Senatorul PSD, Olguța Vasilescu, a declarat pentru DeCe News că în Europa s-ar forma un precedent periculos dacă s-ar oferi autonomie așa zisului Ținutului Secuiesc. Mișcarea de ieri vine în contextul în care săptămâna trecută reprezentanții Cosiliului Secuiesc au avut o serie de conferințe cu niște profesori italieni care i-au învățat să urmeze exemplul Tirolului de Sud.

“Probabil că, pentru Băsescu și trupa lui de mutălăi în fața atacurilor iredentiste, e o surpriză. Pentru mine, care știu că, săptămâna trecută, în Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc și Târgu Mureș, s-au desfășurat o serie de conferințe intitulate “Autonomia Regiunii Alto Adige – Tirolul de Sud”, nu este. La conferințele respective, au participat mai mulți italieni implicați în procesul de autonomie al Tirolului de Sud, care i-au invățat pe maghiari ce pași trebuie să facă. Și primul pas l-au facut azi”, a declarat Olguța Vasilescu pentru DeCe News.

Ea a propus ca în cazul în care Uniunea Europeană va susține fățiș autonomia cerută de radicalii maghiari în Transilvania, România să trimită un milion de țigani în Franța pentru a cere și ei autonomie. “Dacă francezii, de pildă, vor accepta ‘dreptul consfințit de Tratatul de la Lisabona’ al maghiarilor de a se autoguverna, putem trimite și noi țigani care să-și instaleze corturile în vreo regiune de-a lor și care să revendice același lucru. Un milion de semnături, cât e necesar pentru demararea unui astfel de demers, găsim prin România”, a mai spus aceasta.

Olguța Vasilescu a mai precizat pentru susrsa citată că o astfel de autonomie acordată chiar în inima țării ar putea duce la revolte masive și chiar la un război civil în zonă.

Senatoarea de Dolj, în vârstă de 37 de ani, a fost membru fondator al Partidului România Mare, conform propriilor declarații postate pe site-ul personal. A fost purtătoarea de cuvânt a formațiunii conduse de Vadim Tudor și lidera organizației de tineret. A devenit membră PSD din 2007.

Sursa: FrontPress.ro

 

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer