Vine cutremuru !!!?

Șerpii au ajuns să mișune pe străzile din Buzău în voie. Fenomenul este ciudat, pentru că reptilele obișnuiesc să iasă rar din culcuș și mai ales să se arate în zone locuite.

ISU Buzau a fost chemat sa stranga serpii gasiti pe strazile orasului
 În comuna Ziduri, șerpii au băgat în sperieți un sătean. „Un localnic s-a speriat rău când a văzut reptile în curte, dar până au ajuns pompierii șerpii au dispărut”, a spus viceprimarul comunei, Nicolae Nedelcu, pentru click.ro. Și în oraș, angajații ISU au intervenit pe bd. Mareșal Averescu pentru capturarea unui șarpe cuibărit în caroseria unei mașini. Câteva ore mai târziu, altul a fost prins pe Aleea Trandafirilor, iar unul a fost văzut în apropierea unui loc de joacă. Apariția șerpilor e considerată de bătrâni un semn rău, care prevestește mai ales cutremurele.

Istoricul Ma­­rius Constatinescu, de la Muzeul Județean, spune că, sunt cel puțin două referiri din secolul XIX, astfel de teorii s-au adeverit. “Oamenii credeau pe timpuri că șerpii plecau din culcușul lor înainte de o mișcare telurică. Teoria s-a verificat la cutremurele din 1802 și 1819. Am decoperit aceste însemnări în niște vechi cărți religioase”, a spus doctorul în istorie Constatinescu. Cutremurul din 4 martie 1977a ucis 1.570 de oameni în 56 de secunde

Sursa> Realitatea.net

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *