De câteva luni, se prefigurează tot mai clar un conflict militar având drept protagoniști Turcia, Israelul și Grecia. Mai nou, în scenă intră și colosul rus, de partea Greciei. Citez din articolul:

Rusia către Cipru: Kakaia UE? Noi vă împrumutăm, noi vă apărăm!

Începe războiul rece ruso-turc?

Cipru negociază cu Rusia un împrumut de 2,5 miliarde de euro, cu dobândă de doar 4,5% pe an, scrie agenția Bloomberg, citată de standard.ro. Țara are nevoie de bani după ce principala termocentrală a explodat, în iulie, din cauza unui depozit de muniție confiscată. Uniunea Europeană are deja destule pe cap iar creditorii privați au cerut dobânzi de până la 14%.

Rusia este țara emergentă cu cele mai mari exporturi de capital – 60 de miliarde de dolari doar în primul semestru, iar jumătate din banii depuși în băncile cipriote aparțin, direct sau indirect unor ruși.

Însă, pe lângă motivele economice, par să existe și unele geo-politice. Rusia a trimis două submarine nucleare în zona economică a Ciprului, ca răspuns la cele trei submarine diesel-electrice turcești, care erau deja acolo. Turcia este supărată pentru că guvernul cipriot a început prospecțiunile după petrol și gaze în Marea Mediterană, și susține că de banii obținuți ar trebui să beneficieze și separatiștii turci din partea de nord a insulei.

Nu că Rusia ar avea nevoie de petrol sau de gaze, are prea multe. Însă are și plăcerea nebună de-a hărțui Turcia cât poate de mult, alăturându-se unei alianțe pestrițe – de protecție a Ciprului – din care deja fac parte Grecia și Israel.

Ce spun părinții Ortodoxiei despre vremurile din urmă ?

Conform invataturilor si profetiilor ortodoxe, va exista, intr-adevar, un al treilea (si ultim) razboi mondial, premergator sfarsitului lumii. La modul general, el va preceda instaurarea Antihristului ca imparat, conform Sf. Lavrentie de Cernigov si conform viziunilor multor altor parinti contemporani cu viata sfanta sau ale Cuviosului Paisie Aghioritul.

De altfel, ultimul a lasat si cateva profetii mai precise cu privire la desfasurarea acestui conflict, unele care includ in mod precis Ciprul. Iata una din variantele profetiilor sale:

“Focul care s-a aprins în Balcani se va extinde. Stăpânirea rusească de astăzi se va răsturna și popoarele ortodoxe ale Balcanilor se vor ciocni cu popoarele din NATO, pe terenul Turcieicare va dispărea de pe hartă. Ciprul va primi o palmă vremelnică de la turci. (…) Rușii vor acum să iasă la Marea Mediterană, acesta va fi imboldul. Însă nu va fi acesta adevărul, ci faptul că Dumnezeu îi provoacă precum instrumentele Lui. Aceștia coborând vor stinge și vor pierde într-o săptămână vijelia turcească. Și, când vor ajunge prietenii Turciei (adică urmașii cruciaților), adică popoarele din NATO, ca s-o salveze, atunci acolo va fi marea conflagrație și vor fi nimiciți.Ciprul va primi palma de la turci (pentru că acum este neatins), dar va fi vremelnicăTurcia se va stinge, și nu va exista nicio pagină în istoria universală care să amintească faptul că a existat acest neam osândit.”

In alta varianta, acelasi Cuvios Parinte da de inteles ca nu va fi doar ajutorul Rusiei la mijloc, ci o conjunctura internationala favorabila:

… Dumnezeu va randui ca interesele celor mari sa se combine astfel, incat sa le convina sa avem noi Constantinopolul. Si Capadocia o vom lua. (…) ne vor ajuta englezii si americanii. (…) Gandul imi spune (si a accentuat gandul) ca vor face lucrul acesta pentru a avea control asupra stramtorilor, adica sa devina internationale.”

Sursa: Atanasie Rakovalis, Parintele Paisie mi-a spus, Ed. Evanghelismos

*

In alta redare, Parintele Paisie arata ca Rusia va ajunge chiar si pana la portile Ierusalimului:

“Turcii ne vor lovi, dar Grecia nu va suferi prea mult. Nu va trece mult timp dupa atacul turcilor si rusii ii vor lovi pe turci si ii vor casapi. Asa cum rupi o foaie de hartie, tot astfel va fi sfasiata Turcia. O treime din turci vor fi ucisi, o treime se vor increstina si o treime va merge in adancurile Asiei. Folosirea apelor EUFRATULUI de catre turci pentru irigatii va fi o preinstiintare ca a inceput pregatirea marelui razboi care va urma.

Dupa destramarea Turciei, Rusia va continua razboiul pana va ajunge in Golful Persic si isi va opri trupele langa Ierusalim. Atunci puterile occidentale ii vor soma pe rusi ca sa-si retraga trupele si le vor da sase luni.Rusia insa nu isi va retrage trupele si atunci puterile occidentale vor incepe sa aduca trupe pentru a-i ataca pe rusi.

Razboiul care va izbucni va fi mondial si in cele din urma vor pierde rusii. Se va varsa mult sange. Marile orase vor deveni ruine. Dar noi grecii, nu vom participa la acest razboi.Toti din jurul nostru se vor sfasia unii pe altii, insa noi vom sta deoparte. ” (…)

“Continuand discutia cu Staretul Paisie, l-am intrebat despre turci. Atunci el mi-a raspuns ca turcii isi au coliva pregatita. A spus ca va veni o putere – nu mi-a precizat-o – care va ocupa Turcia. O treime din populatie va fi ucisa, o treime se va retrage in adancurile Asiei, iar cealalta treime se vor boteza crestini ortodocsi. Inainte de acestea, ca va avea loc o ciocnire intre trupele turcesti si cele grecesti, dupa care turcii vor ocupa, temporar, doua insule grecesti. ”

CategoryUncategorized

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer