Se întâmplă în “liniștita” și “pașnica” Elveție: neomarxiștii au provocat violențe de stradă încercând să împiedice manifestațiile antiavort

zurich 300x225 Elveția: neomarxiștii au provocat violențe de stradă încercând să împiedice manifestațiile antiavort internationalActiviștii neomarxiști au provocat violențe de stradă în Zurich, încercând să împiedice desfășurarea unor acțiuni anti-avort organizate de un șir de asociații conservatoare.

Sâmbătă, după autorizarea a raliului organizațiilor care militează împotriva avorturilor, au avut loc ciocniri violente între participanții la eveniment și contramanifestanți, comunică agenția de știri swissinfo.

Poliția elvețiană a fost nevoită să utilizeze tunurile de apă, gaze lacrimogene și bastoane de cauciuc pentru a opri contramanifestanții care încercau să împiedice desfășurarea acțiunilor antiavort în centrul orașului.

Ciocnirile au continuat când manifestanții se întorceau de la o ceremonia de închidere a raliului. Între 100 și 200 de activiști ai mișcărilor neomarxiste au atacat cu sticle și pietre poliția.

Manifestația de protest împotriva avorturilor Pro-Life a fost organizată de 11 de asociații conservatoare sub patronatul Uniunii Federale Democratice. Contramanifestația a fost organizată de “Bündnis Zürich” – Liga Revoluționară din Zurich, care învinuiește adversarii avorturilor de “fundamentalism”, “atac la adresa mișcărilor feministe” și susținerea “unei politici gender patriarhale și reacționare”.

În urma violențelor de stradă, aproximativ 90 de activiști neomarxiști au fost reținuți de poliție.


Sursa: AntiMedia

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *