Sfidând orice procedură legală, magistrații din Italia au dat undă verde ascultărilor telefonice pentru 30 de milioane de cetățeni în ultimii zece ani, cel mai urmărit fiind chiar premierul Silvio Berlusconi.

Camera Deputaților de la Roma a reluat în acestă săptămână dezbaterile asupra unui proiect de lege care prevede restrângerea dreptului de a divulga și publica conțintul interceptărilor telefonice efectuate în cadrul unei anchete judiciare. Textul examinat de legislativ a fost depus de mai bine de un an, iar Berlusconi, care se consideră o victimă a acestor proceduri, speră ca legea să fie adoptată în 90 de zile.

Premierul italian susține că acest act normativ trebuie adoptat întrucât în Italia numărul ascultărilor telefonice este mult mai mare decât în orice alt stat democratic occidental.
În sprijinul afirmațiilor sale vine o statistică a Institutului de cercetări Eurispes, conform căreia 30 de milioane de italieni au fost puși sub ascultare în 10 ani, cu costuri anuale care depășesc 300 de milioane de euro, relatează Le Figaro.

Silvio Berlusconi se consideră o victimă a acestor ascultări telefonice. În dosarul în care este anchetat pentru racolarea unor tinere, care participau la petrecerile oferite de el, nu mai puțin de 10.000 de conversații telefonice au fost înregistrate în trei ani, iar conținutul lor apare acum în dosarele acuzării. “Nici măcar regimurile comuniste nu au făcut atâtea înregistrări”, s-a plâns Silvio Berlusconi.
Publicația italiană “Panorama” dezvăluie toate “trucurile” la care recurg magistrații, de cele mai multe ori la limita legalității.

Printre personalitățile atinse în mod grav de această practică se numără și Victor Emmanuel de Savoia, care, pe baza unei acuzații nefondate, formulate la telefon de un anumit personaj, a sa ajuns să stea în pușcărie două luni, în 2006, pentru inictare la prostituție.

Sursa: Evenimentul Zilei

CategoryUncategorized

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer