Versiuni ușor modificate ale acestui drog ar putea trata cancerului de sânge și melanomul

Ecstasy ar putea fi folosit pentru tratarea leucemiei – cancer de sânge, potrivit noilor descoperiri publicate în jurnalul Investigational New Drugs. Oamenii de știință de la Universitatea Birmingham din Marea Britanie susțin că versiuni ușor modificate ale acestui drog ar putea trata leucemia și melanomul (formă avansată a cancerului de piele).

Acum șase ani, cercetătorii au descoperit că leucemia – boală care afectează leucocitele, globulele albe ale sangelui, poate fi tratată cu ajutorul substanțelor psihotrope, precum ecstasy, pilulele de slăbit sau antidepresivele, informează Daily Mail. Echipa de la Universitatea Birmingham a adaptat drogul în așa fel încât să fie de o sută de ori mai eficient împotriva celulelor canceroase.

“Perspectiva de a lupta împotriva cancerului pornind de la un drog este un pas foarte important pentru medicină”, a declarat dr. David Grant, unul dintre coordonatorii studiului.

John Gordon, de la School of Immunology and Infection, spune că, deși descoperirea este însemnată, specialiștii britanici mai au nevoie de mulți ani pentru a îmbunătății mecanismul prin care acest tratament pe bază de ecstasy luptă împotriva cancerului, deoarece doza folosită în laborator este fatală și pentru organismul uman, nu doar pentru celulele canceroase.

Sursa: Gandul

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares