Peste 20.000 de elevi de grădiniță și de școală primară din Marea Britanie au intrat în atenția educatorilor și învățătorilor pentru folosirea sub formă de insultă a unor cuvinte precum „gaylord” sau „lesbiană” sau pentru utilizarea unor comentarii “rasiste”, scrie cotidianul Daily Mail. Unii dintre aceștia nu au mai mult de 3 ani!

Un copil a fost acuzat de “rasism” pentru că l-a numit pe un băiețel „cap de brocolli” iar altul a fost numit “homofob” pentru că i-a spus învățătoarei că „tema asta este gay”. Alți doi copii de școală primară au fost acuzați de “homofobie” după ce s-au certat pentru o radieră și s-au insultat reciproc folosind cuvintele „gay” și „lesbiană”.

Dictatura corectitudinii politice s-a instalat perfect în Marea Britanie, școlile fiind obligate să raporteze un astfel de limbaj autorităților din educație, care înregistrează toate incidentele. Școala poate reține numele și „infracțiunea” comisă de elev la dosar și astfel fapta îl va urmări pe copil de la școala primară la gimnaziu și de la o școală la alta în cazul unui transfer. Mai mult, acel dosar poate fi luat ca referință sau recomandare și de instituțiile de învățământ superior sau chiar de angajatori. Așadar, în societatea “democratică” britanică orice mic incident ar putea schimba viața copilului pentru totdeauna.

Adrian Hart, membru al clubului Manifesto, o organizație care militează pentru libertatea de exprimare și împotriva “hiper-regularizării vieții cotidiene”, a protestat în fața acestei “poliții a gândirii” și a cerut autorităților să renunțe la această practică. „Copiii au nevoie de spațiu pentru a se juca și de timp pentru a învăța semnificația cuvintelor, fără să fie raportați la autoritatea locală în educație. Aceste politici sunt o intervenție nepotrivită în viața de pe terenul de joacă și subminează abilitatea învățătorilor de a da un exemplu moral copiilor și de a-i învăța să deosebească binele de rău.”, a declarat acesta. Sursa: FrontPress.ro

CategoryUncategorized

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer