Versiuni u║or modificate ale acestui drog ar putea trata cancerului de sÔnge ║i melanomul

Ecstasy ar putea fi folosit pentru tratarea leucemiei – cancer de sÔnge, potrivit noilor descoperiri publicate ţn jurnalul Investigational New Drugs. Oamenii de ║tiin■Ń de la Universitatea Birmingham din Marea Britanie sus■in cŃ versiuni u║or modificate ale acestui drog ar putea trata leucemia ║i melanomul (formŃ avansatŃ a cancerului de piele).

Acum ║ase ani, cercetŃtorii au descoperit cŃ leucemia – boalŃ care afecteazŃ leucocitele, globulele albe ale sangelui, poate fi tratatŃ cu ajutorul substan■elor psihotrope, precum ecstasy, pilulele de slŃbit sau antidepresivele, informeazŃáDaily Mail. Echipa de la Universitatea Birmingham a adaptat drogul ţn a║a fel ţncÔt sŃ fie de o sutŃ de ori mai eficient ţmpotriva celulelor canceroase.

“Perspectiva de a lupta ţmpotriva cancerului pornind de la un drog este un pas foarte important pentru medicinŃ”, a declarat dr. David Grant, unul dintre coordonatorii studiului.

John Gordon, de la School of Immunology and Infection, spune cŃ, de║i descoperirea este ţnsemnatŃ, speciali║tii britanici mai au nevoie de mul■i ani pentru a ţmbunŃtŃ■ii mecanismul prin care acest tratament pe bazŃ de ecstasy luptŃ ţmpotriva cancerului, deoarece doza folositŃ ţn laborator este fatalŃ ║i pentru organismul uman, nu doar pentru celulele canceroase.

Sursa: Gandul

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares