Silviu Brucan

áááSaul Brucknerá( 1916 – 2006 )áevreuá,áin septembrie 1944 este numit secretar general la “ Scanteia “ declansand cu timpul o acerba campanie pentru incarcerarea politicieniloráIuliu ManiuGheorghe I. BrŃtianuásiáCorneliu Coposuá. De asemenea a cerut pedeapsa cu moartea a anti comunistiloráRadu GyrásiáPamfil ¬eicaruá.

Sotia sa , stalinista Alexandra Sidorovici a devenit procuroare la Tribunalul Poporului , calitatea in care a cerut multe condamnari la moarte .

Brucan a mai fost si profesor de jurnalism la Universitatea din Bucuresti . De asemenea ambasador in SUA in 1955 si la Natiunile Unite , intre 1959 – 1962 . In martie 1989 a scris “ scrisoarea celor sase “ semnata mai apoi deáGheorghe ApostolAlexandru BÔrlŃdeanu,Grigore RŃceanuCorneliu MŃnescuásiáConstantin Pţrvulescuá, citita la Radio Europa Libera si Vocea Americii . Dictatura ceausista n-a prea avut efecte asupra sa, plimbandu-se ca voda prin loboda intre Moscova si Washington si pregatind terenul. Un apropiat al ELITELOR planetare.

In legatura cu evenimentele din decembrie 1989 declara :

“áAm stiut cand vine trenul , am stat pe peron si l-am luat .á“

A insistat ca sotii Ceausescu sa fie omorati in zi Sfanta de Craciun . Spre sfarsitul anilor 1990 avea emisiuneaáProfe■ii despre trecutálaProTVá( patroni familiaáLauderá) . De asemenea mai avea o rubrica laáZiarul Financiar.

 

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer