Polenul

Cei mai mulți dintre noi suntem nevoiți să ne procurăm alimentele din supermarketuri. Aici toate produsele sunt frumos colorate și parfumate dar sunt pline de E-uri deosebit de dăunătoare sănătății sau chiar provin de la organisme modificate genetic. Acestea produc nenumărate boli grave printre care și cancerul. De altfel, legile votate în ultimul timp (Codex Alimentarius) împiedică producerea și comercilizarea alimentelor naturale.

Puțini dintre noi știm că lipsa de aminoacizi și enzime la omul modern se datorează alimentației din ce în ce mai sărace în substanță vie, astfel că hrana este insuficient digerată iar asimilarea vitaminelor și mineralelor este redusă. Dulciurile rafinate, cum ar fi băuturile carbogazoase, bomboane, napolitane, înghețata etc sunt printre cele mai nocive produse, la care suntem expuși noi si copii noștrii.

Un aliment 100% natural, POLENUL, recoltat de albine, din flora spontană, conține:

 • de 5 ori mai multe proteine decât carnea
 • 5 enzime importante : amilaza, esteraza, fosfataza, invertaza, lipaza
 • vitaminele: B1, B2, B3, B5, B8, B9, B12, A, D, E.
 • mineralele: K, Mg, Ca, Si, Cu, Mn, Fe, P, S.
 • 100g polen conține mai multi aminoacizi decât 6 ouă sau 1/2kg de carne.

Polenul ajută în cazuri de stres și oboseală precum și în îmbunătățirea imunitații. Necesarul de aminoacizi pentru un adult se poate asigura cu 30-40 g de polen.

Ajută copiii în creștere și mai ales pe cei subponderali care pot câștiga în greutate fără să îi afecteze pe cei predispuși la ingrășare.

Ajută femeile cu tulburari ale ciclului sau aflate la menopauză sau cu fibrom uterin sau alte dezechilibre date de excesul de foliculina. Este indicat in perioada de crestere la copii.

Este indicat și în boli neurologice, astenii, depresii, surmenaj, nervozitate, insomnie, anemie, tulburări digestive, boli hepatobiliare, renale, cardiovasculare, hepatite, constipație, ulcere, colite etc.

Este de asemeni util femeilor însărcinate pentru sănătatea lor și a fătului. Fiind tonic și fortifiant, polenul este un ajutor prețios pentru cei bătrâni, încetinind procesul de îmbătrânire. Ajută în boli genito-urinare (colibacilozele, tulburările de prostată, diferite forme de astenie sexuală), oboseală, reface unghiile fragile, previne căderea părului, vindecă anumite dermatoze.

Este de asemeni folosit cu succes de către studenți, sportivi și șoferii de cursă lungă, îmbunătățind performanțele acestora atât pe plan fizic cât și mental.

 

ENZIMELE

Enzimele sunt indinspensabile în tratamentul anumitor boli, cum ar fi cele virale, inflamațiile, cancerul etc.

Enzimele sunt acelea care fac posibilă digerarea hranei, repararea țesuturilor și eliminarea toxinelor periculoase din corp. Iată câteva modalități care ne indică implicarea enzimelor în procesul digestiv:

 • Enzimele digestive descompun particulele de mâncare, facând astfel posibilă trecerea lor prin peretele intestinelor și apoi în fluxul sanguin.
 • Enzimele din sânge transformă particulele mici de substanțe nutritive în țesuturi, cum sunt cele care se gasesc în mușchi , nervi, organe, glande, etc.
 • Enzimele contribuie la procesul de stocare a zahărului în ficat și în tesuturile musculare și conservă excesul de lipide ca țesuturi adipoase (grase), la crearea ureei.

O cunoscută companie americana (The Food Enzyme Concept) a demonstrat ca o deficiență enzimatică pune în mișcare un mecanism ce grabeste dezvoltarea cancerului, a bolilor de inimă, a artritelor, a imbătrâniri premature și a multor alte boli ce afectează starea de sănătate.

Iată și câteva boli ce pot fi tratate sau ameliorate cu ajutorul enzimelor:afecțiuni venoase inflamatorii, astm, arterioscleroza, boli fibrochistice, cataracta, colita, căderea dinților, constipația, cancerul, diabet de tip 1, dureri de cap, eczema, fibrom uterin, gastrita, guta, hemoroizi, hepatita, lipsa de energie , osteoporoza, poliartrita reumatoidă, sciatica, scleroza multiplă, sinuzita, colon iritabil, slaba asimilare a hranei, tumorile, varicele și multe altele.

 

 

Iată enzimele prezente în polen și actiunea lor:

LIPAZA-digeră grasimile dar și pereții protectori ai unor virusi. Mai mult, ea ajută la dizolvarea și digerarea acumularilor lipidice, cum ar fi colesterolul din artere. Se cunoaște că persoanele care suferă de obezitate au un deficit crescut de lipaza în țesuturile grase. În lipsa lipazei se depune în jurul taliei, coapselor și a șoldurilor acea grăsime bine cunoscută.

AMILAZA-aceasta enzimă arde grăsimile dar și peretii protectori ai unor virusi. Atunci când se combină cu lipaza, poate digera mai multe tipuri de virusi, inclusiv virusul herpetic si ajută la înlăturarea mucusului concentrat instalat în plămâni sau în tractul bronșic.

Alte trei enzime esteraza, fosfataza și invertaza îmbogaățesc acțiunea benefică a polenului.

 


AMINOACIZI


TRIPTOFANUL este un aminoacid cu acțiune antioxidantă, analgezică, anxiolitică, antidepresivă, antireumatică, hipoglicemiantă, hipotensivă, sedativă și antimigrenoasă. Este indicat și femeilor la menopauză.

HISTIDINA este un aminoacid cu acțiune antioxidantă, anticanceroasă, antialergică, antianemică, hipotensivă, antiulceroasă etc.

TREONINA-antioxidantă, antiulceroasă.

VITAMINELE prezente în POLEN

VITAMINA B1

Nu este sintetizată de organism fiind adusă prin alimentație. Conservarea alimentelor face ca vitamina B1 sa se piardă. Vitamina B1 este distrusă rapid în contact cu zahărul, cafeina, alcoolul și nicotina. Decorticarea cerealelor și tratarea fructelor cu sulfiți distrug de asemenea vitamina B1.

Rolul vitaminei B1 în organism:

 • factor esențial în producerea energiei
 • împreuna cu magneziul este o armă protectoare pentru diabetici.
 • cerebelul care are un rol esențial în coordonarea mișcărilor este în mod special sensibil la lipsa de vitamina B1. (de un real ajutor șoferilor, sportivilor, bătrânilor etc).
 • ajutătoare celor care vor să renunțe la alcool.
 • protejează vitamina C față de oxidare și stimulează acțiunea antiscorbutică a vitaminei C.
 • este esentială pentru dezvoltarea fătului.
 • are rol în prevenirea răului de înălțime și a răului de mare, reduce aciditateasângelui, stimulează activitatea inimii și reglează tensiunea arterială, nelipsită împotriva agenților infecțioși.
 • utilă în perioada examenelor, îmbunătățește memoria
 • luptă împotriva celulelor canceroase, grăbește cicatrizarea.

Deoarece nu se stochează iar excesul se elimină rapid, trebuie asigurat zilnic aportul de vitamina B1. Alcoolicii au nevoie de doze mari de vitamina B1. Practicarea intensă a sportului necesită un aport crescut de vitamina B1. Femeile ce iau contraceptive orale trebuie să știe ca acestea au un efect antagonist vitaminei B1.

Carențele de vitamina B1 pot duce la tulburari psihice, insomnii, slăbirea atenției și memoriei, tulburări neurologice.

Necesarul zilnic de vitamina B1 este de 1,5 mg pentru adulți; 1,5-2mg pentru adolescenți; femei însărcinate și cele care alăptează 3mg pe zi.


VITAMINA B2

 

Vitamina B2 este implicată într-un numar mare de reacții producătoare de energie pentru celule, în degradarea grăsimilor, a aminoacizilor etc.

 • Vitamina B2 asigură fixarea fierului în sânge. Aportul alimentar de vitamina B2 în asociere cu fierul vindecă anemiile microcitare. Acest tratament este superior celui în care se mareste doar aportul de fier.
 • Vitamina B2 este protectoarea ochilor, alături de vitamina A, vitamina B2 participă la procesul vederii. În procesul vederii vitamina B2 poate acționa singură acolo unde vitamina A nu este eficientă. Carența de vitamina B2 poate afecta și mucoasele ochilor.
 • Vitamina B2 combate oboseala oculară, senzatiile de arsură și secreția lacrimară excesivă, fiind de un real folos șoferilor, intelectualilor și celor ce stau foarte mult în fata calculatorului.
 • Vitamina B2 este antioxidantă acționând împreuna cu glutationul (un puternic antioxidant) împiedicând fenomenele de îmbătrânire și patologia legată de vârstă.
 • Vitamina B2 este necesară creteri chiar din perioada fetala deoarece carenta de vitamina B2 provoaca o intirziere a cresterii fetale sau antreneaza anomalii la nivelul sistemului nervos.Sanatatea viitorului copil depinde de armonia și de echilibrul mamei în perioada sarcinii!

Aportul de vitamina B2 trebuie suplimentat la sportivi, soferi, femei gravide și care alapteaza. De asemeni la virstnici, în caz de diabet, la cei cu alimentatie strict vegetariana, hipotiroidie și în insuficienta renala.

 

VITAMINA B3

 • Vitamina B3 intervine în metabolismul glucidelor,lipidelor și proteinelor.
 • Vitamina B3 intervine de asemenea în sinteza hormonilor sexuali (estrogeni, testosteron, progesteron)a cortizonului, tiroxinei, insulinei și neurotransmitatorilor.
 • Protectia ADN-ului impotriva mutatiilor genetice ce ar putea favoriza aparitia cancerului este asigurata de interventia vitaminei B3 în mecanismele intime ale ADN-aului. Intervine în activarea sistemului de reparare a ADN-ului cand acesta este afectat de actiunea poluantilor, medicamente, radicali liberi sau alti compusi oxidanti.
 • Vitamina B3 este foarte eficienta în actiunea sa de rducere a LDL (asa zis colesterol rau) și de crestere a HDL (colesterol bun), diminueaza cantitatea de trigliceride din singe, în plus este vasodilatatoare și face sa regreseze leziunile coronariene.
 • Vitamina B3 controleaza utilizarea acizilor grasi din locurile de depozitare a acestora(tesut adipos) reducand la minim rata lor de utilizare și asfel scade scade sinteza trigliceridelor și a colesterolului LDL. Previne diabetul insulino dependent


Carentele de vitamina B3 determina reducerea fortei musculare și aparitia tulburarilor reumatologice). Deci pentru o mai mare forta musculara și ameliorarea tulburarilor reumatologice se recomanda aportul marit de vitamina B3. Un alt rol important al vitaminei B3 este în metabolismul serotoninei, a carei perturbare determina tulburari de comportament (anxietate, iritabilitate, nerabdare, stari de frustrare, tendinta de dependenta (alimente în exces, alcool, tutun, droguri), modificari ale dispozitiei, violenta, tendinte suicide.

Asocierea vitaminei B3 cu vitamina C este indicata în tratamentul afectiunilor psihiatrice, în special în depresii. Pe linga climatul afectiv, propice ameliorarii bolilor psihice, educarea vointei și a mintii, precum și dieta bogata în vitamina B sunt factori de accelerare a vindecarii.

Vitamina B3 poate ajuta la combaterea dependentei de alcool, tutun și droguri. Alte actiuni importante ale vitaminei B3

 • activa la nivelul capilarelor sanguine
 • iportanta pentru sanatatea tractului gastro-intestinal, intervine în respiratia celulelor, protejeaza hemoglobina și are rol în formarea globulelor rosii prevenind anemiile.
 • Asigura troficitatea pielii, antidiareica, antimigrenoasa, energizanta, hipotensiva.

Persoanele supuse tratamentului chimio sau radioterapic au nevoie de un aport mai mare de vitamina B3.

Cantitatea zilnica recomandata:adulti-18mg;copii-12mg;adolescenti-19mg; femei insarcinate sau care alapteaza-25mg.


VITAMINA B5

 

 • supranumita și vitamina antistresului
 • În alimente vitamina B5 se gaseste sub forma coenzimei A. Ficatul, rinichii, inima, creierul și muschii sunt cele mai bogate depozite de vitamina B5.

Indinspensabila vietii, Vitamina B5 este implicata în sinteza cortizonului.

Impreuna cu vitaminele B3, B8 și B9 actioneaza sinergic în procesele de crestere.

Impreuna cu vitamina C actioneaza sinergic interactionind cu acizii grasi din alimente pentru a forma acetilocoenzima A, cu rol fundamental în biosinteza și degradarea acizilor grasi, a sterolilor, a acizilor biliari, a numeroaselorsubstante terpenice și carotenoide.

Vitamina B5 activeaza sistemul nervos parasimpatic, stimuland astfel procesele de digestie, excretie și reparare celulara, armonizand functiile importante ale organismului.

 

 • Vitamina B5 stimuleaza activitatea glandelor suprarenale crescand sinteza cortizonului, usurand astfel lupta impotriva stresului.
 • Vitamina B5 este un elixir al tineretii, este importanta în asigurareafertilitatii la ambele sexe.
 • Este folosita cu succes în produsele cosmetice deoarece stimuleaza cresterea și rezistenta pielii, a mucoaselor, a parului și a unghiilor.
 • Reduce efectele secundare ale chimioterapiei .
 • Trateaza artrita, intervine în mecanismul de multiplicare al celulelor, stimuleaza procesul de detoxifiere în cazul alcoolismului, stimuleaza imunitatea.

Suplimentarea de vitamina B5 trebuie realizata la adolescenti și copii, la femeigravide și care alapteaza, în caz de stres, inaintea unor interventii chirurgicale și de asemenea în caz de afectiuni dermatologice și diabet.

Necesarul zilnic de vit B5 este de 5mg la copii; 8-10mg la adolescenti; femei insarcinate sau care alapteaza 15-20 mg; adulti 15 mg.


VITAMINA B8(biotina)

 

 • are un rol decisiv în metabolismul glucidelor al lipidelor și al proteinelor, precum si în metabolismul energetic celular.

Vitamina B8 intervine în:

 • producerea de energie din glucoza și aminoacizi
 • sinteza proteinelor de la nivelul testicolelor (sub actiunea testosteronului)
 • în intretinerea și sanatatea celulelor nervoase, ficatului, rinichilor, inimii și a firului de par.
 • în formarea globulelor rosii și a limfocitelor
 • hipoglicemianta

Albusul de ou scade asimilarea vitaminei B8

Carenta de vitamina B8 duce la uscarea pielii și fisura ei, mai ales la baza nasului și la barbie, parul cade în exces, este gras la radacina și uscat spre varf.

-depresie, aciditatea exagerata al sangelui, greata, hipotonie, inflamatii ale pielii, oboseala etc.

 

VITAMINA B9 sau acidul folic

 

Vitamina B9 și folatii sint fabricati de catre vegetale și de catre microorganisme. Organismul uman este insa incapabil de a realiza sinteza, astfel ca necesarul de B9 este total dependent de alimentatie.

Medicamentele antibiotice și antiepileptice scad rata absorbtiei de vitamina B9, iar zincul stimuleaza absorbtia de vitamina B9 provenita din alimentatie.

Genele virusului HPV se incorporeaza mai greu în genomul celulelor sanatoase, daca în organism este suficienta vitamina B9.

În cazul bolii Crohn și a rectocolitei hemoragice, absorbtia intestinala de vitamina B9 este scazuta, iar medicamentul alopat (Salazopirina) scade și mai mult rezervele de vitamina B9. Un studiu efectuat în 1989 a demonstrat ca riscul aparitiei cancerului de colon la acesti bolnavi este cu 50 la suta mai mare decat la cei care au primit supliment de acid folic (B9).

Protejeaza organismul fata de actiunea toxica a fumului de tigara. Asigura troficitatea pielii, regenereaza hematiile, are un rol important în crestere șireproducere.

Combate osteoporoza, are rol în tratamentul gutei

Stimuleaza imunitatea

Stimuleaza secretia laptelui.

Carenta de vitamina B9 duce la caderea parului, tulburari de memorie și de crestere precum și la intarzierea dezvoltarii intelectuale.

 

Administrarea si pastrarea polenului:

Polenul se mesteca bine pina se face lichid si se inghite treptat.

Cantitatea zilnica este de 30-40 g.

 

Un coleg de-al meu are polen. 🙂

pret de vanzare 

100g-8RON

300g-2RON

1kg-65RON

 

Pentru comenzi sunati la 0724717191.

Sursa: http://synchronizewithme.blogspot.com/

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *