Autoritile din Marea Britanie vor schimba ncepnd din decembrie sistemul semafoarelor cu buton dintr-o zon aglomerat a Londrei pentru ca evreii s nu ncalce regulile religioase.

Trecerea strzii de ctre evreii religioi n perioada Sabatului este destul de dificil. Ei nu au voie s folosesac electricitate n timpul Sabatului, astfel c apsarea pe butoanele din intersecii care schimb culoarea semafoarelor este considerat o nclcare a dogmei lor religioase.

Pentru ca acetia s ajung la sinagog, traficul rutier va fi oprit pe o arter principal din nordul Londrei la fiecare 90 de secunde, de vineri seara pn smbt seara (perioada Sabatului evreiesc). Cei care se ocup de schimbare spun c traficul nu va fi afectat, dei zona este una destul de aglomerat, scrie Daily Mail.

Msura va intra n funciune din decembrie, cnd n zon va fi inaugurat un sistem modernizat cu 8 milioane de lire streline.

Decizia de a include puncte de trecere automat a strzi a fost luat dup ce liderii sinagogii Finchley au explicat problema cu care se confrunt conducerii Transporturilor din Londra, care se ocup ntreinerea drumurilor principale din capitala Marii Britanii.

Un purttor de cuvnt al instituiei a afirmat c exist ntotdeauna consultri cu membrii comunitii pe proiectele rutiere majore. “Ideea ne-a fost sugerat de ctre membrii sinagogii. Ne-am gndit i credem c o putem realiza”, a spus el.

Dei evreilor religioi li se permite s care o serie de obiecte de uz caznic, precum cheile de la u, s mping cruciore pentru copii sau scaune cu rotile, ei nu au voie s foloseasc energia electric. Printre alte activiti interzise n sabat sunt gtitul, scrisul sau stingerea unui incendiu.

http://www.frontpress.ro

 

comentariu rapcea.ro:ntrebarea este ns, cine a fost deșteptul care a interpretat folosirea curentului electric de sabat ca fiind interzis ? Cci m ndoiesc c Moise a decretat așa ceva… la ct curent electric foloseau evreii pe vremea lui

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *