kusturica 300x198 Emir Kusturica – fost musulman, acum creștin religieÎn anul 2005, de Sf. Gheorghe, a fost botezat în Biserica Ortodoxă Sârbă și a luat numele de Nemanja Kusturica (Немања Кустурица). Botezul a avut loc în Mănăstirea Savina în apropiere de Herceg Novi, Muntenegru.
Răspunde criticilor săi, care au considerat act final de trădare a rădăcinilor Bosniace musulmane, cu următoarele: “Tatăl meu a fost ateu, și s-a descris mereu ca fiind sârb. Poate am fost musulmani de 250 de ani, dar înainte am fost ortodocși, iar în adâncul inimii noastre am fost mereu sârbi. Religia nu poate schimba acest fapt. Am devenit musulmani doar pentru a supraviețui invaziei turce..”
Mergând înapoi pe linia arborelui genealogic până înainte de convertirea la islam, el provine din familia Babic, mai precin din Kusturica, care au ajutat la construirea podului Arslanagiæ în secolul al 18-lea, care vin din Bileæa. (a luat numele de Kusturica după convertirea la islam)

Emir Kusturica Nemanja, sa născut pe 24 noiembrie 1954 în Sarajevo. Este regizor, actor și muzician, recunoscut la nivel internațional și aclamat pentru mai multe filme. A câștigat de două ori Palme d’Or la Cannes (pentru When Father Was Away on Business și Underground ), precum și Comandant al ordinului francez Ordre des Arts et des Lettres.

Aproximativ din 2005, reședința primară a lui Kusturica este Drvengrad, un sat din regiunea Mokra Gora din Serbia. Porțiuni din acest sat istoric a fost reconstruit pentru filmul sau „Viața este un miracol”.

sursa: http://www.raspunsislamului.ro/

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares