În timp ce la ONU invită la negocieri pentru “pace”, în Israel, coloniștii jidani dau foc, omoară și alungă palestinienii de pe pământurile lor. Recunoașterea Palestinei ca membru ONU și protejarea civililor palestinieni, mai necesară ca niciodată.

Aproximativ 300 de arabi israelieni s-au ciocnit cu fortele de securitate din Galileea de Sus, luni, dupa ce o moschee din satul lor a fost incendiata, intr-un asa-zis atac “cu eticheta de pret”.

Potrivit politiei israeliene, locuitorii din satul Tuba-Zangariyye au inceput sa marsaluiasca spre Rosh Pina, aruncand cu pietre in fortele de securitate si incendiind cauciucuri, scrie Haaretz. Politia a raspuns cu gaze lacrimogene si grenade paralizante.

Duminica noaptea, o moschee din satul Tuba, din Galileea de Sus, a fost incendiata. Interiorul moscheii a fost grav deteriorat de flacari, iar cartile sfinte au fost carbonizate. Pe peretii moscheii cineva a scris “eticheta de pret”, semn ca focul a fost pus in semn de razbunare.

Comandantul politiei din districtul de nord, Roni Atia, a descris incidentul ca fiind “foarte serios”, in conditiile in care se constata o escaladare a atacurilor cu “eticheta de pret”, comise de colonisti impotriva populatiei palestiniene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *