Nici de aceast dat, fostul turntor, dar i devalizator al conturilor Securitii, mpreun cu ali colegi de breasl, nu a reuit s scape de eticheta ieftin de simplu turntor la fosta Securitate. Dup lungi lupte, ameninri, atacuri prin maghernia sa antenist, instana suprem de judecat nu a fost antajat nici de aceast dat s dea aviz negativ la colaborarea lui Felix-Mircea cu Securitatea, acolo unde acesta i turna i propria familie, dup cum nsui recunotea, „s mnånce i el o påine“. Mai degrab o baghet franuzeasc, dup averea pe care a fcut-o din aceast relaie reciproc avantajoas. nalta Curte de Casaie i Justiie (CCJ) a respins, joi, ca inadmisibil contestaia n anulare formulat de senatorul PC Dan Voiculescu mpotriva deciziei prin care s-a stabilit definitiv c a colaborat cu fosta Securitate, hotrårea fiind definitiv. n sala de judecat de la nalta Curte de Casaie i Justiie, avocata lui Dan Voiculescu a invocat o serie de motive pentru care decizia anterioar a instanei supreme ar trebui modificat, fcånd referire la mai multe erori materiale, precum i la faptul c instana nu ar fi inut cont de o serie de probe.CNSAS a demontat expunerile felixiene

Pe de alt parte, reprezentantul CNSAS a susinut c motivele invocate de Dan Voiculescu nu pot modifica decizia irevocabil dat n luna martie i a cerut respingerea contestaiei.
Fostul lider al PC Dan Voiculescu a fcut contestaie n anulare mpotriva deciziei Seciei Contencios Administrativ i Fiscal a CCJ din 10 martie, care a stabilit c senatorul a colaborat cu Securitatea. Dan Voiculescu a furnizat informaii ctre structurile poliiei politice comuniste, arat judectorii naltei Curi de Casaie i Justiie (CCJ), n motivarea deciziei definitive din 10 martie 2011. Colaborarea lui Dan Voiculescu cu Securitatea este nscris, potrivit motivrii, chiar n fia personal a acestuia de la Ministerul de Interne – Direcia a III-a. Potrivit fiei personale, Voiculescu a fost recrutat ca informator de ctre fostul serviciu 7-Comerciani i n timpul colaborrii a purtat numele conspirativ „Felix“. nalta Curte de Casaie i Justiie a decis pe 10 martie, irevocabil, c Dan Voiculescu a fcut poliie politic. Instana suprem a respins recursul senatorului mpotriva hotrårii din februarie 2010 a Curii de Apel Bucureti prin care a fost meninut verdictul dat de CNSAS n 2006 n acest sens. Mai mult, nici mcar faptul c dosarul su a nimerit la Completul VII de la nalta Curte, cel mai binevoitor i ngduitor complet al instanei supreme n raport cu turntorii i ofierii fostei Securiti, nu l-a ajutat prea mult. Rmåne de vzut dac turntorul Felix-Mircea va internaionaliza problema i se va supune unei posibile umiline de plan mondial la CEDO, acolo unde risc s rmån tanat cu aceeai marc nregistrat de „obolan“.

Nicolae Bucur

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *