Silviu Brucan

Saul Bruckner( 1916 – 2006 ),evreu,in septembrie 1944 este numit secretar general la “ Scanteia “ declansand cu timpul o acerba campanie pentru incarcerarea politicienilorIuliu Maniu,Gheorghe I. BrtianusiCorneliu Coposu. De asemenea a cerut pedeapsa cu moartea a anti comunistilorRadu GyrsiPamfil eicaru.

Sotia sa , stalinista Alexandra Sidorovici a devenit procuroare la Tribunalul Poporului , calitatea in care a cerut multe condamnari la moarte .

Brucan a mai fost si profesor de jurnalism la Universitatea din Bucuresti . De asemenea ambasador in SUA in 1955 si la Natiunile Unite , intre 1959 – 1962 . In martie 1989 a scris “ scrisoarea celor sase “ semnata mai apoi deGheorghe Apostol,Alexandru Brldeanu,Grigore Rceanu,Corneliu MnescusiConstantin Prvulescu, citita la Radio Europa Libera si Vocea Americii . Dictatura ceausista n-a prea avut efecte asupra sa, plimbandu-se ca voda prin loboda intre Moscova si Washington si pregatind terenul. Un apropiat al ELITELOR planetare.

In legatura cu evenimentele din decembrie 1989 declara :

Am stiut cand vine trenul , am stat pe peron si l-am luat .

A insistat ca sotii Ceausescu sa fie omorati in zi Sfanta de Craciun . Spre sfarsitul anilor 1990 avea emisiuneaProfeii despre trecutlaProTV( patroni familiaLauder) . De asemenea mai avea o rubrica laZiarul Financiar.

 

,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *