slika62810 300x186 Mișcarea sârbească Obraz se va opune paradei gay printr un Drum al rugăciunii international

Mișcarea sârbă “Obraz” intenționează să organizeze Duminica, 2 octombrie, în central Belgradului un miting în susținerea unei familia sănătoase și a cerut autorităților să interzică desfășurarea așa-numitului “Gay-pride”, fixat pentru aceeași zi.

Reprezentatul organizației, Mladen Obradovici a declarat în cadrul unei conferințe de presă că mitingul organizat de mișcarea patriotică conservatoare se va nume “Drumul Rugăciunii” și va începe cu o liturghie în catedrala Sfântului Sava.

Potrivit liderilor “Obraz”, autoritățile nu au nici un motiv pentru a interzice o manifestație cu caracter religios. Cu toate astea, există o mare probabilitate ca acțiuni să nu fie autorizată de administrația Belgradului.

Anul trecut, tentativa mișcărilor care promovează modul de viață homosexual de a organiza o paradă a “mândriei homosexuale” a provocat mari tulburări de stradă, ceea ce a determinat forțele de ordine să ia măsuri de siguranță fără precedent.

parada gay belgrad 300x224 Belgrad: Autoritățile au interzis organizarea paradei gay minoritatiAutoritățile sârbe au interzis organizarea la 2 octombrie a paradei gay precum și orice contramanifestații în Belgrad, în legătură cu pericolul unor destabilizări sociale.

Declarația cu privire la interzicerea acțiunilor de masă a fost făcută de ministrul afacerilor interne din Serbia Ivica Dacic. “Interzicem toate acțiunile publice din zilele de odihnă – 1 și 2 octombrie. Poliția va împiedica orice acțiuni de acest fel, indiferent de motivul invocat de organizatori”, a declarat Dacic.

Ministrul a precizat că acțiunile de stradă sunt interzise nu din cauza ideilor pe care le promovează, ci „pentru minimalizarea pericolelor destabilizării ordinii publice”.

Este al doilea caz în ultimii trei ani, când minorităților sexuale li se interzice organizarea unor marșul prin centrul capitalei sârbe. În anul 2009, parada gay a fost anulată din cauza amenințărilor naționaliștilor, deoarece autoritățile locale au declarat că nu pot garanta securitatea participanților la manifestație.

În anul 2010, la parada gay au luat parte în jur de o mie de reprezentanți ai minorităților sexuale, însă evenimentul a provocat dezordini de stradă, în timpul cărora au fost rănite 90 de persoane. Pe lângă confruntările dintre naționaliști și activiștii gay, au avut loc atacuri asupra sediilor Partidului Democrat și a Partidului Socialist, precum și tentative de a lua cu asalt clădirea Parlamentului.

Până în anul 2010, parada gay-lor a avut loc oficial doar o singură dată la Belgrad – în anul 2001. Atunci grupurile de naționaliști au atacat marșul încercând să împiedice desfășurarea lui.

Sursa: AntiMedia
CategoryUncategorized

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer