Francezii recidivează cu o nouă emisune unde își bat joc de noi, făcându-ne hoți, păduchioși și cerșetori, totul cu referire la meciul de fotbal România – Franța.

Obrăznicia franțujilor nu are limite și merită o replică. Priviți componența celor două echipe naționale, și judecați voi înșivă care este mai ”națională”:

După cu vedeți, Franța nu mai are decât 3 jucători albi în echipă, restul sunt africani, din categoria algerienilor și maghrebienilor din coloniile franceze: rupți în fund de foame, acei paria care acum doi ani au provocat revoltele și incendierile de mașini de la periferiile Parisului.

Măcar noi, cu echipa noastră națională, ne simțim reprezentați de români albi, și nu avem frustrări copilărești când vedem că se înnegrește terenul de africani.

Ce a produs Franța în ultima sută de ani !? Nimic, din punct de vedere cultural. Sunt doar pitici pe umerii uriașilor înaintași. Nu au fost în stare să își construiască singuri nici măcar celebrul turn Effel, care e  făcut… în România, la Uzinele Reșița:

În aceste condiții, părerea mea este că ar trebui să nu le mai dăm ocazia ”francezilor” de la supermarketul Careffour- și de la celelalte companii franțuzești din România – să se riște să ia păduchi de la noi, sau să fie ”furați” de românii care fac cumpărături la ei.

HAIDEȚI SĂ OCOLIM MĂCAR PENTRU O VREME MAGAZINELE FRANȚUZEȘTI, CUM ESTE CAREFFOURUL, ȘI SĂ DĂM ASTFEL O LECȚIE COLONIALISMULUI ECONOMIC ȘI OBRĂZNICIEI GALICE.

Și la final, câteva glume despre francezi:

 • Cate glume cu francezi exista? R: Una, restul sunt adevarate 🙂
 • Un cuplu de francezi nu are copii. Pana la urma sunt indemnati sa vorbeasca cu un doctor american. Cei doi soti ajung in America , obtin o programare la consultatie.
  Cum ei nu stiau engleza si nici doctorul franceza nu au alta solutie decat intelegerea prin gesturi.
  Doctorul le mimeaza ca vrea sa-i vada in “actiune”. Un pic jenati cei doi soti trec la “treaba”.
  Doctorul ramane un moment cu bratele incrucisate si dintr-o data striga: -STOP!
  Merge la birou si scrie o reteta.
  Foarte fericiti cei doi se intorc la Paris , intra in prima farmacie unde intreaba farmacistul:
  – Aveti Triteoterol?
  Perplex, farmacistul reflecta putin… Triteoterol… Triteoterol…, nu, nu am asa ceva.
  – Sunteti sigur, uite reteta primita de la medic, spune barbatul si ii arata hartia scrisa.
  – Ei, dar ati citit aiurea, aici scrie: Try the Other Hole!
 • Rezistenta antifascista a aruncat cu dinamita in permanenta spre trupele germane in timpul celui de-al doilea razboi mondial.Nemtii le aprindeau si le aruncau inapoi
 • Cum atragi atentia unui chelner francez? R: Incepand sa comanzi in germana.
 • De cati francezi e nevoie pentru a apara Parisul? R:Nu se stie, nu s-a incercat vreodata…
 • De ce firma Nike se intelege bine cu armata franceza? R: Pentru ca vand incaltaminte de fuga.
 • Cel mai bine intr-un razboi e sa fi francez ca te poti preda la inceputul lui si apoi sa-i lasi pe americani sa-l castige pentru tine.

 

 

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer