Nicolas Sarkozy
áPresedintele francez Nicolas Sarkozy a avertizat astazi ca un posibil atac asupra Iranului ar conduce la o criza majora in regiune si a indemnat marile puteri ale lumii sa inaspreasca sanctiunile asupra Teheranului, informeazaáRIA Novosti.
Ambitiile militare si nucleare ale Iranului reprezinta o amenintare continua, care ar putea duce la un atac asupra unitatilor iraniene si provoca o criza grava, criza pe care Franta vrea s-o evite cu orice mijloace“, a declarat presedintele francez in cadrul unei reunini anuale a ambasadorilor.Occidentul suspecteaza, de altfel, Iranul ca ar pregati un program nuclear secret, insa republica islamica, care a primit deja patru sanctiuni internationale pentru actiunile nucleare desfasurate, insista ca are nevoie de energie nucleara doar in scopuri civile.

Comunitatea internationla poate raspunde in mod eficient amenintarii nucleare a Iranului, daca aceasta da dovada de unitate, fermitate si impune sanctiuni mai dure“, a subliniat Nicolas Sarkozy.

Iranul a purtat negocieri in trecut cu Franta, Rusia si Statele Unite, insa acestea au esuat in luna decembrie a anului trecut. Israelul a semnalat in nenumarate randuri disponibilitatea sa de a ataca unitatile nucleare ale Iranului, in cazul in care diplomatia nu reuseste sa impiedice dezvoltarea programelor de imbogatire a uraniului sau a rachetelor balistice.

Sursa: HotNews
CategoryUncategorized

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer