kusturica 300x198 Emir Kusturica – fost musulman, acum cre║tin religie╬n anul 2005, de Sf. Gheorghe, a fost botezat ţn Biserica OrtodoxŃ SÔrbŃ ║i a luat numele de Nemanja Kusturica (Немања Кустурица). Botezul a avut loc ţn MŃnŃstirea Savina ţn apropiere de Herceg Novi, Muntenegru.
RŃspunde criticilor sŃi, care au considerat act final de trŃdare a rŃdŃcinilor Bosniace musulmane, cu urmŃtoarele: “TatŃl meu a fost ateu, ║i s-a descris mereu ca fiind sÔrb. Poate am fost musulmani de 250 de ani, dar ţnainte am fost ortodoc║i, iar ţn adÔncul inimii noastre am fost mereu sÔrbi. Religia nu poate schimba acest fapt. Am devenit musulmani doar pentru a supravie■ui invaziei turce..”
MergÔnd ţnapoi pe linia arborelui genealogic pÔnŃ ţnainte de convertirea la islam, el provine din familia Babic, mai precin din Kusturica, care au ajutat la construirea podului ArslanagiŠ ţn secolul al 18-lea, care vin din BileŠa. (a luat numele de Kusturica dupŃ convertirea la islam)

Emir Kusturica Nemanja, sa nŃscut pe 24 noiembrie 1954 ţn Sarajevo. Este regizor, actor ║i muzician, recunoscut la nivel interna■ional ║i aclamat pentru mai multe filme. A cÔ║tigat de douŃ ori Palme d’Or la Cannes (pentru When Father Was Away on Business ║i Underground ), precum ║i Comandant al ordinului francez Ordre des Arts et des Lettres.

Aproximativ din 2005, re║edin■a primarŃ a lui Kusturica este Drvengrad, un sat din regiunea Mokra Gora din Serbia. Por■iuni din acest sat istoric a fost reconstruit pentru filmul sau „Via■a este un miracol”.

sursa: http://www.raspunsislamului.ro/

CategoryUncategorized

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer