Autoritățile din Marea Britanie vor schimba începând din decembrie sistemul semafoarelor cu buton dintr-o zonă aglomerată a Londrei pentru ca evreii să nu încalce regulile religioase.

Trecerea străzii de către evreii religioși în perioada Sabatului este destul de dificilă. Ei nu au voie să folosesacă electricitate în timpul Sabatului, astfel că apăsarea pe butoanele din intersecții care schimbă culoarea semafoarelor este considerată o încălcare a dogmei lor religioase.

Pentru ca aceștia să ajungă la sinagogă, traficul rutier va fi oprit pe o arteră principală din nordul Londrei la fiecare 90 de secunde, de vineri seara până sâmbătă seara (perioada Sabatului evreiesc). Cei care se ocupă de schimbare spun că traficul nu va fi afectat, deși zona este una destul de aglomerată, scrie Daily Mail.

Măsura va intra în funcțiune din decembrie, când în zonă va fi inaugurat un sistem modernizat cu 8 milioane de lire streline.

Decizia de a include puncte de trecere automată a străzi a fost luată după ce liderii sinagogii Finchley au explicat problema cu care se confruntă conducerii Transporturilor din Londra, care se ocupă întreținerea drumurilor principale din capitala Marii Britanii.

Un purtător de cuvânt al instituției a afirmat că există întotdeauna consultări cu membrii comunității pe proiectele rutiere majore. “Ideea ne-a fost sugerată de către membrii sinagogii. Ne-am gândit și credem că o putem realiza”, a spus el.

Deși evreilor religioși li se permite să care o serie de obiecte de uz caznic, precum cheile de la ușă, să împingă căruciore pentru copii sau scaune cu rotile, ei nu au voie să folosească energia electrică. Printre alte activități interzise în sabat sunt gătitul, scrisul sau stingerea unui incendiu.

http://www.frontpress.ro

 

comentariu rapcea.ro: Întrebarea este însă, cine a fost deșteptul care a interpretat folosirea curentului electric de sabat ca fiind interzisă ? Căci mă îndoiesc că Moise a decretat așa ceva… la cât curent electric foloseau evreii pe vremea lui

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares