Meciul Palestina Israel, programat pentru 20 septembrie la ONU. Hai Palestina !!!

Palestinienii vor depune cererea de aderare cu drepturi depline la la 20 septembrie, a declarat sâmbătă ministrul palestinian de Externe, Riyad al-Malki, anunță AFP.

Cererea va fi predată lui Ban Ki-moon în ziua deschiderii viitoarei Adunări Generale a ONU la New York.

Președintele Mahmoud Abbas va depune cererea personal secretarului general al Națiunilor Unite, Ban Ki-Moon, în ziua deschiderii viitoarei Adunări Generale a ONU la New York, urmând ca acesta să o prezinte Consiliului de Securitate.

Maliki a adăugat că s-a ales luna septembrie deoarece atunci Libanul va deține președentia Consiliului de Securitate al ONU, având șanse mai mari ca cererea să fie acceptată.

Siria recunoaște deja existența unui stat palestinian, în frontierele de la 4 iunie 1967, în vigoare înaintea războiului israeliano-arab, având capitala la Ierusalimul de Est, potrivit anunțului din 17 iulie a Ministerului sirian al Afacerilor Extrerne.

“Siria recunoaște statul palestinian între frontierele de la 4 iunie 1967, cu Ierusalimul de Est drept capitală și păstrarea drepturilor legitime ale palestinienilor”, anunță ministerul, într-un comunicat.

Siria va “trata Biroul OLP (Organizația pentru Eliberarea Palestinei) la Damasc ca ambasadă, imediat după apariția acestui comunicat”, subliniază ministerul.

Riyad Mansour, trimisul special al palestinienilor la ONU, a declarat recent într-un interviu pentru France 24 că formarea unui stat palestinian ar fi “o investiție în pace” și ca aproape 130 de state recunosc deja existența acestui stat, relatează cotidianul Haaretz.

Liderii palestinieni încearcă sa obțină acceptul ONU pentru formarea unui stat independent în cadrul frontierelor stabilite înca din 1967. Anul trecut, negocierile cu Israelul au eșuat, liderii israelieni pronunțându-se împotriva formării unui stat palestinian, ca și Washinghtonul, care și-a anunțat intenția de a-și exercita dreptul de veto.

Război în Orientul Mijlociu pentru a zădărnici planurile palestinienilor?

Robert Baer, ​​un fost agent CIA din Orientul Mijlociu, a prezis la o emisiune radio că Israelul va ataca instalațiile nucleare ale Iranului luna viitoare, înainte de a merge palestinienii la Organizația Națiunilor Unite pentru recunoașterea statalității, arată Huffington Post. În urmă cu două luni și fostul șef al Mossad lansa un astfel de avertisment.

Baer, ​​un vechi ofițer CIA cu 12 ani de activitate în Orientul Mijlociu și a cărui memoriu a stat la baza filmului „Syriana” din 2005, în care joacă George Clooney, spune că un atac israelian asupra Iranului ar trage Statele Unite într-un război major și costisitor în Orientul Mijlociu. Potrivit acestuia, armata SUA nu se opune și chiar există un ordin de la Pentagon pentru pregătiri de război. Fostul ofițer spune că forțele speciale americane caută deja obiective iraniene în Irak. Fostul ministru al apărării Robert Gates ar fi fost singurul care s-a opus unei astfel de intervenții, folosindu-și influența pentru a contracara un atac israelian în timpul administrațiilor Bush și Obama.

Declarația lui Baer vine în completarea avertismentului lansat de fostul șef al Mossad Meir Dagan, care a părăsit agenția de informații israeliene în septembrie 2010. În urmă cu două luni, el a prezis că Israelul ar putea ataca Iranul, o acțiune pe cât de “iminentă”, pe atât de “stupidă”. În conformitate cu presa israeliană, spusele lui Meir Dagan ar trebui luate în seamă nu numai pentru că șefii Mossad, în funcție sau pensionari, păstrează în mod tradițional secretele, dar și pentru că Dagan este foarte conservator în materie de securitate. “Când acest om spune că guvernul nu are nici o viziune și este iresponsabil, ar trebui să ne oprească din dormitul profund pe timp de noapte”, arată presa israeliană.

Sursa: Secretele Sistemului

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *