Stat Palestinian, capitala Ierusalim: confesiunile creștine au semnat o declarație comună

jerusalem 16r781m 16r781q 300x225 Stat Palestinian, capitala Ierusalim: confesiunile creștine au semnat o declarație comună internationalPrincipalele confesiuni creștine din Ierusalimul de Est, Cisiordania și Gaza au emis o declarație comună care sprijină înființarea unui stat palestinian, cu capitala la Ierusalim, informează Serviciul de presă LONews, conform materialelor primite dela membri-corespondenți stabiliți în zonă.
Aproximativ 57.000 de creștini trăiesc în teritoriile în cauză.

Arhiepiscopul ortodox grec de Sebastia, Theodosios Atallah Hanna, a declarat pentru agențiile străine de presă că poporul palestinian merită un stat și merită recunoașterea Organizației Națiunilor Unite.

“Suntem parte a acestui popor și susținem acest lucru. Lucrăm cot la cot cu toate segmentele poporului palestinian, musulmani și creștini, pentru libertatea și independența noastră, și pentru stabilirea statului nostru palestinian independent, cu capitala la Ierusalim.
Sperăm ca Statele Unite, Europa și toți cei care susțin cauza palestiniană, să spijine această cerere justă”, informeaza Serviciul de presă LONews.

sursa: Lăcașuri Ortodoxe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *