Cei mai muli dintre noi suntem nevoii s ne procurm alimentele din supermarketuri. Aici toate produsele sunt frumos colorate i parfumate dar sunt pline de E-uri deosebit de duntoare sntiisau chiar provin de la organisme modificate genetic. Acestea produc nenumrate boli grave printre care i cancerul. De altfel, legile votate n ultimul timp (Codex Alimentarius) mpiedic producerea i comercilizarea alimentelor naturale.

Puini dintre noi tim c lipsa de aminoacizi i enzimela omul modern se datoreazalimentaieidin ce n ce mai sracensubstan vie,astfel chrana este insuficient digeratiar asimilareavitaminelor i mineraleloreste redus. Dulciurile rafinate, cum ar fi buturile carbogazoase, bomboane, napolitane, ngheata etc sunt printre cele mai nocive produse, la care suntem expui noi si copii notrii.

Un aliment 100% natural,POLENUL, recoltat dealbine, din flora spontan, conine:

  • de 5 ori mai multe proteine dect carnea
  • 5 enzime importante : amilaza, esteraza, fosfataza, invertaza, lipaza
  • vitaminele: B1, B2, B3, B5, B8,B9, B12, A, D, E.
  • mineralele: K, Mg, Ca, Si, Cu, Mn, Fe, P, S.
  • 100g polen conine mai multi aminoacizi dect 6 ou sau 1/2kg de carne.

Polenul ajut ncazuri de stres i oboseal precum i n mbuntirea imunitaii. Necesarul de aminoacizi pentru un adult se poate asigura cu 30-40 g de polen.

Ajut copiiin cretere i mai ales pe cei subponderali care pot ctiga n greutate fr s i afecteze pe cei predispui la ingrare.

Ajut femeile cu tulburari ale ciclului sau aflate la menopauzsau cu fibrom uterin sau alte dezechilibre date de excesul de foliculina. Este indicat in perioada de crestere la copii.

Este indicat i n boli neurologice, astenii, depresii, surmenaj, nervozitate, insomnie, anemie, tulburri digestive, boli hepatobiliare, renale, cardiovasculare, hepatite, constipaie, ulcere, colite etc.

Este de asemeni util femeilor nsrcinatepentru sntatea lor i a ftului. Fiind tonic i fortifiant, polenul este un ajutor preios pentru cei btrni, ncetinind procesul de mbtrnire.Ajut n boli genito-urinare (colibacilozele, tulburrile de prostat, diferite forme de astenie sexual), oboseal, reface unghiile fragile, previne cderea prului, vindec anumite dermatoze.

Este de asemeni folosit cu succes de ctrestudeni, sportivi i oferii de curs lung, mbuntindperformanele acestora att pe plan fizic ct i mental.

 

ENZIMELE

Enzimele sunt indinspensabile n tratamentul anumitor boli, cum ar fi cele virale, inflamaiile, cancerul etc.

Enzimele sunt acelea care fac posibil digerareahranei, repararea esuturilor i eliminareatoxinelorpericuloase din corp. Iatcteva modaliti care ne indic implicarea enzimelor n procesul digestiv:

  • Enzimele digestivedescompun particulele de mncare, facnd astfel posibil trecerea lor prin peretele intestinelor i apoi n fluxul sanguin.
  • Enzimele din snge transform particulele mici de substane nutritive n esuturi, cum sunt cele care se gasesc n muchi , nervi, organe, glande, etc.
  • Enzimele contribuie la procesul de stocare a zahrului n ficat i n tesuturile musculare i conserv excesul de lipide ca esuturi adipoase (grase), la crearea ureei.

O cunoscut companie americana (The Food Enzyme Concept) a demonstrat ca o deficien enzimatic pune n micare un mecanism ce grabeste dezvoltarea cancerului, a bolilor de inim, a artritelor, a imbtrniri premature i a multor alte boli ce afecteazstarea de sntate.

Iat i cteva boli ce pot fi tratate sau ameliorate cu ajutorul enzimelor:afeciuni venoase inflamatorii, astm, arterioscleroza, boli fibrochistice, cataracta, colita, cderea dinilor, constipaia, cancerul, diabet de tip 1, dureri de cap, eczema, fibrom uterin, gastrita, guta, hemoroizi, hepatita, lipsa de energie , osteoporoza, poliartrita reumatoid, sciatica, sclerozamultipl, sinuzita, colon iritabil, slaba asimilare a hranei, tumorile, varicele i multe altele.

 

 

Iat enzimele prezente n polen i actiunea lor:

LIPAZA-diger grasimile dar i pereii protectori ai unor virusi. Mai mult, ea ajut la dizolvarea i digerarea acumularilor lipidice, cum ar fi colesterolul din artere. Se cunoatec persoanele care sufer de obezitate au un deficit crescut de lipaza n esuturile grase. n lipsa lipazei se depune n jurul taliei, coapselor i a olduriloracea grsime bine cunoscut.

AMILAZA-aceasta enzim arde grsimile dar i peretii protectori ai unor virusi. Atunci cnd se combin cu lipaza, poate digera mai multe tipuri de virusi, inclusiv virusul herpetic si ajut la nlturarea mucusului concentrat instalat n plmni sau n tractul bronic.

Alte trei enzimeesteraza, fosfataza i invertazambogaesc aciunea benefica polenului.

 


AMINOACIZI


TRIPTOFANULeste un aminoacid cu aciune antioxidant, analgezic, anxiolitic, antidepresiv, antireumatic, hipoglicemiant, hipotensiv, sedativ i antimigrenoas. Este indicat i femeilor la menopauz.

HISTIDINAeste un aminoacid cu aciuneantioxidant,anticanceroas, antialergic, antianemic, hipotensiv,antiulceroasetc.

TREONINA-antioxidant, antiulceroas.

VITAMINELEprezente n POLEN

VITAMINA B1

Nu este sintetizat de organism fiindadusprin alimentaie. Conservarea alimentelor face ca vitamina B1 sa se piard.Vitamina B1 este distrusrapid n contact cu zahrul, cafeina, alcoolul i nicotina. Decorticarea cerealelor i tratarea fructelor cu sulfii distrug de asemenea vitamina B1.

Rolul vitaminei B1n organism:

  • factor esenial n producerea energiei
  • mpreuna cu magneziul este o arm protectoare pentru diabetici.
  • cerebelul care are un rol esenialn coordonarea micrilor este n mod special sensibil la lipsa de vitamina B1.(de un real ajutor oferilor, sportivilor, btrnilor etc).
  • ajuttoare celor care vor s renune la alcool.
  • protejeaz vitamina C fa de oxidare i stimuleaz aciunea antiscorbutic a vitaminei C.
  • este esential pentru dezvoltarea ftului.
  • are rol n prevenirea rului de nlime i a rului de mare, reduce aciditateasngelui, stimuleaz activitatea inimii i regleaz tensiunea arterial, nelipsit mpotriva agenilor infecioi.
  • util n perioada examenelor,mbuntete memoria
  • luptmpotriva celulelor canceroase, grbete cicatrizarea.

Deoarece nu se stocheaz iar excesul se elimin rapid, trebuie asigurat zilnic aportul de vitamina B1.Alcoolicii au nevoie de doze mari de vitamina B1. Practicarea intens a sportului necesit un aport crescut de vitamina B1. Femeile ce iau contraceptive orale trebuie s tie ca acestea au un efect antagonist vitaminei B1.

Carenele de vitamina B1 pot duce la tulburari psihice, insomnii, slbirea ateniei i memoriei, tulburri neurologice.

Necesarul zilnic de vitamina B1 este de 1,5 mg pentru aduli; 1,5-2mg pentru adolesceni; femei nsrcinate i cele care alpteaz 3mg pe zi.


VITAMINA B2

 

Vitamina B2 este implicat ntr-un numar mare de reacii productoare de energie pentru celule, n degradarea grsimilor, a aminoacizilor etc.

  • Vitamina B2 asigur fixarea fierului n snge. Aportul alimentar de vitamina B2 n asociere cu fierul vindec anemiile microcitare. Acest tratament este superior celui n care se mareste doar aportul de fier.
  • Vitamina B2 este protectoarea ochilor, alturi de vitamina A, vitamina B2 particip la procesul vederii. n procesul vederii vitamina B2 poate aciona singur acolo unde vitamina A nu este eficient. Carena de vitamina B2 poate afecta i mucoasele ochilor.
  • Vitamina B2 combate obosealaocular, senzatiile de arsur i secreia lacrimar excesiv, fiind de un real folosoferilor, intelectualilor i celor ce stau foarte mult n fata calculatorului.
  • Vitamina B2 este antioxidant acionnd mpreuna cu glutationul (un puternic antioxidant) mpiedicndfenomenele de mbtrnire i patologia legat de vrst.
  • Vitamina B2 este necesar creteri chiardin perioada fetaladeoarece carenta de vitamina B2provoaca o intirziere a cresterii fetale sau antreneaza anomalii la nivelul sistemului nervos.Sanatatea viitorului copil depinde de armonia i de echilibrul mamei n perioada sarcinii!

Aportul de vitamina B2 trebuie suplimentat la sportivi, soferi, femei gravide i carealapteaza. De asemeni la virstnici, n caz de diabet, la cei cu alimentatie strict vegetariana, hipotiroidie i n insuficienta renala.

 

VITAMINA B3

  • Vitamina B3 intervine n metabolismul glucidelor,lipidelor i proteinelor.
  • Vitamina B3 intervine de asemenea n sinteza hormonilor sexuali (estrogeni, testosteron, progesteron)a cortizonului, tiroxinei, insulinei i neurotransmitatorilor.
  • Protectia ADN-ului impotriva mutatiilor genetice ce ar putea favoriza aparitia cancerului este asigurata de interventia vitaminei B3 n mecanismele intime ale ADN-aului. Intervine n activarea sistemului de reparare a ADN-ului cand acesta este afectat de actiunea poluantilor, medicamente, radicali liberi sau alti compusi oxidanti.
  • Vitamina B3 este foarte eficienta n actiunea sa de rducere a LDL (asa zis colesterol rau) i de crestere a HDL (colesterol bun), diminueaza cantitatea de trigliceride din singe, n plus este vasodilatatoarei face sa regreseze leziunile coronariene.
  • Vitamina B3 controleaza utilizarea acizilor grasi din locurile de depozitare a acestora(tesut adipos) reducand la minim rata lor de utilizare i asfel scade scade sinteza trigliceridelor i a colesterolului LDL. Previne diabetul insulino dependent


Carentele de vitamina B3 determina reducerea fortei musculare i aparitia tulburarilor reumatologice). Deci pentru o mai mare forta musculara i ameliorarea tulburarilor reumatologice se recomanda aportul marit de vitamina B3. Un alt rolimportant al vitaminei B3 este n metabolismul serotoninei, a carei perturbare determina tulburari de comportament (anxietate, iritabilitate, nerabdare, stari de frustrare, tendinta de dependenta (alimente n exces, alcool, tutun, droguri), modificari ale dispozitiei, violenta, tendinte suicide.

Asocierea vitaminei B3 cu vitamina C este indicata n tratamentulafectiunilor psihiatrice, n specialn depresii. Pe linga climatul afectiv, propice ameliorarii bolilor psihice, educarea vointei i a mintii, precum i dieta bogata n vitamina B sunt factori de accelerare a vindecarii.

Vitamina B3 poate ajuta la combaterea dependentei de alcool, tutun i droguri. Alte actiuni importante ale vitaminei B3

  • activa la nivelul capilarelor sanguine
  • iportanta pentru sanatatea tractului gastro-intestinal, intervine n respiratia celulelor, protejeaza hemoglobina i are rol n formarea globulelor rosii prevenind anemiile.
  • Asigura troficitatea pielii, antidiareica, antimigrenoasa, energizanta, hipotensiva.

Persoanele supuse tratamentului chimio sau radioterapic au nevoie de un aport mai mare de vitamina B3.

Cantitatea zilnica recomandata:adulti-18mg;copii-12mg;adolescenti-19mg; femei insarcinate sau care alapteaza-25mg.


VITAMINA B5

 

  • supranumita i vitamina antistresului
  • n alimente vitamina B5 se gaseste sub forma coenzimei A. Ficatul, rinichii, inima, creierul i muschii sunt cele mai bogate depozite de vitamina B5.

Indinspensabila vietii, Vitamina B5 este implicata n sinteza cortizonului.

Impreunacu vitaminele B3, B8 i B9 actioneaza sinergicn procesele de crestere.

Impreunacu vitamina C actioneaza sinergic interactionind cu acizii grasi din alimentepentru a formaacetilocoenzima A, cu rolfundamentaln biosinteza i degradareaacizilor grasi,a sterolilor,a acizilor biliari, a numeroaselorsubstante terpenicei carotenoide.

VitaminaB5 activeaza sistemul nervos parasimpatic, stimuland astfel procesele de digestie, excretie i reparare celulara, armonizandfunctiile importante ale organismului.

 

  • Vitamina B5 stimuleaza activitatea glandelor suprarenale crescand sinteza cortizonului,usurand astfel lupta impotriva stresului.
  • Vitamina B5 este un elixir al tineretii, este importanta n asigurareafertilitatii la ambele sexe.
  • Estefolosita cu succes n produsele cosmeticedeoarecestimuleaza cresterea i rezistenta pielii, a mucoaselor, a parului i a unghiilor.
  • Reduce efectele secundare ale chimioterapiei.
  • Trateaza artrita, intervine n mecanismul de multiplicare al celulelor, stimuleaza procesul de detoxifiere n cazul alcoolismului,stimuleaza imunitatea.

Suplimentarea de vitamina B5 trebuie realizatalaadolescenti i copii, la femeigravide i care alapteaza, n caz de stres, inaintea unor interventii chirurgicale i deasemenea n caz de afectiuni dermatologicei diabet.

Necesarul zilnic de vit B5 este de 5mg la copii; 8-10mg la adolescenti; femei insarcinatesau care alapteaza 15-20 mg; adulti 15 mg.


VITAMINAB8(biotina)

 

  • are un rol decisiv n metabolismul glucidelor al lipidelor i al proteinelor, precum si n metabolismul energetic celular.

Vitamina B8 intervine n:

  • producerea de energiedin glucoza i aminoacizi
  • sinteza proteinelor de la nivelul testicolelor(sub actiunea testosteronului)
  • n intretinereai sanatatea celulelor nervoase, ficatului, rinichilor, inimii i a firului de par.
  • n formarea globulelor rosii i a limfocitelor
  • hipoglicemianta

Albusul de ouscade asimilareavitaminei B8

Carenta de vitamina B8 duce la uscareapielii i fisura ei, mai ales la baza nasului i la barbie, parul cade n exces, este gras la radacina i uscat spre varf.

-depresie, aciditatea exagerata al sangelui, greata, hipotonie, inflamatii ale pielii, oboseala etc.

 

VITAMINA B9 sau acidul folic

 

Vitamina B9 i folatii sint fabricati de catre vegetale i de catre microorganisme. Organismul uman este insa incapabil de a realiza sinteza, astfel ca necesarul de B9 este total dependent de alimentatie.

Medicamentele antibiotice i antiepileptice scad rata absorbtiei de vitamina B9,iarzincul stimuleazaabsorbtia de vitamina B9provenita din alimentatie.

Genele virusului HPV se incorporeaza mai greu n genomul celulelor sanatoase, daca n organism este suficienta vitamina B9.

n cazul bolii Crohni a rectocolitei hemoragice, absorbtia intestinala de vitamina B9 este scazuta, iar medicamentul alopat (Salazopirina) scade i mai mult rezervele de vitamina B9. Un studiu efectuat n 1989 a demonstrat ca riscul aparitiei cancerului de colonla acesti bolnavi este cu 50 la suta mai mare decat la cei care au primit supliment de acid folic (B9).

Protejeazaorganismulfata de actiunea toxica a fumului de tigara. Asigura troficitatea pielii, regenereaza hematiile, are un rol important n crestere ireproducere.

Combate osteoporoza, are rol n tratamentul gutei

Stimuleaza imunitatea

Stimuleaza secretia laptelui.

Carenta de vitamina B9 duce la caderea parului, tulburari de memorie i de crestere precum i la intarzierea dezvoltarii intelectuale.

 

Administrareasi pastrarea polenului:

Polenul se mesteca bine pina se face lichid si se inghite treptat.

Cantitatea zilnica este de 30-40 g.

 

Un coleg de-al meu are polen. 🙂

pret de vanzare

100g-8RON

300g-2RON

1kg-65RON

 

Pentru comenzisunatila0724717191.

Sursa:http://synchronizewithme.blogspot.com/

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *