiberarea” de sub regimul Gadaffi, o spune urm„torul post, de pe blogul lui SACCIV:

Iata un mesaj primit pe e-mail:

LIBIA- Ce nu va fi publicat de masmedia niciodata Citeva <fapte> despre dictatorul insingerat Gadafi, care isi chinuieste poporul.

-Poporul Libian primeste credit fara dobinda

-Elevii primesc salariul mediu al acelei profesii, pe care o invata.

-Daca cineva nu-si gaseste de munca statul ii da salariu plin parca ar lucra.

-Tinerii casatoriti primesc casa gratis de la stat.

-Orice tinar libian daca se inscrie la orice facultate din lume,primeste 2500 euro de la stat plus intretinere + o masina.

-Masinile sint vindute la pret de fabrica.

– Libya nu are datorii fata de nimeni in lume. -Invatamintul si spitalizarea sunt gratis.

-25% din populatie are facultate.

-Pe strazi nu sint cersetori, toata lumea are locuinta.

-15 centi costa o paine.

Deci e rau de tot. Nu e de mirare ca pentru cei ce conduc lumea asta din umbra, Libya e o <problema>. Gaddafi nu a fost de acord cu dobinzile mari aplicate de Banca Mondiala. Deci e dictator. Libya a fost o tara L I B E R A asta-i adevarul despre razboiul din Libya .

Comentariu saccsiv:

Am incercat sa verific cifrele de mai sus, dar n-am prea reusit. Pe enciclopedii sau in mass-media n-am gasit decat o recunoastere a faptului ca Libia are un foarte ridicat nivel de trai a locuitorilor sai, deoarece este un mare exportator de petrol. Caa fost declarata ca avand populatia cu cea mai mare speranta de viata din Africa si anume 74 de ani. Ca are cam 1,7 milioane de studenti, la o populatie de 6,420 milioane de locuitori.

Țara este una dintre cele mai bogate din Africa. PIB nominal per capita Ón 2010 a fost de 12.062 dolari (locul 48 Ón lume), conform FMI. PIB per capita dup„ paritatea puterii de cump„rare a fost de 14.878 Ón 2010. HDI (Indicele dezvolt„rii umane), un indicator alternativ ce ia Ón seam„ și accesul la educație și alte elemente legate de nivelul de trai, pune Libia Ón fruntea celor mai dezvoltate ț„ri africane. PIB nominal a fost de 77,9 miliarde dolari Ón 2010, conform aceleași surse, dup„ o creștere economic„ de peste 10%.

Citind in diagonala multe articole din mass-media, am aflat cu greu printre randuri ca toate familiile au o locuinta, o masina, televizor si telefon. Spitalele si liceele sunt la standarde ridicate. Toti locuitorii au acces la doctori, clinici, medicamente, gratuit.

Cam atat. Dar suficient cat sa putem considera ca cifrele din e-mail pot fi reale.

Cand au motivat invazia Libiei, analistii o tot tineau intruna cu bietul popor chinuit, impotriva caruia Gaddafi a pus aviatia. Daca insa erau cu adevarat atat de saraci, sigur mass-media venea cu cifre si imagini cutremuratoare. Dar pentru ca ele nu exista, s-au multumit sa ascunda cat mai mult adevarul …

 

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares